Trekkershut

Vind je een groot vakantiepark of hotel te druk om vakantie te vieren, maar heb je geen behoefte aan een kampeervakantie in een relatief eenvoudige tent? Dan is een trekkershut als vakantiehuisje voor jou een mooie tussenoplossing. Een trekkershut is gemaakt van hout en is beschikbaar in allerlei vormen en maten. Het biedt een heerlijke plek in de natuur, waar je je gedurende een paar dagen even helemaal kunnen terugtrekken. Maar ook voor lange vakantie kun je prima in een trekkershut verblijven! Middenin de natuur en ver weg van het massatoerisme zal jij je helemaal kunnen opladen en je kunnen focussen op de dingen die écht belangrijk zijn in het leven. 

Lees meer over Trekkershutten

2308 Natuurhuisjes

Trekkershutten

Vind je een groot vakantiepark of hotel te druk om vakantie te vieren, maar heb je geen behoefte aan een kampeervakantie in een relatief eenvoudige tent? Dan is een trekkershut als vakantiehuisje voor jou een mooie tussenoplossing. Een trekkershut is gemaakt van hout en is beschikbaar in allerlei vormen en maten. Het biedt een heerlijke plek in de natuur, waar je je gedurende een paar dagen even helemaal kunnen terugtrekken. Maar ook voor lange vakantie kun je prima in een trekkershut verblijven! Middenin de natuur en ver weg van het massatoerisme zal jij je helemaal kunnen opladen en je kunnen focussen op de dingen die écht belangrijk zijn in het leven.

Een trekkershut is klein, maar fijn. Je kunt er daarom in veel gevallen maar terecht met een beperkt aantal personen. Hoewel een trekkershut er van buiten soms wat eenvoudig uitziet, beschikt deze vaak wel over veel comfort en verschillende voorzieningen. Zo vind je er bijvoorbeeld comfortabele bedden voor een goede nachtrust. De mate van luxe verschilt echter per trekkershut; van een eenvoudig hutje op de hei tot een luxe design hut op een landgoed. Welke trekkershut je ook boekt als vakantiehuisje, je bent er gegarandeerd van een fantastisch weekendje of midweekje weg. Eigenlijk is een trekkershut een vorm van glamping: kamperen met de nodige portie luxe. Je kunt dus genieten van het buitenleven en de natuur om je heen, maar dan zonder de ongemakkelijkheden van het kamperen en met de nodige comfort en luxe. Hier geen geklooi met tentstokken en lekkende daken dus!

Activiteiten vanuit een trekkershut

Een trekkershut als accommodatie is eigenlijk ontstaan uit het concept van rondtrekkende mensen door heel Europa. Vele wandelaars houden er jaarlijks van om lange wandelingen te maken door heel Europa, waarbij ze natuurlijk wel goed moeten kunnen overnachten. Speciaal voor hen zijn er trekkershutten opgezet! Trekkershutten waren en zijn nog steeds dus écht bedoeld voor rondtrekkende mensen, en dan vooral mensen te voet, maar ook mensen op pad met een lange fietstocht verblijven in trekkershutten. Ga jij dus binnenkort een wandeling maken door heel Europa, of door een bepaalde regio, land of streek? Dan zou je echt eens in verschillende trekkershutten van Natuurhuisje moeten verblijven! Want als je de hele dag bezig bent met wandelen of fietsen, dan is het wel zo nodig om s ’avonds optimaal te kunnen uitrusten. In je heerlijk rustige trekkershut, ver weg van het massatoerisme gaat dit perfect!

Maar ook als je niet zo bent van het wandelen en fietsen op vakantie, kun je prima in trekkershutten verblijven. Het is dan fijn om gewoon een langere tijd in één trekkershut te blijven, zonder ergens heen te hoeven of iets te moeten doen. In een trekkershut kun je je gewoon helemaal focussen op het genieten van de natuur en de rust om je heen, zonder dat iemand je stoort. Voor een geslaagde natuurvakantie is het in een trekkershut dus heerlijk vertoeven, voor jong en oud! Je kunt er dan altijd nog voor kiezen om een kleine wandeling te gaan maken in de prachtige omgeving.

Faciliteiten van een trekkershut

Een trekkershut is een mooie middenweg tussen een caravan en tent. De trekkershutten beschikken meestal over een eigen toilet en douche. Wanneer deze niet in de trekkershut aanwezig zijn vind je het in een bijgebouw waar je samen met eventuele andere gasten gebruik van kunt maken. Eigenlijk is een trekkershut een vorm van glamping. Het woord is een samenvoeging van de woorden ‘glamoureus’ en ‘camping’. Het is kamperen op een luxere manier. Je kunt gerust zeggen dat een trekkershut een vorm van glamping is. Je staat met een trekkershut midden in de natuur, maar beschikt ook over een aantal voorzieningen waar je thuis gewend aan bent.

Trekkershutten kenmerken zich vooral door hun uiterlijk. De hutten zijn gemaakt van hout waardoor ze mooi opgaan in de natuur. Ook binnen in de hut is het meeste van hout gemaakt. Bij een trekkershut moet je niet denken aan een grote houten villa in het bos, maar een gezellig knus huisje tussen de bomen. Je geniet van alle rust om je heen waardoor je een fantastische vakantie hebt midden in de natuur. Het mooie aan een trekkershut is dat ze allemaal verschillend zijn. Ze komen werkelijk in alle vormen en maten voor. De ene trekkershut is een klein maar fijn huisje waar je alleen een bed en een tafeltje kunt vinden, maar er zijn ook grotere hutten waar je soms met wel vier personen in kunt slapen.

Trekkershutten zijn het hele jaar door te boeken maar vooral het voorjaar en de zomer zijn de perfecte seizoenen om op vakantie te gaan in een trekkershut. In deze jaargetijden is het weer ideaal om de natuur in te gaan.

Waarheen in een trekkershut?

Trekkershutten bevinden zich door heel Europa. Soms naast een rotswand in een ruig Frans berggebied, maar ook in de oer-Hollandse polder. Omdat trekkershutten van oudsher veel gebruikt werden door rondtrekkende mensen zoals jagers, vind je ook in Zweden, Noorwegen en Finland veel trekkershutten. Vaak staan deze in the middle of nowhere, worden ze omringd door ongerepte natuur en heb je er volop privacy. Je kunt er heerlijk wandelen, vissen, varen of mountainbiken.

De lente en zomer zijn misschien wel de twee leukste seizoenen om te overnachten in een trekkershut. Je kunt er dan helemaal opgaan in de Europese natuur die tot bloei komt. Struin door Franse lavendelvelden, mountainbike door de Veluwse bossen, vis in een Zweeds meer of waai uit op een Texels strand. Met andere woorden: de keuze is reuze en aan natuur is rondom onze trekkershutten geen gebrek. Waar wacht je nog op? Ontdek deze vorm van overnachten zelf!

Langs de kust en in de natuurgebieden van Nederland zijn trekkershutten erg populair. Daarom vind je in Zeeland een aantal leuke trekkershutten waardoor je in de zomer lekker aan het strand kunt vertoeven. Trekkershutten in de natuurgebieden van Nederland zoals de Veluwe zijn vooral populair bij wandelaars. Je trekt je wandelschoenen aan en hoeft alleen maar de deur uit te stappen voor een mooie wandeling in de natuur van Nederland. Lekker dichtbij huis maar toch o zo mooi!

Trekkershut Ardennen