Boerderijvakantie Nederland

Boerderijvakantie Nederland

Lees meer over Boerderijvakantie Nederland
Lees meer over:

Boerderijvakantie Nederland

Agrotoerisme verschijnt al jaren op de radar bij ontelbare vakantiegangers in België en Nederland. De combinatie tussen het boerenleven en het comfort van een gezellige Bed and Breakfast wordt steeds populairder, en met een goede reden. Mensen snakken naar een terugkeer naar een eenvoudiger leven, naar een natuurlijker leven. Net daarom vinden zoveel reizigers, gaande van jonge koppels en gezinnen, tot ganse vriendengroepen, hun weg terug naar een boerderijvakantie in de lage landen. Nederland biedt een enorme verscheidenheid aan natuurgebieden waar je honderden boerderijtjes kan vinden.

Natuur in de lage landen

Nederland is enorm rijk aan heerlijke natuurgebieden die garant staan voor een heerlijke vakantie. Beginnend bij de paarse heide van de Veluwe van Gelderland, waar heide en bos prachtig door elkaar lopen, en dus rijk zijn aan mooie wandel- en fietspaden. In deze streek vind je ook Signaal Imbosch, het hoogste punt van het gebied. Hier is het heidelandschap overgegaan naar dennenbos, wat zeker in de herfst tot prachtige kleuren én een heerlijke geur leidt.

Ten noorden van Gelderland vind je Drenthe, waar de Oude Kene bij Hoogeveen zeker op je lijst van te bezoeken natuurgebieden moet staan! Dit onderschatte gebied is relatief klein tegenover andere natuurgebieden, maar dat maakt de wandelingen niet minder mooi. Nog noordelijker stuit je op natuurgebied Het Grote Zand in Hooghalen. Niet alleen vind je hier een bekend vakantiepark, maar het heidelandschap is ook een prachtig zicht. Een aangeduide wandeling brengt je doorheen het paarse heidegebied, en zorgt zeker bij zonsondergang en zonsopgang voor ongelofelijke foto’s.

Wanneer je nog noordelijker gaat, kom je het circa 200 hectare groot Delleboersheidegebied tegen. Deze regio bestaat voornamelijk over prachtige duinen en het Catspoele ven, waar je ook Schotse Hooglandrunderen kan zien grazen. Extra bijzonder is ook de Pingoruïne, een heuvel die gevormd werd is de laatste ijstijd en die ontstaan is door ondergrondse ijsvorming. Naast eerder genoemde natuurplekjes is Nederland natuurlijk enorm rijk aan andere groene gebieden. De enorme aanwezigheid van beekjes, rivieren en meren maken de Lage Landen ook extra mooi. Wanneer je deze plaatsen aandoet en nadien kan terugkeren naar een gezellige boerderij om te dineren en overnachten, weet je dat je de hemel op Aarde hebt gevonden!

Accommodatie

De boerderijtjes in het aanbod ademen stuk voor stuk iets aparts uit; geen typische, karakterloze bouwwerken, maar authentieke, gezellige huisjes. Je kan er terecht als solo-reiziger, als koppel op een romantisch weekendje weg, met het hele gezin of met je vrienden of familie. Neem zeker een kijkje in het aanbod, je vindt er vast en zeker wat je zoekt!