Agriturismo Sardinië

Agroturismo is een nieuwe term samengesteld uit de twee Italiaanse woorden Agriculture en Turismo, ofwel boerderijtoerisme. Toeristen leren hoe het leven op een boerderij eraan toe gaat, vanuit het comfort van een gezellige, gerestaureerde boerderij. Soms kunnen ze zelfs meehelpen op het land om echt ondergedompeld te worden in de authentieke levensstijl.

Lees meer over Agriturismo Sardinië
Lees meer over:

Agriturismo Sardinië

Heb jij zin in een heerlijke vakantie onder Italiaanse zon? Ga dan eens naar een agriturismo op Sardinië! Sardinië is een eiland dat hoort bij Italië, en biedt alles om je een droomvakantie te bezorgen. In een agriturismo beleef je de authentieke Italiaanse levensstijl, middenin de prachtige natuur. Bij Natuurhuisje vind je de mooiste, rustigste en best gelegen agriturismo's middenin de natuur van Sardinië!

Voor wie niet precies weet wat een agriturismo nu precies is, zullen we dit even uitleggen. Het woord is eigenlijk opgebouwd uit twee Italiaanse woorden, namelijk ‘agriculture’ en ‘turismo’. Zoals je misschien al kunt raden, staat een agriturismo dus in het teken van agricultuur, in combinatie met een comfortabele verblijfsplek. In een agriturismo verblijf je dan ook op een prachtige Italiaanse boerderij, waar eten wordt geproduceerd en gekookt. Wanneer je hier overnacht, zal je dan ook zeker wat meekrijgen van de Italiaanse eetcultuur! Een verblijf in zo’n agriturismo is dus ontzettend speciaal en apart, en precies wat je moet hebben als je in Italië verblijft!

Bij Natuurhuisje vind je vele verschillende soorten agriturismo's in alle soorten en maten op Sardinië. Het kan zijn dat je in een agriturismo terechtkomt in een kamer, maar je kunt ook gaan voor bijvoorbeeld een compleet appartement, zodat je je eigen keukentje hebt om te koken. Wat het beste voor jou is, hangt meestal af van de grootte van het reisgezelschap waar je mee op vakantie gaat. Meestal is een agriturismo geschikt voor 2 tot 6 personen, dus dit is ideaal voor gezinnen, koppels en vriendengroepen. In de luxere varianten van de agriturismo's vind je ook vaak een zwembad, zodat je optimaal vakantie kunt vieren. Ook vind je in een luxe agriturismo alle andere faciliteiten die je nodig hebt om te kunnen ontspannen.