Midweekje weg

Ben je toe aan wat relaxte tijdne en wil je even niet hoeven na te denken over werk en de dagelijkse sleur, dan is een midweek weg de perfecte oplossing! Je hoeft zeker niet lang weg te gaan om toch even helemaal tot rust te komen. Tijdens een midweek weg heb je meer dan  genoeg tijd om alles wat moet even los te laten en alles dat mag te omarmen, en even in het nu te leven in de natuur. Je kunt je tijdens jouw vakantie even helemaal terugtrekken van het dagelijks leven door te genieten van de rust in het midden van de natuur, en dat gaat het beste in een Natuurhuisje. 

Lees meer over een midweekje weg

4426 Natuurhuisjes

Midweekje weg

Ben je toe aan wat relaxte tijdne en wil je even niet hoeven na te denken over werk en de dagelijkse sleur, dan is een midweek weg de perfecte oplossing! Je hoeft zeker niet lang weg te gaan om toch even helemaal tot rust te komen. Tijdens een midweek weg heb je meer dan  genoeg tijd om alles wat moet even los te laten en alles dat mag te omarmen, en even in het nu te leven in de natuur. Je kunt je tijdens jouw vakantie even helemaal terugtrekken van het dagelijks leven door te genieten van de rust in het midden van de natuur, en dat gaat het beste in een Natuurhuisje. 

Een midweek is van maandag tot en met vrijdag. Je hebt dus een verblijf van 5 dagen en 4 nachten. Dit lijkt misschien niet zo lang, maar in 5 dagen kan je de omgeving waar je verblijft goed verkennen en ontzettend veel zien!  Omdat je tijdens een midweek weg langer de tijd hebt dan tijdens een weekend, heb je ook meer ruimte om wat verder te reizen in Europa. Een vakantie van een midweek is zeer geschikt wanneer je iets nieuws wilt proberen en nieuwe plekken wilt ontdekken. Pak gewoon eens de auto, of zelfs het vliegtuig en ga een heerlijk midweekje weg ergens in Europa, naar een bestemming die je nog niet kende. 

Een midweek in een Natuurhuisje

De vele mogelijke accommodatie mogelijkheden die je vindt bij Natuurhuisje maken jouw midweek weg tot een unieke beleving om nooit te vergeten! Tijdens een midweek weg is er in België echt genoeg keuze voor een prachtig natuurhuisje. In ons eigen land is namelijk ook nog erg veel te zien en te ontdekken. Maar ook buiten België zijn er genoeg huisjes waaruit je kunt kiezen. Huur bijvoorbeeld een natuurhuisje in de Alpen wanneer je een actieve en avontuurlijke vakantie wil, of juist aan de zee in Spanje of Italië  wanneer je wilt bijkomen op het strand en helemaal wilt relaxen onder het genot van het geluid van de golven. 

Voor wat voor soort natuurhuisje je ook kiest in Europa, je brengt je vakantie altijd door in de natuur en weg van de toeristenmassa. Dit zorgt ervoor dat je helemaal vrij bent om je eigen plan te maken tijdens jouw bijzondere overnachting. Of je nu voor een actieve vakantie gaat of juist voor een ontspannen relaxvakantie, beide zijn mogelijk. 

Overnachtingsmogelijkheden bij Natuurhuisje

De mogelijkheden voor een verblijf tijdens een midweek zijn groot en er is veel keuze. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om in een typisch Frans dorpje een Chambre d’hotes te boeken, wat letterlijk een gastenkamer bij de verhuurders in huis is. Of verblijf in het pittoreske Saint Laurent sur Gorre en ontdek een deel van de route van Santiago de Compostela. Of kies voor een lodge die boven het landschap zweeft aan de groene rand van Amsterdam. Je zit hier in de natuur en aan het water, terwijl je er ook voor kan kiezen om een dagje door te brengen in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Voor een midweek weg zijn de mogelijkheden voor accommodaties enorm groot. Je kan er voor kiezen om op een unieke plek te verblijven, maar je kan ook kiezen voor een uniek type accommodatie. Heb je al weleens overwogen om in een tiny house, pipowagen, yurt of boomhut te verblijven? Deze accommodaties zijn niet alleen bijzonder om een aantal nachten in door te brengen, maar brengen je ook dichter bij de natuur. Deze laatste accommodaties zijn allemaal types van glamping accommodaties, wat inhoudt dat je ‘’camping’’ met een flinke portie ‘’glamour’’ combineert. 

Je kunt terug in de tijd gaan en lekker basic overnachten. Bij  sommige huisjes is het namelijk gebruikelijk om te douchen onder een regenwaterdouche of om zelf het hout voor de houtkachel bij elkaar te sprokkelen. Je kunt ook gaan voor een van de accommodaties die voorzien zijn van alle hedendaagse voorzieningen en luxe. De locatie van het huisje kan er ook voor zorgen dat het een bijzondere ervaring wordt. Verblijf bijvoorbeeld in een boomhut tussen de toppen van de bomen of dobber op het water tijdens een overnachting op een woonboot. Spendeer je jouw vakantie liever in het bos, dan zijn er verschillende huisjes gelegen in the middle of nowhere, waarbij je het gevoel krijgt dat jullie de enige personen zijn. Wil je tijdens je vakantie op elk moment van de dag het water in duiken, dan kun je kiezen uit een van de huisjes met een ligging aan de zee, aan een meer of kies juist voor een huisje met een zwembad erbij! Maak jouw verblijf nog specialer door voor een huisje met wellnessfaciliteiten te kiezen.

Activiteiten tijdens jouw midweek vakantie

Waar het natuurhuisje zich dan ook bevindt, er zijn meer dan  genoeg mogelijkheden om je te vermaken in de natuur! Maak bijvoorbeeld een fietstocht door de natuur, ga eens wandelen door het glooiende groene bos dat naast jouw natuurhuisje ligt of ga lekker uitwaaien op het strand. Veel natuurhuisjes zijn gelegen bij natuurgebieden, of zelfs in een natuurgebied! De natuurgebieden hebben vaak wandel- of fietsroutes die je gemakkelijk tijdens je midweek weg kunt bewandelen of fietsen. Je hoeft dus niet te zoeken! Ben jij een echte vogelfanaat, dan kun je opzoek gaan naar de mooiste vogels. In Europa zijn veel gebieden waar je aparte vogels kunt spotten die je nergens anders kunt vinden. 

Ligt het huisje aan bijvoorbeeld een meer, dan kun je  misschien een bootje huren en gaan vissen! Daarnaast behoren het bezoeken van steden en een bezoek aan een pretpark, museum of dierentuin tot de mogelijkheden. Veel van de huisjes zijn tegenwoordig ook uitgerust met Wifi internetverbinding, dus wanneer je op de plaats van bestemming bent en het weer is net iets minder of je plannen veranderen last-minute, je hebt altijd de mogelijkheid om via internet nieuwe ideeën te vinden voor een dagje uit. In de natuurhuisjes zelf kun je vaak ook informatie vinden over activiteiten in de omgeving.