Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Brandenburg

Brandenburg is een deelstaat in het oosten van Duitsland. Op natuurhuisje.be vind u vakantiehuizen gelegen op de mooiste plekjes van Brandenburg. Brandenburg heeft namelijk op het gebied van natuur veel te bieden. In deze deelstaat zijn er vele bijzondere natuurgebieden te vinden. Ook is het gebied relatief dunbevolkt, waardoor de natuur overal aanwezig is. Vanuit de vakantiehuizen hoeft u dan ook niet ver te zoeken wanneer u de natuur in wilt. Grote natuurgebieden in Brandenburg zijn onder andere het nationaal park Unteres Odertal en natuurpark Stechlin-Ruppiner land.


Natuur in Brandenburg
In de deelstaat Brandenburg zijn er veel bijzondere meren te zien. In natuurpark Stechlin-Ruppiner land ligt het Stechlin meer. Dit meer is zeker een bezoekje waard wanneer u in een vakantiehuis in de buurt verblijft. Het meer is namelijk belangrijk voor veel soorten planten en dieren. In het Stechlin meer komt zelfs een endemische vissoort voor, de Stechlin Cisco. Deze vis zal u tijdens een bezoek waarschijnlijk niet zien, maar u maakt wel kans op het zien van prachtige vogelsoorten, waaronder brilduiker, roerdomp en visarend.


Wanneer u in een vakantiehuis verblijft in de buurt van het nationaal park Unteres Odertal bent u bijna verplicht dit park te bezoeken. Hier vind u namelijk een prachtig en indrukwekkend rivierenlandschap. De uiterwaarden staan vol met bloeiende planten en daarnaast leven er vele soorten vogels en zoogdieren in het gebied. Het behoort ongetwijfeld tot de mooiste stukjes van de deelstaat Brandenburg! Tijdens een bezoek zult u ongetwijfeld vele vogelsoorten tegenkomen. U maakt kans op het zien van onder andere de zeearend en de zwarte ooievaar. Maar liefst 160 soorten vogels broeden in het nationaal park, en daarnaast komen er otters en bevers voor.


Het natuurpark en nationaal park zijn niet de enige plekken in Brandenburg waar u natuur vind. Bij elke vakantiewoning is er wel een natuurgebied in de buurt. In het algemeen is er ook veel kleinschalige natuur te vinden in Brandenburg. Daarnaast heeft u altijd kans op het zien van bijvoorbeeld kraanvogels. In de trekperiode verblijven er in Brandenburg duizenden exemplaren.


Vakantiehuizen in Brandenburg
Op onze site vind u verschillende vakantiehuizen in en nabij Brandenburg. Bekijkt u eens de verschillende natuurgebieden en welke vakantiehuizen er in de buurt van deze staan. In Brandenburg geldt dat elke vakantiewoning in of dichtbij de natuur staat, maar ook de bebouwde kom is nooit ver weg. Op deze manier zit u in uw vakantiehuis altijd midden in de natuur, zonder dat u afgezonderd bent van de buitenwereld!


Meer informatie over vakantiehuizen in Brandenburg
Wilt u meer weten over onze vakantiewoningen in Brandenburg? Neemt u dan gerust contact met ons op door te bellen, mailen of door het contactformulier in te vullen. Wij helpen u graag bij het vinden van een mooie vakantiewoning in Brandenburg. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht wanneer u vragen heeft over de natuur in Brandenburg. Wij hopen uw vraag altijd zo snel mogelijk te kunnen beantwoorden!
Lees meer over vakantiehuizen in Brandenburg
Lees meer over: