Boerderijvakantie

Op vakantie met de kinderen, of ben je gewoon een ontzettende natuur- en dierliefhebber? Kies dan voor een boerderijvakantie! Een vakantie op de boerderij staat garant voor een 100% kidsproof vakantie, of gewoon als je je even helemaal wilt afzonderen van het stadse leven en in de natuur wilt zijn. Tijdens een vakantie op een boerenerf overnacht je op het Europese platteland.

Lees meer over op vakantie gaan op de boerderij

15042 Natuurhuisjes

Boerderijvakantie

Op vakantie met de kinderen, of ben je gewoon een ontzettende natuur- en dierliefhebber? Kies dan voor een boerderijvakantie! Een vakantie op de boerderij staat garant voor een 100% kidsproof vakantie, of gewoon als je je even helemaal wilt afzonderen van het stadse leven en in de natuur wilt zijn. Tijdens een vakantie op een boerenerf overnacht je op het Europese platteland.

Dit kan de Franse ‘campagne’ zijn, maar ook de Schotse Highlands, de Hongaarse ‘poesta’, de Hollandse polder of de Portugese ‘campo’. De natuurhuisjes op deze plekken hebben allemaal één ding met elkaar gemeen. Ze staan op de mooiste plekjes in de Europese natuur.

Vakantie voor het hele gezin

Logeren bij de boer is voor (jonge) kinderen een hele belevenis en zal daarom absoluut in de smaak vallen bij onze jongere gasten. Zij maken tijdens een boerderijvakantie namelijk écht kennis met het boerenleven en met de pracht van de natuur. Kinderen mogen de boer en boerin helpen met het rapen van eieren, het voeren van de dieren, het aaien van beestjes, het maaien van het gras, het melken van de koeien en het scheren van de schapen. Ook volwassenen kunnen zich tijdens een boerderijvakantie natuurlijk prima vermaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van tractor rijden, barbecueën, vissen, boeken lezen of het maken van kaas, wijn of olijfolie? Het maken van een ontspannen fiets- of wandeltocht of een handje meehelpen op de boerderij behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Eén ding is zeker: tijdens een vakantie bij de boer zal je op en top genieten van het buitenleven!

Het mooie van een boerderijvakantie is dat je je helemaal kunt afzonderen van het werkleven en de dagelijkse sleur en als het ware even in een andere wereld kunt treden. Want het boerenleven, dat i er een op zich! Vele mensen vinden het dan ook geweldig om als afwisseling op het dagelijkse leven even actief te kunnen zijn op het platteland, of om juist helemaal niets te doen. Op de boerderij kun jij je even helemaal verbinden met de natuur, de dieren en natuurlijk met jezelf en je reisgezelschap. Met de kracht van de natuur en de puurheid om je heen zal jij weer helemaal opgeladen terug naar huis toe keren met talloze avontuurlijke boerderijverhalen! Met een beetje geluk zal je kunnen verblijven op een boerderij die ook echt actief is met werkend vee, waardoor jij kunt leren over het proces van het melken van de koeien en de geiten!  Het kan natuurlijk ook zijn dat het een niet-producerende boerderij is, en dat je gewoon met de vredige dieren samen kunt zijn. 

Niet alleen leven er koeien, schapen, geiten en varkens op de boerderij, maar ook andere dieren. Zo zijn er altijd bijna wel honden, katten of kippen aanwezig. Vaak zijn deze allemaal erg kalm en tem, wat het erg leuk maakt voor de kids en voor jezelf om eens wat dichterbij te komen om ze te begroeten. Wie weet zijn er wel paarden aanwezig, en bestaat er een mogelijkheden om een stukje te paardrijden op de boerderij! Wat voor paarden er dan ook aanwezig zijn op de boerderij, jouw boerderijvakantie kan gegarandeerd niet meer stuk met een vakantieboerderij van  Natuurhuisje. Of je nu in België wilt blijven of een lekker warm land in Zuid-Europa wilt opzoeken, het kan allemaal. 

De keuze is reuze

Het soort accommodatie waarin je verblijft, kan natuurlijk verschillen tijdens een boerderijvakantie. Het is bijvoorbeeld mogelijk om daadwerkelijk in de boerderij te overnachten, maar ook een verblijf in een bungalow, safaritent of boomhut elders op het boerenerf behoort tot de mogelijkheden. Het is dus maar net waarnaar je op zoek bent. Met de gemakkelijke en overzichtelijke zoekfilters van Natuurhuisje.be vind je binnen no-time het vakantiehuisje dat het beste bij je past. Waar mogen wij jou dit jaar verwelkomen voor een boerderijvakantie?

Wie denkt aan een boerderijvakantie, denkt natuurlijk gelijk aan een typische vakantieboerderij. Die vind je in overvloed bij Natuurhuisje! Een vakantieboerderij is letterlijk een boerderij die is omgebouwd en ingericht om gasten te kunnen ontvangen. Vaak slaap je dan in een kamer in de het hoofdverblijf van de boerderij, waar je met een warm welkom wordt ontvangen door de verhuurders. Maar je kunt ook vaak een gehele vakantieboerderij huren! Je hebt dan meerdere kamers tot je beschikking, een ruime keuken, vaak meerdere badkamers, en talloze gemeenschappelijke ruimtes om samen te genieten. Ideaal als groepsaccommodatie voor grote groepen die nét even wat meer ruimte nodig hebben! Een luxe die alle vakantieboerderijen van Natuurhuisje hebben, is dat er altijd zeeën van ruimte in de buitenlucht is. Hierdoor zijn de mogelijkheden tot buitenactiviteiten eindeloos!

Een boerderij primitief? Helemaal niet! Je hebt tegenwoordig zelfs vakantieboerderijen met een zwembad, een sauna, een restaurantkeuken, een speeltuintje of zelfs een spelletjeskamer! Vele vakantieboerderijen zijn dus gewoon gerenoveerd en gemoderniseerd zodat jij een comfortabele boerderijvakantie kunt beleven. 

Waarheen op boerderijvakantie?

Niet alleen in België, maar verspreid over heel Europa heb je mogelijkheden waarbij je kan logeren bij de boer. Zo heb je in Italië prachtige boerderijen met wijn- en olijfgaarden. Hier wordt heerlijke wijn en olijfolie gemaakt. Ook vind je in Italië kaasboerderijen, wat geweldig is als jij van Italiaanse kazen houdt. De boer wit vast wel een stukje met jou delen! In België vind je juist veel boerderijen met koeien. Zo kun je een kijkje nemen tijdens het melkproces en genieten van een geweldig uitzicht op weilanden vol koeien. Sommige boerderijen waar je kan verblijven zijn niet meer in bedrijf. Het is dus niet altijd zo dat als je er voor kiest om te logeren bij de boer, dat je op een boerenbedrijf terecht komt dat nog in gebruik is. Wat dacht je van logeren bij de boer in Frankrijk? Hier hebben wij vele vakantieboerderijen en kamers bij de boer in ons aanbod! In Frankrijk kun je natuurlijk optimaal bourgondisch genieten, en dit begint allemaal bij de boer. Hij maakt al die heerlijke kazen, wijnen en andere Franse lekkernijen. De Franse cuisine is een van de betere in de wereld, dus het is meer dan de moeite waard om meer te weten te komen over de verschillende gerechten en ingrediënten door op een boerderij te verblijven!