Ontwaken in het wilde hart van Nederland

Ugchelen, Gelderland, Nederland.

Maximum aantal deelnemers: 8 Prijs per persoon: € 30,00

Een wildwandeling voor vroege vogels, die de bijzondere sfeer willen ervaren van een vroege ochtend in de ontwakende Veluwse natuur. Zodra de zon boven de horizon verschijnt, even na 05.00 uur, gaan we met professionele natuurgids Sebastiaan het bos in. Hij woont midden in dit prachtige gebied en kent het als z'n broekzak.

Terwijl het langzaam lichter wordt, volgen we smalle bospaden en doorkruisen we weidse heidevelden en uitgestrekt stuifzand. In de luwte van de bossen, voel je de geborgenheid en de koelte, op de open vlakte ervaar je de ruimte, de lucht en de warmte van de eerste zonnestralen. Overal zien we de verse sporen van de wilde dieren die hier leven in dit voormalige staatswildreservaat; edelherten, reeën, vossen, dassen, wilde zwijnen, wisenten en wolven. Gids Sebastiaan vertelt jullie er alles over. Of ze zich ook laten zien is altijd weer een verrassing in de vrije wildbaan. Wild is van nature schuw en alert, dat is van levensbelang voor ze en dat willen we graag zo houden. Maar juist de onverwachte ontmoetingen met het wild zijn bijzonder magisch.

Deze tijd, mei en juni, is de mooiste tijd van het jaar om voor dag en dauw de natuur in te gaan. De zon gaat vroeg op, de meeste mensen slapen nog. De energie en groeikracht van de natuur zijn voelbaar in deze tijd van het jaar. Het frisse groen, de rust, de dauw, de ochtendmist en heel veel zingende vogels maken het een onvergetelijke ervaring.

De wandeling duurt vier uur en kost 30 euro per persoon. We lopen met een kleine groep ongeveer tien kilometer in een ontspannen tempo en sluiten af met een warme kop koffie of thee met wat versgebakken lekkers. Vertrek direct na zonsopkomst (precieze tijd afhankelijk van datum).
Vlak voor de excursie ontvang je nog wat tips en informatie over het adres van het vertrekpunt in Ugchelen en de vertrektijd. Trek comfortabele wandelschoenen aan en kleed je goed warm, het kan nog fris zijn 's ochtends vroeg.

Fotocredits: Paul Milo (edelherten en reeën)

Beschikbare dagen

Goed om te weten

Plaats
Ugchelen
Regio
Gelderland
Land
Nederland
Min. aantal deelnemers
2
Max. aantal deelnemers
8
Kosten
30,00

Ligging