Lees meer over:

Vysočina is een gevarieerde en natuurrijke regio in het zuiden van Tsjechië. Op natuurhuisje.be vindt u vakantiehuizen op de mooiste locaties in Vysočina. Het landschap bestaat grotendeels uit een natuurrijk cultuurlandschap. Het land wordt gebruikt voor kleinschalige akkerbouw, maar de akkers worden afgewisseld met stukken bos, beken, houtwallen en andere natuurelementen. Vanuit uw vakantiewoning kunt u daarnaast enkele bijzondere natuurgebieden bezoeken, of één van de interessante plaatsen die in Vysočina te vinden zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld de hoofdstad van Vysočina, Jihlava, bezoeken.

Natuur in Vysočina

In het noordwesten van Vysočina ligt een natuurgebied dat u vanuit uw vakantiehuis zeker eens moet bezoeken. Het gebied rond de heuvel Zakova Hora is een prachtig gevarieerd bosgebied. Verschillende bostypes worden hier afgewisseld met beken en steile rotswanden. Af en toe gaat het boslandschap over in bloemrijke graslanden. Aan de andere kant van Vysočina ligt een ander mooi natuurgebied, waarin bosmeren, typische Tsjechische huizen en bijzondere rotsen te vinden zijn. Zo verschijnt bij Mrhatina ineens midden in het bos een imposante rots. In de bossen van Vysočina kunt u schitterende wandelingen maken. Vanaf de hogere heuvels heeft u een prachtig uitzicht over de omliggende regio.

Wanneer u vanuit uw vakantiehuis de natuur in Vysočina intrekt kunt u allerlei soorten planten en dieren tegenkomen. Dankzij het afwisselende landschap is de biodiversiteit in Vysočina erg hoog. In de landbouwgebieden leven zowel de grauwe gors als de geelgors. In de bossen komen notenkrakers voor, terwijl langs de beken waterspreeuwen leven. Op bloemrijke graslanden kunt u schitterende vlindersoorten tegenkomen, zoals de koninginnenpage en het dambordje. Daarnaast komen er in de bossen en langs de beken veel bijzondere en mooie soorten planten voor. In het voorjaar bloeien er anemonen, terwijl er in de vroege zomer orchideeën te vinden zijn.

Vakantiehuizen in Vysočina

De vakantiehuizen die u op natuurhuisje.be tegenkomt zijn allemaal gesitueerd op bijzondere plekken in of dichtbij de natuur. Vanuit uw vakantiewoning kunt u dus heerlijke wandelingen maken in de schitterende Tsjechische natuur. De bossen en andere natuurgebieden in Vysočina zijn mooie wandelgebieden, maar het is ook mogelijk om vanuit uw vakantiewoning een van de steden te bezoeken. Het is vanuit een vakantiehuisje in Vysočina zelfs mogelijk om in één dag de Tsjechische hoofdstad Praag te bezoeken.

Meer informatie over vakantiewoningen in Vysočina
Heeft u een vraag over de natuurgebieden in Vysočina? Wilt u meer weten over een bepaalde vakantiewoning die u op onze website heeft gezien? U kunt gerust uw vraag aan ons stellen. Wij zullen uw vraag met plezier snel beantwoorden en helpen u verder met het vinden van een leuke vakantiewoning in Vysočina!