Together we contribute to local nature projects

More information

Lees meer over:

Karlsbad is een natuurrijke regio in het westen van Tsjechië, grenzend aan Duitsland. Op natuurhuisje.be vindt u de mooiste vakantiehuizen in deze bijzondere Tsjechische regio. Karlsbad is grotendeels bedekt met natuurgebieden, als bossen en graslanden. Slechts hier en daar vindt u op kleine schaal landbouwgebieden. Wel zijn er in Karlsbad enkele grote zandgroeves te vinden. Vanuit uw vakantiehuis kunt u schitterende wandelingen maken in de natuur, maar u kunt ook de stad Karlsbad bezoeken. De stad ligt aan de rivier de Ohre. De stad staat internationaal bekend als kuuroord. Verder vindt u in deze stad gezellige restaurantjes en leuke winkeltjes.

Natuur in Karlsbad

Grote delen van Karlsbad zijn bedekt met natuur. Vanuit uw vakantiewoning kunt u schitterende wandelingen maken in de uitgestrekte bossen, over heuvelachtige terreinen en langs geweldige rivieren en meren. Er zijn diverse plekken die zeker een bezoek waard zijn. Zo kunt u vanuit uw vakantiehuis naar de schitterende rots Svatošské skály, die langs de rivier de Ohre ligt, net ten zuidwesten van de stad Karlsbad. Deze steile rots ligt pal naast de rivier, en komt loodrecht omhoog. Op diverse andere plekken in de regio Karlsbad zijn imposante rotsen te zien. In de bossen liggen er veel mooie bosmeren. Het meer bij het plaatsje Tatrovice leent zich prima voor een leuke rondwandeling.

Wanneer u vanuit uw vakantiehuis de natuur in gaat kunt u allerlei bijzondere planten en dieren tegenkomen. De rode wouw, bruine kiekendief en zeearend komen in Karlsbad voor. In de bossen leven grijskopspechten en appelvinken, terwijl in de graslanden grauwe klauwieren en kwartels te vinden zijn. De graslanden in Karlsbad zijn rijk aan dagvlinders. U kunt er luzernevlinders, parelmoervlinders en argusvlinders tegenkomen. Tenslotte is het in de bosgebieden mogelijk om een eekhoorn of ree te zien.

Vakantiehuizen in Karlsbad
Karlsbad heeft voor de natuurliefhebber veel te bieden! Een vakantiehuis in Karlsbad is dan ook een prima uitgangspunt om de natuur te verkennen en meer over de regio te weten te komen. Kijkt u gerust rond op onze website welke vakantiewoningen wij u allemaal in Karlsbad kunnen aanbieden. Vanuit uw vakantiehuis kunt u de mooiste wandelingen in deze Tsjechische regio maken. Aan de andere kant kunt u ook leuke dorpen en steden in de regio bezoeken. Vooral de hoofdstad van de regio, Karlsbad, is zeker een bezoek waard, en moet u tijdens een verblijf in een vakantiewoning zeker niet overslaan.

Meer informatie over vakantiehuizen in Karlsbad? Wilt u meer weten over de natuur in de regio Karlsbad, of heeft u een vraag over de vakantiewoningen in deze regio? U kunt gerust contact met ons opnemen. Wij zullen uw vragen snel beantwoorden en helpen u met het vinden van een geschikte vakantiewoning in Karlsbad!