Vakantievilla in Frankrijk

Verblijf deze vakantie eens in een vakantievilla in Frankrijk! Een vakantievilla kan je het échte vakantiegevoel bieden. Gedurende je verblijf in een vakantievilla ervaar je de comfort en luxe die je hebt verdiend tijdens je welverdiende vakantie!

Lees meer over vakantievilla's in Frankrijk
Lees meer over:

Vakantievilla Frankrijk

Verblijf deze vakantie eens in een vakantievilla in Frankrijk! Een vakantievilla kan je het échte vakantiegevoel bieden. Gedurende je verblijf in een vakantievilla ervaar je de comfort en luxe die je hebt verdiend tijdens je welverdiende vakantie!

Frankrijk is een heerlijke bestemming voor een vakantievilla. In de lente en zomer kun je heerlijk vertoeven in de vakantievilla. De faciliteiten van een vakantievilla kunnen erg verschillen per accommodatie. Desondanks zul je er altijd een zekere mate van comfort en luxe ervaren. Er zijn villa’s die geheel gehuurd kunnen worden maar er zijn er ook waar je een kamer kunt huren. Vaak is er een zwembad aanwezig bij een vakantievilla. Een vakantievilla is een geschikte accommodatie voor zowel een groot of klein reisgezelschap. Jong of oud kunnen zich prima vermaken hier.

Bewonder de gevarieerde landschappen

Frankrijk is een relatief groot land met daardoor een erg gevarieerd landschap en vele mogelijkheden tot gave activiteiten. In het zuiden heb je bekende bergachtige gebieden zoals de Alpen en de Pyreneeën en aan de Atlantische kust is het minder bergachtig en kun je glooiende heidevelden vinden. Naast de bekende bergachtige gebieden in het zuiden hebben ook de minder bekende natuurgebieden, zoals de Jura, de Vogezen, de Ardennen, de Vendee en het Massif Central, veel te bieden.

De belangrijkste beboste gebieden zijn te vinden in de Elzas-Ardennen en in Gascogne. In totaal zijn er in Frankrijk zeven nationale en veertig regionale parken te vinden, deze liggen verspreid door het hele land. Boomsoorten die vaak in deze bossen voorkomen zijn beuken, eiken, elzen, berken, essen, loofbomen en iepen. Frankrijk staat natuurlijk ook bekend om zijn wijnstreken met de vele wijngaarden. In het zuiden zijn zelfs citroenbomen en sinaasappelplantages te vinden. Ook komen er ontzettend veel bloemen voor in Frankrijk, bijvoorbeeld lavendel en narcissen.

Vogels en andere dieren

Een vakantie naar Frankrijk kan een goed idee zijn voor vogelliefhebbers. Kraanvogels, reigers en andere trekvogels zijn vooral te vinden in de omgeving van Lac du Der-Chantecoq. Wil je graag flamingo’s spotten, dan kun je het beste een huisje in de buurt van Parc Naturel Régional de Camargue boeken. Dit nationale park staat bekend om de grote aantallen flamingo’s die er komen en het is een van de weinige plekken rond de Middellandse Zee waar deze dieren te vinden zijn. Camargue in Zuid-Frankrijk is ook dé plek om wilde paarden te spotten. Door de uitgestrekte omgeving hebben de paarden alle ruimte om vrij rond te floreren. In dit gebied leven er verder bevers, zwarte stieren en zwijnen. De baai van Somme is ook een geschikte plek voor het spotten van vogels. Ook komen hier veel zeehonden.

Activiteiten in Frankrijk

Frankrijk biedt tijdens je vakantie ontelbaar veel mogelijke activiteiten en uitstapjes. Het is dan ook een geschikt vakantieland voor jong en oud: de hele familie komt hier aan zijn trekken! Elke regio heeft iets unieks te bieden en overal vind je historische bezienswaardigheden, mooie natuurparken en leuke dorpjes.

Ben jij een echte vogelliefhebber? Dan kun je in Frankrijk ook op vele plekken in de natuur je hart ophalen, zoekend naar de mooiste vogels. Je vindt vooral vele trekvogels in de omgeving van het Lac du Der-Chantecoq. Denk hierbij aan vogels als kraanvogels en reigers. Een andere populaire regio onder de vogelaars is het Parc Naturel Régional de Camargue. Hier kun je zelfs flamingo’s spotten, erg bijzonder! Naast de flamingo’s die hier volop leven, kun je hier ook nog prachtige wilde paarden vinden in de uitgestrekte omgeving. Daarnaast kun je met een beetje geluk bevers, zwarte stieren en zwijnen spotten in de omgeving van de Camargue. Ook in de baai van Somme leven vele vogels zoals zeevogels en lepelaars.

Voor wat culturele afwisseling vanuit je villa valt er ook van alles te doen. Zo kun je vele authentieke brocante markten bezoeken in pittoreske dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Hier kun je unieke souvenirtjes scoren als aandenken aan jouw vakantie in een Frans vakantiehuisje! Een andere populaire activiteit in Frankrijk is surfen. Je kun hier vooral aan de Atlantische kust uitstekend surfen en surflessen nemen, vooral in Cote D´Argent. Heerlijk in de zomer! Je kunt in de winter natuurlijk ook uitstekend skiën in een van de vele skigebieden van Frankrijk!

Actievelingen zullen het ook heerlijk vinden om te gaan paardrijden, abseilen of kajakken over bijvoorbeeld de rivier de Ardèche, de Dordogne, de Rhone of de Seine. Voor de echte waaghalzen is het een aanrader om te gaan klimmen in de Jardin de Marqueyssac, maar dan heb je ook wel een heel mooi en bijzonder uitzicht als je aan de klif hangt. Wil je toch liever met beide benen op de grond blijven, dan is een boottocht of een kanotocht op de Dordogne heerlijk om te ondernemen.

Het weer in Frankrijk

Wanneer je aan Frankrijk denkt, dan denk je natuurlijk aan de zon! En dat is ook best logisch, aangezien de zomers in Frankrijk heerlijk kunnen zijn. De zomers bestaan meestal uit heerlijke temperaturen, waarbij ook de avonden niet koud zijn. Wanneer je dus tijdens de zomermaanden verblijft in Frankrijk, ben je vrijwel zeker van een heerlijke temperatuur gedurende je vakantie. Wist je dat je in Frankrijk ook prima terecht kunt om te gaan skiën? De Franse Alpen zijn namelijk zeer populair bij de wintersporters! In de periode van December tot en met Maart vind je er dan ook de ideale ski-omgeving. In die periode ligt er dan ook volop sneeuw in de Franse Alpen en ben je verzekerd van een geweldige wintersportvakantie. Ben je dus bezig met het plannen van je volgende skivakantie? Kies dan eens voor de Franse Alpen in plaats van Oostenrijk.

Er zijn globaal gesproken drie verschillende klimaat gebieden in Frankrijk. Op grotere hoogtes hebben de Alpen en de Pyreneeën een bergklimaat, het zuidoosten heeft een mediterraan klimaat en het overgrote deel van het land heeft een zeeklimaat. De winters zijn aan de kust van de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan vaak mild. Dit komt omdat het warme zeewater de ergste kou tempert. In het noordoosten en in de bergen kan het in januari nog wel eens vriezen.