Pipowagen

Ben je toe aan iets anders dan het jaarlijkse gevecht met tentstokken? Of ben je voor de verandering toe aan een unieke verblijfsaccommodatie? Een verblijf in een pipowagen is het perfecte alternatief voor het traditionele kamperen. Of je nu op zoek bent naar een romantisch plekje of met het hele gezin wil genieten, de pipowagen komt in veel soorten en maten.

Lees meer over pipowagens

115 Natuurhuisjes

Pipowagen

Ben je toe aan iets anders dan het jaarlijkse gevecht met tentstokken? Of ben je voor de verandering toe aan een unieke verblijfsaccommodatie? Een verblijf in een pipowagen is het perfecte alternatief voor het traditionele kamperen. Of je nu op zoek bent naar een romantisch plekje of met het hele gezin wil genieten, de pipowagen komt in veel soorten en maten.

Ben jij klaar voor een onvergetelijke slaap ervaring en wil je wakker worden in een groene omgeving met het geluid van vogels? Een verblijf in een pipowagen is een perfect alternatief voor het traditionele kamperen en alles wat daarbij komt kijken.

Pipowagen, een woning op wielen?

Wie aan een pipowagen denkt, denkt misschien aan een woning op wielen. Ze staan echter vaak op een vaste plek en worden niet verplaatst. Pipowagens worden zowel voor permanente bewoning als voor vakantiewoning gebruikt. 

De karakteristieke ouderwetse pipowagens kenmerkten zich door veel houtsnijwerk. In België waren in het bijzonder de in Buggenhout vervaardigde woonwagens erg gegeerd.  dit was niet enkel ter decoratie en om de welstand te tonen maar tevens om gewicht te besparen. De wagens werden immers getrokken door één of meer paarden en de bewoners trokken van dorp tot dorp en soms van land tot land. Dit soort woonwagens is in de Benelux zeldzaam geworden. 

Pipowagens zijn er van klein tot groot en van eenvoudig tot super de luxe. Geen enkele pipowagen is hetzelfde en dat maakt het alleen maar leuker om er een uit te kiezen. Ook in stijl is er veel diversiteit in pipowagens, zo zijn er hele kleurrijke, maar ook pipowagens die meer rustiek en landelijk ingericht zijn. Zo kan iedereen wel iets vinden wat bij hem past.

Er wordt vaak gedacht dat pipowagens te klein zijn voor een vakantie, vooral als je met meerdere personen gaat. Maar het zal je verbazen hoe deze vakantiehuisjes ingericht zijn, praktisch en toch gezellig. De knusse sfeer zorgt er juist weer voor dat je elkaar wat meer ziet en creëert een gezelligheid die bijna niet te evenaren is. Het formaat verschilt per pipowagen en daarmee ook het aantal bedden. Sommigen zijn geschikt voor twee personen, terwijl andere pipowagens geschikt zijn voor maar liefst zes personen!

Het grote voordeel van een pipowagen is dat je binnen alleen vind wat je echt nodig hebt. Hierdoor maak je ook veel gebruik van de ruimte buiten en kun je optimaal genieten van de natuur. Vaak staan pipowagens op mooie plekjes in het groen, waardoor het mogelijk is om direct de natuur in te lopen vanuit de wagen. De beste seizoenen om in een pipowagen te verblijven zijn de lente en zomer. Wie wil er nu niet wakker worden en opstarten met een kop koffie in de zon?

Focus op de omgeving

Het mooie aan een pipowagen is dat je helemaal teruggaat naar de basics. De focus ligt niet op wat het vakantiehuisje allemaal te bieden heeft, maar wat de omgeving waarin het zich bevindt te bieden heeft, want het zou zonde zijn heel de vakantie binnen te zitten. De meeste pipowagens vinden zich direct in de natuur en daardoor is de drempel lager om er even lekker op uit te gaan en optimaal te genieten van de omgeving.

Je vindt door heel Europa originele pipowagens. Pipowagens bestaan in alle soorten en maten. Je kan er voor kiezen om een moderne pipowagen te verblijven. Je vindt deze bijvoorbeeld aan de Lek in Zuid-Holland met een uitzicht op de weilanden. Mocht je het leuker vinden om in een authentieke pipowagen te overnachten, dan vind je in Frankrijk een uniek exemplaar met uitzicht over de heuvels van Combraille. Deze authentieke pipowagen is volledig gemaakt van hout en heeft zelfs houtsnijwerk aan de buitenkant.

Faciliteiten

In het ruime aanbod van Natuurhuisje, zijn er allerlei pipowagens die verschillen van elkaar wat betreft de faciliteiten. Maar het ontbreekt je aan niets. De meeste pipowagens hebben een keukentje met gasfornuis en een koelkast, een zitplaats en een bed. Douches zijn vaak in een bijgebouwd te vinden, maar soms ook in de pipowagen zelf. Veel van de pipowagens hebben nog allerlei extra faciliteiten die verschillen per accommodatie.

En het meest verrassende is misschien toch wel de knusse houten veranda’s waar de meeste accommodaties over beschikken. Heerlijk om na een lange dag terug te komen bij je vakantiehuisje en een spel te spelen op de veranda terwijl de zon onder gaat. Een onvergetelijke ervaring.

Pipowagens buiten België

Niet alleen in België zijn pipowagens als verblijf een opkomende trend, ook buiten België zijn er genoeg te vinden. Vooral in Frankrijk is er een ruim aanbod. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor twee aaneengesloten pipowagens in het vallei van Lachapelle-Auzac waar je wel met zes personen kan verblijven. Hier is zelfs een heus zwembad en een jeux de boules baan. Maar ook in de Spaanse regio Extremadura is een prachtige accommodatie te vinden, die qua stijl weer compleet anders is en waar zelfs producten uit eigen tuin zoals kruiden en groenten zijn! Mocht je wat verder op vakantie willen gaan, dan zou je kunnen kijken naar een pipowagen in de Griekse regio Peloponnesos. Hier vind je een pipowagen mét airconditioning in een authentieke Griekse olijfboomgaard omzoomd door bossen en open velden. Er is zelfs een heuse oppasservice! Zo zie je maar weer, de ene pipowagen is de andere niet.

Droomde jij als kind ook van zo’n prachtige pipowagen als die van Pipo de clown en Mamaloe? Ontdek dit type verblijf dan nu zelf! Of je nu even volledig wilt onthaasten of juist veel wilt ondernemen: het kan allemaal tijdens een verblijf in een pipowagen. Kies jij voor een moderne of een meer sprookjesachtige variant? Neem een kijkje in ons ruime aanbod!