Midweekje weg

Ben je toe aan wat relaxte tijdne en wil je even niet hoeven na te denken over werk en de dagelijkse sleur, dan is een midweek weg de perfecte oplossing! Je hoeft zeker niet lang weg te gaan om toch even helemaal tot rust te komen. Tijdens een midweek weg heb je meer dan genoeg tijd om alles wat moet even los te laten en alles dat mag te omarmen, en even in het nu te leven in de natuur. Je kunt je tijdens jouw vakantie even helemaal terugtrekken van het dagelijks leven door te genieten van de rust in het midden van de natuur, en dat gaat het beste in een Natuurhuisje.

Lees meer over een midweekje weg

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer information

Midweek weg

Ben je toe aan ontspanning en wil je even niet hoeven na te denken over werk en alle dagelijkse taken, dan is een midweek weg de perfecte oplossing! Je hoeft niet altijd lang weg om toch even helemaal tot rust te komen. Tijdens een midweek weg heb je genoeg tijd om alle verplichtingen even los te laten en alles dat mag te omarmen.

Waarom een midweek?

Tijdens een midweek weg, kun je je even helemaal terugtrekken van het dagelijks leven door te genieten van de rust in het midden van de natuur. Ruil je drukke leventje even in tegen een rustig midweekje vol ontspanning en ervaar hoe het is om het weer eens lekker rustig aan te doen. Terwijl de drukte thuis ‘s ochtends meteen al begint, kun je tijdens een korte vakantie even heerlijk rustig aan doen. Niet wakker worden omdat de wekker gaat, of omdat je van alles moet doen, nee lekker uitslapen en rustig aan kijken waar je die dag wel of geen zin in hebt.

Soms is het nu eenmaal niet mogelijk om meteen 2 weken naar een warm land te vertrekken, maar een midweek weg hoeft absoluut niet te betekenen dat je niet buiten België op vakantie kunt gaan. Het is juist lang genoeg om een aantal landen te ontdekken die misschien verder weg lijken dan dat ze daadwerkelijk zijn. Een midweek is in principe 5 dagen en kan zijn van maandag tot en met vrijdag, maar ook gewoon alle andere dagen van de week. Je verblijft ergens dus meestal 4 nachten. Dit lijkt misschien niet zo lang, maar in 5 dagen kan je de omgeving goed verkennen en veel ontdekken.

Ontdek de prachtige natuur en diverse flora en fauna

Tijdens een midweek weg wil je misschien niet al te ver reizen. Gelukkig is er ook in eigen land genoeg natuur om je heerlijk te vermaken. België is verdeeld in het Nederlandstalige Vlaanderen en het Franstalige Wallonië. Waar je in Vlaanderen heerlijk kunt uitwaaien aan het strand, kun je in Wallonië genieten van de vele heuvels en uitgestrekte bossen. Ruim 20% van het Belgische landschap bestaat uit bossen, welke voornamelijk te vinden zijn in Wallonië.

Eén van de bekendste bosrijke gebieden is natuurlijk de Ardennen. De natuur is hier uitgestrekt, omdat de bevolkingsdichtheid hier een stuk lager ligt dan in Vlaanderen. Vlaanderen kenmerkt zich voornamelijk door de uitgestrekte landbouwgebieden. In natuurreservaat de Hoge Venen vind je één van de meest ongerepte stukjes van het land. Hier komen vanwege het strenge klimaat, de neerslag en de lange winters een aantal zeldzame plantensoorten voor. Daarnaast lopen hier nog steeds wilde dieren rond. Zo kun je tijdens een wandeltocht misschien wel wilde zwijnen en edelherten spotten!

De natuur in Europa is erg divers, dit zorgt voor een interessante flora en fauna. In het noorden van Europa vind je uitgestrekte naaldbossen en toendragebieden. Meer centraal tref je loofbossen, moerassen en wilgenbos. In het zuiden van Europa tref je steppegebieden aan en imposante bergketens als de Alpen en de Pyreneeën. Voor natuur hoef je volgens ons niet naar een ander continent maar kun je zelfs in eigen land nog genoeg onontdekte plekjes vinden.

Doordat er een groot scala is aan verschillende habitattypen vind je er ook veel verschillende soorten dieren en planten. Ieder habitattype herbergt andere soorten die aangepast zijn aan de leefomstandigheden van het gebied. In Europa kan je zowel op het gebied van planten, vogels, insecten, zoogdieren en reptielen je hart ophalen. Elk land heeft zo zijn eigen flora en fauna, en doordat al onze vakantiehuisjes in de natuur gelegen zijn, zal je altijd wel een aantal dieren tegenkomen!

Activiteiten in de buurt

Er is meer dan genoeg te beleven in de buurt van onze natuurhuisjes! Wandelaars en fietsers kunnen bij elk huisje uitdagende routes vinden. Of dat nu in het bos is, door de polders of over het strand, er is zoveel te ontdekken! Neem een picknickmand mee onderweg zodat je op de mooiste plek kunt stoppen voor een heerlijke lunch of kleine snack. Zijn de temperaturen al wat opgelopen? Dan kun je vast ergens een verfrissende duik nemen! Liever wat meer ontspannen? Lees een goed boek of doe een online lesje yoga mee en ontspan op de geluiden van de natuur.

De beste avonturen beleef je natuurlijk in de buitenlucht! Als je bij de kust verblijft, dan kun je heerlijk uitwaaien op het strand. Dit is bijvoorbeeld erg goed voor de gemoedsrust en voor het vermaak met het hele gezin. Waar je in Europa ook bent, je kunt bijna overal wel mooie strandwandelingen maken. Waar in de zomer al het leven zich op het strand lijkt af te spelen en je kunt genieten van een heerlijk warme zon, kun je in de winter een verfrissende uitwaaiwandeling maken op het strand, en daarna opwarmen in een strandtent! Je kunt natuurlijk op het strand ook verschillende watersporten proberen, zoals surfen, windsurfen en waterskiën. Natuurlijk kun je ook gewoon relaxen op het strand op een ligbedje of op je handdoek!

Natuurliefhebbers grijpen iedere kans om wat tijd te spenderen in de natuur. De meeste natuurgebieden in de buurt van jouw Natuurhuisje hebben heel wat wandel- en fietsroutes waarmee je gemakkelijk een weekend en langer kan vullen. Online zijn vaak veel fiets- en wandelroutes te vinden, maar ook bij de lokale toeristenpunten kan je vaak routes vinden. Vaak is er in de natuurhuisjes zelf ook informatie voorhanden over fietstochten in de buurt van je natuurhuisje. Maar natuurlijk kan je ook gewoon op eigen houtje op pad!

Zolang je niet gemakkelijk kunt verdwalen in een natuurgebied, bos of landschap, kun je prima zelf de uitdaging aangaan om een wandeling of fietstocht te maken door de natuur. Als je van wandelen houdt, dan is het te voet verkennen van een natuurgebied bij jou in de buurt een echte must! Hetzelfde geldt natuurlijk voor fietsen. Je komt gegarandeerd helemaal tot rust met een fietstocht of wandeling terwijl je ook nog eens gezond bezig bent!