Vakantiehuizen Toscane

Samen beschermen we de lokale biodiversiteit

Meer informatie

Vakantiewoningen in Toscane

Toscane is een zeer diverse regio in Italië, waar iedereen het wel naar zijn zin zal hebben! Op natuurhuisje.be vindt u vakantiehuizen die op de mooiste plekjes van Toscane liggen. Toscane ligt in het westen van het vasteland van Italië. In het westen grenst de regio aan de Middellandse Zee, terwijl in het oosten het berggebied de Apennijnen te vinden zijn. Het klimaat is hier typisch voor de Middellandse Zee, en in Toscane zijn dan ook typische vegetaties te vinden, zoals de maquis. Vanuit uw vakantiewoning in Toscane kunt u makkelijk naar interessante steden, zoals Pisa en Florence. In beide steden zijn er vele culturele en historische bezienswaardigheden, die voor de liefhebbers een must zijn!

Natuur in Toscane

In Toscane zijn er vakantiehuizen aanwezig nabij diverse verschillende natuurreservaten. In het noorden van Toscane vindt u bijvoorbeeld het regionaal natuurpark delle Alpi Apuana. In dit natuurpark bestaat het landschap uit grote en steile stenige bergen. Ook met de auto kunt u hier dichtbij woeste natuur komen.

In het oosten van Toscane wisselen verschillende landschapselementen elkaar af. Hier ligt namelijk van noord naar zuid het berggebied de Apennijnen. In dit bijzondere bergachtige gebied vindt u niet alleen maar grote aaneengesloten bosgebieden, maar ook kleinschalige landbouw, enkele meren en graslanden. Vanuit uw vakantiehuisje in het oosten van Toscane kunt u dus schitterende wandelingen maken.

Tenslotte valt er ook aan de kust van Toscane genoeg te beleven. U kunt hier uitrusten op het strand, of uitwaaien op de boulevard van één van de kleine vissersdorpjes die hier langs de kustlijn liggen. Een bijzonder natuurgebied waar u vanuit uw vakantiewoning naartoe kunt gaan is het Lago di Massaciuccoli. Dit gebied bestaat uit meren, sloten, rietlanden en moerassen en is een trekpleister voor veel vogelsoorten. U kunt hier bijzondere vogels tegenkomen als de zwartkoprietzanger, purperreiger en graszanger.

Huisjes in Toscane

De vakantiehuizen in Toscane zijn allemaal mooi gesitueerd in de natuur. U kunt vanuit uw vakantiewoning vaak direct naar buiten en de natuur in. Toch liggen de vakantiehuizen meestal ook dichtbij een dorp of stad, waardoor u makkelijk inkopen kunt doen. In Toscane kunt u vanuit uw vakantiewoning activiteiten op allerlei gebieden ondernemen. U kunt de natuur in gaan, maar ook een historische of culturele stad bezoeken behoort tot de mogelijkheden.

Meer weten over vakantiehuizen in Toscane?

Wilt u meer informatie over de natuurgebieden in Toscane, of heeft u vragen over een bepaalde vakantiewoning? U kunt met al uw vragen, opmerkingen en ideeën bij ons terecht. Neemt u gerust contact met ons op en wij zullen uw vraag zo snel mogelijk beantwoorden. Wij zullen u graag verder helpen bij het vinden van een prettige vakantiewoning in Toscane!

Inloggen