Vakantiehuizen Asturië

Op natuurhuisje.be vindt u in Asturië vakantiehuizen die gesitueerd zijn op de mooiste plekjes in de Spaanse natuur. Asturië is een regio in het noordwesten van Spanje. In het noorden grenst Asturië aan de baai van Biskaje. In het zuiden van Asturië liggen er vakantiehuizen in het schitterende Cantabrische gebergte.

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Op natuurhuisje.be vindt u in Asturië vakantiehuizen die gesitueerd zijn op de mooiste plekjes in de Spaanse natuur. Asturië is een regio in het noordwesten van Spanje. In het noorden grenst Asturië aan de baai van Biskaje. In het zuiden van Asturië liggen er vakantiehuizen in het schitterende Cantabrische gebergte.

Vanuit uw vakantiewoning kunt u in dit hooggebergte prachtige wandelingen maken. Aan de kust, die over grote delen rotsachtig is, kunt u heerlijk uitwaaien en de gezellige kleine havendorpjes bezoeken. Tussen de kustlijn en het Cantabrische gebergte liggen er grote aaneengesloten bosgebieden, vol met bijzondere soorten planten en dieren.

Natuur in Asturië

In de hele regio Asturië vindt u schitterende natuurgebieden. In het noorden vindt u vakantiehuizen langs de kust van de golf van Biskaje. Er liggen hier voor de kust geen toeristische zandstranden, maar u vindt hier prachtige rotskusten die tot tientallen meters hoog loodrecht uit de zee omhoog komen. Op zee vliegen zeevogels zoals de jan-van-gent en in de nazomer is de kans groot dat u pijlstormvogels, waaronder kuhls pijlstormvogel, langs ziet vliegen.

Verder naar het zuiden vindt u in Asturië vakantiewoningen in bosrijke gebieden. Grote gedeeltes van het landschap zijn heuvels bedekt met aaneengesloten gevarieerde bosgebieden. Zowel naald- als loofbossen, afgewisseld met beekjes en graslanden, zijn in dit deel van Asturië aanwezig. In de bossen kunt u rustige wandelingen maken waarbij u bosvogels en voor het bos typische plantensoorten tegenkomt.

Tenslotte liggen er in het zuiden van Asturië vakantiehuizen in het Cantabrische gebergte. De grond is hier op veel plekken erg kalkrijk, en tijdens een wandeling vanuit uw vakantiehuisje zult u dan ook de prachtigste bloemsoorten zien. In het Cantabrische gebergte zijn er prachtige landschappen aanwezig die bestaan uit diep uitgesneden dalen en kloven en steile rotswanden. In het gebied komen veel roofvogels voor, zoals de zwarte wouw, aasgier en havikarend, maar er leven ook nog enkele tientallen bruine beren in het Asturische deel van het Cantabrische gebergte.

Vakantiehuisjes in Asturië
De vakantiehuizen in Asturië liggen allemaal op mooie locaties in het landschap. Vanuit de vakantiewoningen bent u snel in de natuur en kunt u schitterende wandelingen maken. Aan de andere kant zijn de vakantiehuizen nooit ver verwijderd van de bebouwde kom en kan u altijd makkelijk uw benodigdheden inkopen. Of u nu een vakantiehuisje aan de kust of een vakantiewoning in het Cantabrisch gebergte boekt, u kunt in Asturië altijd genieten van schitterende landschappen en bijzondere natuurfenomenen.

Meer informatie over vakantiehuizen in Asturië?
Wilt u meer weten over de natuurgebieden of over de vakantiewoningen in Asturië? U kunt gerust contact met ons opnemen via de contactpagina van onze site. Wij zullen uw vragen over de vakantiehuizen in Asturië snel behandelen en helpen u bij het vinden van een mooie vakantiewoning in deze schitterende Spaanse regio!