Gite Italie

Gite Italie

Lees meer over Gite Italie
Lees meer over:

Gite Italië

Gites zijn de typische logementen die je vooral vanuit de oude, Franse films herkend. Denk aan knusse, gezellige kamertjes, het genot van eenvoud en rust en Mediterrane natuur. Tegenwoordig vind je vrijwel overal ter wereld gites die je kan boeken voor enkele overnachtingen, en heeft de traditionele Franse stijl plaatsgemaakt voor de lokale invloeden. Toch kan je niet ontkennen dat de rode draad overal dezelfde is; heerlijk overnachten met net zoveel comfort als je zelf wil. Ook in Italië is dit type overnachting onopgemerkt gebleven.

Natura Italiana

Er zijn verschillende regio’s in Italië waar je kan overnachten via het aanbod op natuurhuisje. Piemonte in het Noordwesten van Italië staat niet alleen bekend als een culturele hotspot, maar ook voor natuurliefhebbers is er veel te beleven. Tegen de Franse grens ligt het dal van de Stura di Demonte, waar je vanaf het aquaduct de prachtige omgeving kan aanschouwen. De rivier wordt tevens vaak gebruikt om te raften; ideaal voor reizigers die meer actie willen! Ga je meer richting het Noorden, kom je de Alpen tegen waar wandelaars en hikers maar al te graag de omgeving verkennen op de vele bergpaden. De Mairavallei is hierbij een hoogtepunt.

Lombardije ten oosten van Piemonte is evenzeer rijk aan prachtige bergwandelingen in de Alpen. De bergen van Sondrio bieden in de warmere maanden van het jaar plezier aan de wandelaars, in de winter kan je er skiën. De regio staat vooral bekend omwille van Milaan, en natuurlijk de meren, zoals het Comomeer en het Gardameer. Minder bekende, maar niet minder mooie meren zijn echter het Luganomeer met het helderblauwe water waar ’s zomers tal van toeristen verkoeling in zoeken, en het Lago Maggiore, bekend om haar exotische plantgroei langs de oevers.

Richting het midden van Italië, aan de zuidelijke kant van de laars, vind je Toscane. Deze regio staat misschien bekend omwille van de cipressen langs de lange wegen door de velden, maar het is veel meer dan dat. Parco Naturale di Maremma, in de provincie Grosseto, biedt een mooie mix van bossen en heuvels langs de ene kant, en prachtige baaien en de blauwe Tyrreense zee aan de andere kant. De Ombrone rivier stroomt pal door dit gebied, welke je via verschillende wandelroutes meermaals tegenkomt. Naast dit natuurgebied vind je er nog verschillende andere, zoals Saturnia, met haar natuurlijke warmwaterbronnen, of de Apuaanse Alpen, met haar vele grotten en ondergrondse tunnels.

Ten oosten van Toscane stuit je op de prachtige regio Umbrië. Hier vind je ook verschillende natuurgebieden die echt de moeite waard zijn, waaronder de Monti Sibillini, een ongelofelijke bergketen in het hart van Italië. Wandelaars kunnen te voet tot aan de top, zo’n 2480 meter hoog, maar ook lager is het zeker heerlijk vertoeven. Naast een hele verscheidenheid aan fauna, met o.a. wolven en lynxen in het gebied, kleurt de omgeving in verschillende kleuren in de lente. Miljoenen klaprozen en paarse en gele bloemen veranderen de heuvels dan in een kleurenzee.

Accommodatie

Dat Italië een topbestemming bij uitstek is voor een natuurvakantie, is ondertussen duidelijk. Wanneer je dit land bezoekt, doe je er goed aan om in een gite te verblijven om de ervaring compleet te maken!