Vakantiehuizen Cantabrië

Wilt u meer informatie over de natuurgebieden of over de vakantiewoningen in Cantabrië? Neemt u dan gerust contact met ons op via de contactpagina op onze website. Wij zullen al uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden en helpen u op weg bij de zoektocht naar een prettige vakantiewoning in het Spaanse Cantabrië!

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

In Cantabrië vindt u zowel langs de kust als in het binnenland schitterende natuurgebieden. De vakantiehuizen op natuurhuisje.be staan daar middenin! Cantabrië ligt in het noorden van Spanje en grenst aan de noordzijde aan de golf van Biskaje. De kust is een afwisseling tussen zandstranden en fraaie rotskusten.

Ook vindt u hier gezellige havendorpjes waar prima restaurants te vinden zijn. Meer in het binnenland kunt u vanuit uw vakantiewoning schitterende wandeltochten maken in het gebergte van Cantabrië. Prachtige rotshellingen en graslanden maken dat de natuur hier een ongekende schoonheid heeft.

Natuur in Cantabrië

Langs de kustlijn van Cantabrië vindt u zowel zandstranden als fraaie rotskusten. Vanuit uw vakantiewoning kunt u prachtige wandelingen maken over deze mooie kliffen, terwijl boven zee de jan-van-genten en pijlstormvogels voorbijtrekken. Bijzonder aan de kustlijn van Cantabrië is dat er verschillende estuaria te vinden zijn.

Zo ligt bij het plaatsje Santoña het natuurpark Santoña Victoria and Joyel Marshes. Dit natuurpark bestaat uit een goed ontwikkeld en waardevol moerasgebied, dat belangrijk is voor veel soorten trekvogels. Omdat dit soort gebieden in het noorden van Spanje erg schaars zijn, zitten er relatief veel vogels. Wanneer u vanuit uw vakantiehuis dit gebied bezoekt kunt u allerlei fraaie vogelsoorten aantreffen, zoals de lepelaar, kleine zilverreiger en sneeuwgors.

Meer in het binnenland van Cantabrië vindt u vakantiehuizen in ruige heuvelachtige gebieden. In het uiterste westen van Cantabrië ligt een spectaculair berggebied, waar ook het nationaal park Los Picos de Europa tot behoort. Diepe kloven en rotsen die loodrecht omhoog komen, of zelfs overhangen, zijn hier heel gewoon. Er leven in dit gebied bijzondere soorten roofvogels, waaronder de steenarend, havikarend en vale gier.

Meer richting het oosten in Cantabrië wordt het landschap minder ruig, en liggen er uitgestrekte bossen. Hier liggen er vakantiehuizen in de buurt van regionaal natuurpark Saja-Besaya. In dit natuurpark vindt u valleien met daarin traditionele dorpjes. Buiten de valleien bevinden er zich aaneengesloten bosgebieden, die een thuis zijn voor dieren als draaihals, bergfluiter en otter.

Vakantiehuizen in Cantabrië

De vakantiewoningen in Cantabrië liggen allemaal op de mooiste locaties in de regio. U bent vanuit de vakantiehuizen altijd snel in de natuur en dichtbij de mooie natuurgebieden van Cantabrië. Overal in Cantabrië, of u nu in een vakantiewoning aan de kust of in het binnenland zit, is er wel wat te beleven. Ook kunt u vanuit uw vakantiewoning traditionele dorpjes of gezellige havenstadjes bezoeken. Kunt u in Cantabrië geen geschikte vakantiewoning vinden? Kijkt u dan ook eens bij ons aanbod vakantiehuizen in Asturië en Castilië-León, waar een vergelijkbaar landschap en klimaat te vinden is.

Meer weten over Cantabrië?

Wilt u meer informatie over de natuurgebieden of over de vakantiewoningen in Cantabrië? Neemt u dan gerust contact met ons op via de contactpagina op onze website. Wij zullen al uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden en helpen u op weg bij de zoektocht naar een prettige vakantiewoning in het Spaanse Cantabrië!