Vakantiehuizen Zuid-Tirol en Dolomieten

Samen beschermen we de lokale biodiversiteit

Meer informatie

Trentino-Zuid-Tirol is een regio gelegen in het noorden van Italië. In Trentino-Zuid-Tirol bevindt u zich in het zuiden van de Alpen, en er zijn hier dan ook woeste en uitgebreide berglandschappen te vinden. Vanuit uw vakantiewoning kunt u in Trentino-Zuid-Tirol schitterende wandeltochten maken, met fantastische uitzichten. Ook de flora en fauna in dit berglandschap is bijzonder. In het centrum van Trentino-Zuid-Tirol vindt u een van noord naar zuid gelegen vallei. In deze vallei vindt u de grootste steden in de regio. Wanneer u vanuit hier de zijdalen ingaat zult u steeds ongereptere natuur tegenkomen. In Trentino-Zuid-Tirol liggen er vakantiehuizen bij verschillende natuurreservaten. In Trentino-Zuid-Tirol ligt onder andere het grootste nationale park van Italië, het nationaal park Stelvio.

Natuur in Trentino-Zuid-Tirol
Overal in Trentino-Zuid-Tirol bevindt u zich in een indrukwekkend berglandschap. De vakantiehuizen zijn dan ook gesitueerd op schitterende plaatsen, en u heeft vrijwel overal een geweldig uitzicht. In het noordwesten van Trentino-Zuid-Tirol ligt het nationaal park Stelvio. In dit nationaal park zijn er vele verschillende landschapstypes aanwezig. Zo zijn er ruige bergen, meren, bossen, riviertjes en graslanden. In het nationaal park liggen vele wandelpaden, zodat u allerlei soorten wandelingen kunt maken. Onderweg is er een flinke kans om een steenarend tegen te komen, er broeden namelijk maar liefst 26 paar van deze schitterende roofvogelsoort in Stelvio. Boven de boomgrens vindt u in dit nationale park gemzen en steenbokken, terwijl er in de bossen herten en eekhoorns leven.

In het zuiden van Trentino-Zuid-Tirol liggen er vakantiehuizen op locaties waar de bergen al minder hoog en ruig zijn. Het klimaat is hier ook iets warmer, waardoor het bij de verschillende grote meren goed toeven is. Het Lago di Garda is een voorbeeld van een groot meer dat prachtig tussen de bergen gesitueerd is. Hier kunt u heerlijk uitrusten en genieten van fraaie landschappen en gezellige dorpjes.

Vakantiehuizen in Trentino-Zuid-Tirol
In Trentino-Zuid-Tirol vindt u verschillende vakantiewoningen. Allemaal liggen ze op bijzondere of mooie locaties in het landschap. Vanuit de vakantiehuizen in Trentino-Zuid-Tirol kunt u vaak direct schitterende wandelingen maken, waarbij u onderweg prachtige uitzichten heeft. Ook de flora en fauna is in de bergen bijzonder. Hier komen veel soorten voor die nergens anders ter wereld kunnen leven. Kijkt u hieronder eens welke vakantiehuizen er zoal in Trentino-Zuid-Tirol te vinden zijn! Ook kunt u zoeken door een natuurgebied te selecteren. De eigenaren van de vakantiewoningen zullen u graag informeren over de mooiste wandelroutes rond uw vakantiehuis en over de lokale activiteiten.

Meer weten over vakantiewoningen in Trentino-Zuid-Tirol?
Wilt u meer informatie over de natuur in deze bergachtige streek, of heeft u een vraag over de vakantiehuizen? U kunt voor al uw vragen gerust contact met ons opnemen. Wij zullen uw vraag snel beantwoorden, en helpen u bij het vinden van een prettige vakantiewoning in het bijzondere berglandschap van Trentino-Zuid-Tirol!

Inloggen