Vakantiehuizen Spanje

Spanje is voor elke natuurliefhebber een fantastisch land! Op natuurhuisje.be vindt u de vakantiehuizen op de mooiste plekjes in dit bijzondere land. Spanje kent een grote diversiteit aan landschappen. U vindt vakantiehuizen in het hooggebergte, in mediterrane landschappen en in bijzondere wetlandgebieden.

 Bij vogelaars is Spanje onder andere een gewilde bestemming vanwege de vele verschillende soorten roofvogels. Daarnaast zijn er in Spanje vele andere soorten vogels te zien en kunt u er veel soorten planten en vlinders aantreffen. Op het Iberische schiereiland komen redelijk wat endemische soorten voor, doordat het gebied wordt afgeschermd door de zee en de Pyreneeën van het overige van Europa. Daarnaast kunt u vanuit uw vakantiewoning in Spanje ook bijzondere steden bezoeken, zoals Barcelona en Madrid.


Natuur in Spanje

In het noorden van Spanje vindt u het hooggebergte van de Pyreneeën. Vanuit de vakantiehuizen in dit gebied kunt u schitterende wandelingen maken. Boven de boomgrens kunt u gemzen en steenbokken tegenkomen. Ook leven er in de Pyreneeën veel gieren, die regelmatig vanuit uw vakantiehuis te zien zijn. De vale gier is het meest talrijk, maar ook de lammergier en aasgier komen in de Pyreneeën voor.


Langs de zuid- en oostkust van Spanje liggen er enkele wetlands en lagunes die zeer belangrijk zijn voor enkele zeldzame broedvogelsoorten. Wanneer u tijdens een verblijf in een vakantiehuis vogelsoorten als purperkoet en marmereend wilt zien moet u zeker eens een poging wagen in lagunegebieden als Laguna de Medina. Ook zeer zeldzame vogels als witkopeend en knobbelmeerkoet komen hier voor. De meeste van deze vogelsoorten zijn schuw, maar er is altijd genoeg te beleven. Deze gebieden zijn namelijk ook rijk aan planten en insecten.


In het centrum van Spanje liggen er vakantiehuizen bij de hoofdstad van het land, Madrid. Het landschap bestaat hier onder andere uit steppen, granietheuvels, bossen en struikvegetaties. In deze terreinen vindt u een grote rijkdom aan roofvogelsoorten. Spaanse keizerarend, grijze wouw, monniksgier en havikarend zijn slechts enkele soorten die u hier kunt tegenkomen. Daarnaast leent het centrum van Spanje zich prima voor schitterende tochten door maanlandschappen en uitgestrekte bossen.


Vakantiehuisjes in Spanje

Wilt u graag een vakantiehuis op een mooie locatie in het fantastische Spanje? Kijkt u dan eens naar ons aanbod vakantiewoningen in dit bijzondere land. U kunt gericht naar een vakantiehuis zoeken door een regio, en dan een natuurgebied of plaats te selecteren. Vanuit alle vakantiehuizen is de natuur dichtbij, maar u kunt ook makkelijk één van de grotere steden in Spanje bezoeken. Kijkt u daarom gerust eens rond naar ons aanbod vakantiehuisjes in Spanje!


Vragen over vakantiehuizen in Spanje?

Heeft u nog vragen over de natuur in Spanje of over ons aanbod vakantiehuizen in dit land? Neemt u dan gerust contact met ons op via de contactpagina op de website. Wij zullen al uw vragen snel beantwoorden en zoeken met u mee naar een mooie vakantiewoning in Spanje!
Vakantiehuisje Balearen
Vakantiehuisje Baskenland
Vakantiehuisje Canarische-Eilanden
Vakantiehuisje Catalonië
Vakantiehuisje Murcia
Vakantiehuisje Valencia
Lees meer over vakantiehuizen in Spanje
Lees meer over:

Vakantiehuizen Spanje

Spanje is voor elke natuurliefhebber een fantastisch land! Op natuurhuisje.be vind je vakantiehuizen op de mooiste plekjes in dit bijzondere land. Spanje kent een grote diversiteit aan landschappen. Je vindt vakantiehuizen in het hooggebergte, in mediterrane landschappen en in bijzondere wetlandgebieden. Bij vogelaars is Spanje onder andere een gewilde bestemming vanwege de vele verschillende soorten roofvogels.

Daarnaast zijn er in Spanje vele andere soorten vogels te zien en kunt u er veel soorten planten en vlinders aantreffen. Op het Iberische schiereiland komen redelijk wat endemische soorten voor, doordat het gebied wordt afgeschermd door de zee en de Pyreneeën van het overige van Europa. Daarnaast kun je vanuit jouw vakantiewoning in Spanje ook bijzondere steden bezoeken, zoals Barcelona en Madrid.

Spanje wordt ieder jaar steeds populairder, niet alleen in de zomer, maar ook steeds vaker als overwinteringsbestemming. Vooral de Canarische Eilanden zijn een populaire bestemming in de winter. Desondanks staan onze natuurhuisjes weg van de massa, midden in de natuur. Omdat de natuur nooit ver weg is kun jij in alle rust genieten van het veelzijdige Spanje, maar heb je toch alle benodigde faciliteiten en recreatiemogelijkheden op een niet al te verre afstand bij de hand.


Vakantiehuisje Balearen
Vakantiehuisje Baskenland
Vakantiehuisje Canarische-Eilanden
Vakantiehuisje Catalonië
Vakantiehuisje Murcia
Vakantiehuisje Valencia