b&b Sicilie

b&b Sicilie

Lees meer over b&b Sicilie
Lees meer over:

B&B Sicilië

Sicilië is één van de bekendere regio’s van Italië. Het is eiland gelegen in de Middellandse zee aan de punt van de zogenaamde laars. Eén van de bekendste vulkanen, de Etna, is gelegen op dit prachtige eiland. Bed and Breakfasts in Sicilië zijn vaak de perfecte uitvalsbasis om de stad te ontdekken, maar ook om uitstapjes in de omgeving en wandelingen door het landschap te maken. Een verblijf in een Bed and Breakfast combineert de faciliteiten van een hotel met de gastvrijheid van de gastheer en/of gastvrouw ter plaatse.

De natuur op Sicilië

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse zee en heeft een kustlijn van maar liefst 1000 kilometer. In het oosten, vlakbij de stad Catania, bevindt zich de vulkaan Etna die als een enorme bult in het landschap alom aanwezig is. De Etna is een actieve vulkaan met vijf actieve hoofdkraters. Op de hellingen zijn de kraters van uitbarsting en de lavastromen nog te zien. Gelukkig is het mogelijk de berg te beklimmen onder begeleiding van een gids, je kunt echter ook de stoeltjeslift gebruiken en vervolgens gebruik maken van de jeeps. Rondom de Etna is het overal relatief vlak.

Hier worden grote hoeveelheden fruit verbouwd. In West- en Centraal Sicilië wordt het landschap gedomineerd door heuvels. In de zomer zijn deze gebieden goudbruin door de droogte. In het noorden bevinden zich grote groene bossen op de berghellingen van onder andere Madonie, Nebrodi en Peloritani. Exact in het midden van het eiland is een wat groter meer, genaamd Lago Pergusa. Hieromheen loopt het Autodromo di Pergusa, een circuit voor autoraces.

Onderneem verschillende culturele activiteiten

Wat goed terug te zien is uit de geschiedenis van Sicilië is dat er in het verleden heel wat machtige volkeren over het eiland heersten. Dit is eigenlijk best logisch door de strategische ligging van het eiland midden in de Middellandse Zee. Het begon allemaal met de oude Grieken die als eerste voor beschaving zorgden op grote delen van Sicilië. Later werd Sicilië onderdeel van het Romeinse Rijk waarna de tijd van de middeleeuwen aanbrak. Later is het eiland nog in de macht van onder andere Arabië en Normandië geweest. Op cultureel vlak valt er op Sicilië heel wat te beleven.

Zo zijn er pottenbakkerijen die erom bekend staan dat ze kwalitatief hoogwaardige en opvallend fel gekleurde producten afleveren. Zelfs nu, in de 21e eeuw, kun je nog kiezen uit een ruim aanbod van prachtige voorwerpen. Deze voorwerpen beelden bekende taferelen uit, maar ook dagelijkse bezigheden waar iedereen zich mee bezighoudt. Een andere traditie is ongetwijfeld het Siciliaanse poppentheater. Voor dit schouwspel worden marionetten gebruikt met touwtjes. Als je naar Sicilië gaat, dan kun je een poppentheater met eigen ogen aanschouwen. Vaak worden er historische gebeurtenissen uit de Siciliaanse geschiedenis uitgebeeld. Met andere woorden: Je ontspant en tegelijkertijd leer je nog iets bij. Zie jij een reis naar Sicilië al helemaal voor je? Kijk rustig rond op Natuurhuisje en kijk welke B&B het beste aansluit bij jouw wensen!