Vakantiehuizen regio Luxemburg

In het zuidwesten van het land Luxemburg ligt de gelijknamige hoofdstad. De regio rondom de stad Luxemburg heeft eveneens deze naam. Deze regio is het dichtstbevolkte gebied in het land Luxemburg. Naast de hoofdstad liggen er in het uiterste zuidwesten nog verschillende andere steden, zoals Differdingen en Düdeldingen. Toch is er in deze regio nog veel natuurschoon te vinden. Vooral ten noorden van de stad Luxemburg liggen nog enkele uitgestrekte heuvelachtige bosgebieden. Vanuit uw vakantiewoning kunt u hier schitterende wandelingen maken.


Natuur in Luxemburg
De heuvelachtige bossen vormen een schitterend decor voor een fraaie natuurwandeling. Wanneer u vanuit uw vakantiehuis in de bossen gaat wandelen zult u erg veel variatie zien. Er groeien diverse boomsoorten, maar bovendien doorkruisen snelstromende beken de bospaden. Hier en daar duikt plotseling een rotswand op. In het zuidelijke deel van de regio Luxemburg vindt u meer landbouwgebieden. Toch kunt u ook hier vanuit uw vakantiehuis bijzondere wandel- of fietstochten maken. De akkers en weilanden worden namelijk afgewisseld met kleinschalige natuurelementen, zoals kronkelende beekjes, houtwallen en boomgroepen. Hierdoor is het cultuurlandschap erg aantrekkelijk en kent het een grote rijkdom aan planten en dieren.


De bosgebieden in Luxemburg zijn rijk aan bosvogels. Zowel de grote bonte specht als de zwarte en groene specht kan u tijdens een wandeling vanuit uw vakantiewoning aantreffen. Daarnaast zijn de bossen rijk aan zangvogels. Bonte en grauwe vliegenvanger, maar ook de fraai gekleurde vuurgoudhaan zijn vaste bewoners van de uitgestrekte heuvelbossen. De europese kanarie is in cultuurlandschappen te vinden, terwijl de grauwe klauwier een voorkeur heeft voor ongestoorde bosranden met voldoende struiken.
De natuurgebieden in Luxemburg herbergen verschillende soorten orchideeën. Onder andere hondskruid, bruinrode wespenorchis en het rood bosvogeltje zijn in deze regio vastgesteld. U maakt ook kans om in de buurt van uw vakantiehuis het vogelnestje tegen te komen. Deze orchideesoort is bijzonder, doordat hij helemaal bruin van kleur is.


Vakantiehuizen in Luxemburg
De vakantiehuizen op natuurhuisje.be staan altijd op bijzondere plekken in de natuur. U kunt dus snel en wanneer u wilt de natuur in en genieten van prachtige landschappen en een boeiende flora en fauna. Aan de andere kant zijn de vakantiehuizen nooit ver verwijderd van de bebouwde kom, en u zit dan ook niet ergens afgelegen. Kunt u geen geschikte vakantiewoning vinden in de regio Luxemburg? Kijkt u dan eens bij de vakantiehuizen in de andere streken van Luxemburg of in de aanliggende regio’s van België, Frankrijk en Duitsland.


Vragen over vakantiehuizen in Luxemburg?
Wilt u meer weten over de vakantiewoningen op natuurhuisje.be, of heeft u een specifieke vraag over de natuur? U kunt altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder met het vinden van een leuk vakantiehuisje!
Lees meer over vakantiehuizen in regio Luxemburg
Lees meer over:

De provincie Luxemburg is een prachtige streek waar vele van onze vakantiehuizen te vinden zijn. De vakantiehuizen staan hier namelijk midden in de prachtige Ardennen, die zich uitstrekken over bijna heel Luxemburg. Dit prachtige heuvelachtige gebied kent vele bossen, graslanden en rotsachtige gebieden. In de provincie Luxemburg zijn drie grote natuurparken te vinden. In deze gebieden wordt er extra gelet op de natuur. In Luxemburg vind u een rijke flora en fauna en kan u, meestal direct vanuit uw vakantiehuis, prachtige wandelingen en fietstochten maken!

Natuur in Luxemburg
Luxemburg bevind zich midden in de Ardennen. De Ardennen is een fraai heuvelachtig gebied met veel grote aaneengesloten bosgebieden. In de bossen zijn veel stroompjes en beekjes te vinden, die belangrijk zijn voor plant- en diersoorten. In Luxemburg zijn er drie verschillende natuurparken aanwezig: Het natuurpark van de twee Ourthen, het natuurpark van de Attertvallei en het natuurpark de la Haute-Sûre et de la forêt d Anlier. In en rond deze natuurparken zijn diverse vakantiehuizen gesitueerd.

Het natuurpark des deux Ourthe is een van de mooiste plekjes van Luxemburg. Er zijn in dit natuurpark vele wandelingen en fietstochten mogelijk die stuk voor stuk door een prachtig landschap gaan, vol met bossen, graslanden en riviertjes. Vanuit uw vakantiewoning staat u meestal al direct in de natuur. In dit gedeelte van Luxemburg vind u vele bijzondere plant- en diersoorten. Slechts een kleine greep uit de grote biodiversiteit zijn zwarte ooievaar, bosbingelkruid en gewone bronlibel.

Ook een bezoek aan natuurpark de la Haute-Sûre et de la forêt d Anlier is zeker de moeite waard. In dit natuurpark liggen bronbossen die erg belangrijk zijn voor veel zeldzame soorten planten. In het natuurpark groeien bijvoorbeeld kranssalomonszegel, witte boterbloem en rapunzel. Tijdens een verblijf in een vakantiehuis in deze streek van Luxemburg zal u dus ongetwijfeld prachtige planten en dieren tegenkomen, en bent u verzekerd dat u elke dag weer een prachtige wandelroute kunt lopen.

Vakantiehuizen in Luxemburg
In Luxemburg vind u een divers aanbod aan vakantiehuizen, die allemaal min of meer in de natuur te vinden zijn. De vakantiehuizen staan namelijk vaak ruim opgesteld, of zijn zo gelegen dat mooie natuurgebieden dichtbij zijn. Bovendien is er in Luxemburg bijna overal veel natuurschoon te vinden, waardoor u altijd wel wandelingen en fietstochten kunt maken. De eigenaren van de vakantiehuizen kunnen u meestal veel vertellen over de natuur in Luxemburg, en wijzen u op de mooiste wandelroutes in de omgeving van uw vakantiewoning.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over de natuur of over onze vakantiehuizen in Luxemburg? Voor al uw vragen kunt u gerust via onze contactpagina contact met ons opnemen, en wij zullen u graag verder helpen bij het zoeken naar een geschikte vakantiewoning in Luxemburg. Ook als u zelf eigenaar bent van een vakantiewoning, kunt u contact met ons opnemen om te horen wat de mogelijkheden zijn.
Vakantiehuisje Bastogne
Vakantiehuisje Bouillon
Vakantiehuisje Durbuy
Vakantiehuisje Houffalize
Vakantiehuisje La Roche-en-Ardenne
Vakantiehuisje Marche-en-Famenne
Vakantiehuisje Vielsalm
Vakantiehuisje Virton