Vakantiehuizen Normandie

Samen beschermen we de lokale biodiversiteit

Meer informatie

Op natuurhuisje.be vindt u de vakantiehuizen in Normandie die op de mooiste plekjes van deze provincies gesitueerd zijn. In Normandie liggen er onder andere vakantiehuizen aan de kustlijn, die regelmatig rotsachtig en bijzonder fraai is. Normandie is echter niet alleen een natuurrijke provincie, maar Normandie heeft ook een historie- en cultuurrijke geschiedenis. De bevrijding van Europa door de geallieerden begon tijdens D-day op de stranden van Normandie. Tijdens uw verblijf in een vakantiehuis in Normandie zult u hier ongetwijfeld monumenten en musea van terugzien. Vooral langs de kustlijn kunt u namelijk talrijke musea en monumenten bezoeken die informatie geven over de bevrijding. Daarnaast zijn er ook cultuurrijke steden in Normandie aanwezig. In Cherbourg herinnert een standbeeld u aan Napoleon.

Natuur in Normandie
Langs de kust vindt u prachtige rotskusten. Vanuit uw vakantiewoning kunt u hier heerlijke wandelingen maken over het strand of door de duinen. Op de rotskusten broeden zeevogels, zoals de noordse stormvogel. Verder op zee vliegen kuifaalscholvers en jan-van-genten rond. In de duinen kunt u bijzondere plantensoorten aantreffen.

Daarnaast liggen er in Normandie vakantiehuizen bij verschillende regionale parken. Ver in het binnenland ligt het regionaal park Normandie-Maine. Een kwart van het park is bedekt met oude eikbeukenbossen. Verder vindt u een afwisselend en kleinschalig cultuurlandschap, met boomgaarden, weilandjes en houtwallen. Dit cultuurlandschap is ideaal voor verschillende soorten zoogdieren, zoals de das, eikelmuis en vos. Tijdens uw verblijf in een vakantiehuis moet u dus zeker ’s avonds opletten. Door de bossen stromen diverse beekjes. Dankzij deze beekjes leven er in de bossen vuursalamanders. Ook komen er wilde zwijnen en wespendieven voor.

Tenslotte vindt u in Normandie nog vakantiehuizen bij twee andere regionale parken, namelijk het regionaal park Perche, wat vooral bestaat uit een oud en tradiotioneel cultuurlandschap, en het regionaal park Moerassen Cotentin en Bessin, waarin er bijzondere moerassen te vinden zijn. Beide parken zijn zeker een bezoek waard.

Vakantiehuizen in Normandie?
U kunt in Normandie zowel een vakantiehuis aan de kust als verder in het binnenland boeken. Wanneer u graag meer te weten wilt komen over de historische achtergrond van het gebied kunt u het beste een vakantiewoning aan de kust boeken. Vanuit alle vakantiehuizen bent u snel in de natuur, en kunt u direct schitterende wandelingen maken.

Meer informatie over vakantiewoningen in Normandie?
Heeft u nog vragen over de natuurgebieden of vakantiehuizen in Normandie? U kunt gerust contact met ons opnemen en wij zullen uw vraag zo snel mogelijk beantwoorden. Wij helpen u met plezier verder bij het vinden van een vakantiehuis in Normandie!

Inloggen