Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Liberec is een regio in het uiterste noorden van Tsjechië. Liberec is een zeer afwisselende regio, grenzend aan zowel Duitsland als Polen. U vindt er enkele steden, kleinschalige landbouwgebieden en bijzondere natuurgebieden, zoals het westelijke gedeelte van het IJzergebergte. Op natuurhuisje.be vindt u vakantiehuizen op de mooiste locaties in Liberec. Vanuit uw vakantiewoning kunt u zowel de natuur in, als enkele leuke steden bezoeken. De hoofdstad van deze Tsjechische regio is Liberec. Net als de meeste andere Tsjechische steden, kent ook de stad Liberec haar eigen bezienswaardigheden en bijzondere gebouwen. In het stadscentrum is bijvoorbeeld een schitterend oud stadhuis te zien.

Natuur in Liberec

In het noordoosten van de regio Liberec ligt het IJzergebergte. Dit natuurgebied is van ongekende schoonheid en moet u zeker eens vanuit uw vakantiewoning bezoeken. Het gebergte is grotendeels bedekt met onaangetaste en ruige bossen, die worden afgewisseld met graslanden en meren. In de bossen stromen woeste rivieren en op verschillende plekken zijn schitterende watervallen te zien. Op de hoogste delen van het IJzergebergte is het bos een stuk minder dicht. Hier vindt u veel open plekken, maar ook enkele rotspartijen. Behalve het IJzergebergte zijn er in Liberec verschillende andere natuurgebieden te vinden. Vooral in het noorden en zuidwesten van de regio vindt u nog enkele uitgestrekte bosgebieden.

In de bossen leven tal van verschillende soorten zoogdieren. Wanneer u vanuit uw vakantiehuis vroeg of in de avond op pad gaat maakt u kans om enkele van deze soorten te zien. Wild zwijn, edelhert, vos en das zijn allemaal bewoners van de bossen in Liberec. In het IJzergebergte kunt u bijzondere vogelsoorten tegenkomen. Wanneer u dit gebied vanuit uw vakantiewoning bezoekt kunt u de beflijster of waterspreeuw tegenkomen. Ook komen er tal van dagvlindersoorten in Liberec voor. In de bosgebieden maakt u kans om de grote of kleine weerschijnvlinder tegen te komen. Op zonnige graslanden vliegen vele soorten parelmoervlinders en blauwtjes rond.

Vakantiewoningen in Liberec
De vakantiehuizen in de Tsjechische regio Liberec zijn gesitueerd op de mooiste plekken in of dichtbij de natuur. Vanuit uw vakantiehuis kunt u vaak al direct naar buiten en mooie wandelingen in de natuurrijke omgeving maken. Aan de andere kant zijn de meeste woningen niet ver verwijderd van een dorps- of stadskern, waardoor u makkelijk de dagelijkse boodschappen kunt doen. Kijkt u zelf eens rustig rond op onze site, om te zien welke vakantiewoningen wij u allemaal in Liberec kunnen aanbieden!

Vragen over vakantiehuizen in Liberec? Wilt u weten welke vogels er allemaal nog meer in Liberec voorkomen? Heeft u nog een vraag over een vakantiewoning die u op onze website bent tegengekomen? U kunt al uw vragen gerust aan ons kwijt. Wij zullen uw vraag zo snel als mogelijk beantwoorden, en helpen u daarmee met het vinden van een leuk vakantiehuisje in Liberec!