Vakantiehuizen Engeland

Samen beschermen we de lokale biodiversiteit

Meer informatie

Vakantiehuizen Engeland

Engeland is een prachtig vakantieland, vol met bijzondere natuurgebieden en interessante steden. Op natuurhuisje.be vindt u landelijk gelegen vakantiehuizen, midden in de mooiste natuur van Engeland. Vanuit uw vakantiewoning kunt u schitterende natuurgebieden bezoeken. Engeland kent prachtige kusten en bijzondere oude bosgebieden. Daarnaast kunt u vanuit uw vakantiehuis in Engeland vele steden bezoeken. Enkele bekende steden zijn Manchester, Liverpool, Londen en Birmingham. In Londen, tevens de hoofdstad van Engeland, kunt u vele bijzondere en historische gebouwen bezoeken.

Natuur in Engeland

De kustlijn in Engeland is erg variabel. Als u vanuit een vakantiehuis in het zuidwesten van Engeland de kust bezoekt zult u vooral rotsachtige kusten tegenkomen. Een geweldig schilderachtig landschap domineert dit deel van Engeland. Naast rotspartijen vindt u hier veel oude dorpjes en oude, verweerde stenen muren. Bijzonder aan het meest zuidwestelijke puntje van Engeland is daarnaast dat het klimaat erg zacht is, waardoor er zelfs tropische planten kunnen groeien. Op de rotskusten broeden enkele zeevogelsoorten, waaronder de noordse stormvogel. De oostkust van Engeland bestaat, in tegenstelling tot de zuidwest kust, meestal uit zand- of kiezelstranden.

In het binnenland van Engeland kunt u vanuit uw vakantiehuis verschillende soorten natuurgebieden bezoeken. Zo vindt u bijvoorbeeld tussen Manchester en Sheffield een schitterend en uitgestrekt heuvelachtig natuurgebied. In dit deel van Engeland vindt u een afwisseling tussen bossen, heidevelden, rivieren en graslanden. Daarnaast zijn er bijzondere rotsformaties te zien. In de bossen komen vogelsoorten voor als grote bonte specht, goudhaan en groene specht. De rotsen zijn rijkelijk begroeid met allerlei kleurrijke soorten korstmossen. Een bijzonder bosgebied in Engeland is het Thetford Forest. Dit bosgebied is het grootste naaldbos in Engeland, en herbergt bijzonder vogelsoorten als nachtzwaluw, kruisbek en de goudfazant.

Vakantiehuizen in Engeland

De vakantiewoningen in Engeland zijn gevestigd op bijzondere plaatsen in het landschap. In uw vakantiehuis zit u middenin of dichtbij de mooiste natuurgebieden van Engeland. U kunt vaak direct vanuit uw vakantiehuis op stap en de bijzondere natuurgebieden verkennen en ontdekken. Daarnaast kunt u vanuit uw vakantiewoning altijd wel één of meer leuke steden bezoeken, zodat u tijdens uw vakantie zelf kunt bepalen of u liever Engelse culturele of biologische hoogtepunten bezoekt.

Vragen over vakantiehuizen in Engeland?

Wilt u meer weten over de natuurgebieden in Engeland, of heeft u een vraag over een bepaald vakantiehuisje? U kunt in dat geval gerust contact met ons opnemen door te bellen, mailen of door het contactformulier op onze website in te vullen. Wij helpen u graag verder op weg en zullen uw vraag dan ook zo snel mogelijk beantwoorden. In Engeland is er voor elke natuurliefhebber zeker een vakantiehuisje te vinden!

Inloggen