Cottage Ardennen

Cottage Ardennen

Lees meer over Cottage Ardennen
Lees meer over:

Cottage Ardennen

De Ardennen bestaan uit tal van gezellige dorpjes en gehuchten te midden van een zee aan groen en natuur. Verspreid over deze enorme regio zijn tal van kleine, authentieke huisjes, ook wel cottages genoemd. Deze huisjes laten je snakken naar de traditionele stijl en eenvoud van lang vervlogen tijden, zonder de hectiek en drukte van het hedendaagse leven. Heerlijk aan de haard een boek lezen bij een kopje thee, na een lange wandeling in de Ardeense bossen. Kan het nog beter dan dat?

Avontuur, Attracties, Ardennen

De Ardennen bestaan uit tal van kleine dorpjes en gehuchten, verspreid over een enorm gebied van groen. Er zijn echter een aantal grotere steden waarrond je gezellige cottages vindt, en waar het heerlijk vertoeven in de natuur is. Beginnend bij Durbuy, waar je naast rust en stilte ook avontuur vindt. Het Durbuy Adventure Valley park trekt talloze toeristen per jaar, en geeft een groot aantal activiteiten en attracties zoals kajakken, mountainbiken en touwparcours. De Grotten van Hotton dragen ook bij aan het gevoel van avontuur, zeker tijdens regenachtige dagen wanneer de andere activiteiten minder aangenaam zijn. Tot slot zijn er ook verschillende natuurlijke trekpleisters, zoals bijvoorbeeld de Ninglinspo, de enige bergrivier van België en de bron van een prachtige, gelijknamige wandeling.

Een andere belangrijke stad in de Ardennen is Namen, ofwel Namur. Ook hier vind je avontuur achter elke hoek, zoals een mountainboardpark in Virionval, waar je tevens ook kan kajakken, parapenten en mountainbiken in de buurt. Bovendien vinden ook wandelaars en fietsers wat ze zoeken, dankzij de vele prachtige paden. Je passeert er zowel ongetemde loofbossen, wilde beken en stromen, als vervaarlijke rotswanden.

In Luik vind je als natuurliefhebber ook zeker je gading dankzij de twee buitengewone natuurparken, namelijk natuurpark Hoge Venen-Eifel en het natuurpark van de Burdinale- en Mehaignevalleien. De Hoge Venen-Eifel grenst pal aan Duitsland en biedt naast de typische Ardeense natuur van loof- en naaldbossen ook glooiende heuvels en heidelandschappen. De Burdinale- en Mehaignevalleien op het Haspengouw plateau biedt een enorme verscheidenheid aan fauna en flora dankzij de twee rivieren, de Burdinale en de Mehaigne, die de streek vruchtbaar en weelderig maken.

Voor de fietsliefhebbers is Grimbiemont dan weer de vakantieplek bij uitstek. Zelden zal je een dorp tegenkomen dat meer rust uitademt, en ook de groene bossen en weides rondom de bebouwing nodigen uit om een mooie tocht te maken. Ook te voet zijn de paden natuurlijk de moeite waard.

Accommodatie

Cottages doen denken aan het huisje van Hans en Grietje; lekker traditioneel en ouderwets, maar tegelijk ook enorm gezellig en huiselijk. De meeste cottage woningen vind je natuurlijk her en der verspreid in de typische Franse of Engelse dorpjes, maar ook in België winnen ze meer en meer aan populariteit. Wie wil er nu niet logeren in een huisje waarin de tijd heeft stilgestaan? Het maakt je verblijf in de prachtige Ardennen er alleen maar beter op!