84 Natuurhuisjes

Op de grens van de Belgische Ardennen en de Duitse Eifel liggen verschillende vakantiehuizen in de Hoge Venen, onderdeel van het grensoverschrijdende natuurpark Hoge Venen-Eifel. In totaal beslaan de Hoge Venen zo'n 4500 hectare. Dit enorme gebied wordt gekenmerkt door hoogveengebied, stuwmeren, uitgestrekte heidevelden, glooiende graslanden en grootschalige bosgebieden. De Hoge Venen zijn een erg nat gebied, er valt jaarlijks veel neerslag in vergelijking met de overige Belgische natuurgebieden. Gelukkig zijn er in de Hoge Venen verschillende vlonderpaden aangelegd, zodat je hier ook na zware regenbuien prima kunt wandelen!

Flora en fauna
Zoals de naam van de Hoge Venen al verklapt, vind je in dit gebied veel afzettingen van hoogveen. Dit brengt met zich mee dat er verschillende heide- en veenplanten groeien, die kenmerkend zijn voor veengebieden. Voorbeelden hiervan zijn struikhei, dophei veenbes en orchideeën. De bossen bestaan voornamelijk uit varens, grassen en naaldbomen. Diersoorten die zich hier thuis voelen zijn de lynx, korhoender, ree en het wilde zwijn. De Hoge Venen vormen het hoogst gelegen gebied van heel België. Ook ligt het hoogste punt van België in dit gebied. Dit is het Signaal van Botrange op bijna 700 meter hoogte.

Activiteiten
In de Hoge Venen kan heerlijk gewandeld en gefietst worden. De wandelgebieden zijn hier in verband met de aanwezige flora en fauna verdeeld in vier verschillende zones. In Zone A mag vrij worden gewandeld, in Zone B mag er alleen gewandeld worden over gemarkeerde paden, tot Zone C krijg je alleen toegang onder begeleiding van een gids en Zone D is volledig ontoegankelijk voor wandelaars. In de winter valt er in de Hoge Venen relatief veel sneeuw, waardoor er in de wintermaanden regelmatig gelanglauft kan worden in de toegankelijke zones. Wie meer wil leren over het gebied waar zijn of haar vakantiehuisje zich bevindt, kan terecht in de twee bezoekerscentra van de Hoge Venen: Haus Ternell in Eupen en Botrange in Robertville.

Meer informatie?
Op onze website vind je tientallen natuurhuisjes in de Hoge Venen, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.