Lees meer over:

Midden-Bohemen is een grote regio in het centrum van Tsjechië. Midden in de regio Midden-Bohemen ligt de stad Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Op natuurhuisje.be vindt u schitterende vakantiehuizen in de natuur van Midden-Bohemen. Vanuit uw vakantiewoning kunt u de natuur in, maar u moet ook zeker een keer de stad Praag bezoeken. Praag is een oude en mooie stad, vol met bezienswaardigheden, gezellige terrasjes en oude gebouwen. In het oude stadscentrum vindt u vele bijzondere bouwwerken, zoals de Karelsbrug, Oudestadsplein en Wenceslausplein. Daarnaast vindt u in Praag vele musea en wordt ook moderne kunst steeds belangrijker in deze stad.

Natuur in Midden-Bohemen

Het landschap in Midden-Bohemen is een afwisseling tussen bewoonde gebieden waar het land gebruikt wordt voor de landbouw, en natuurgebieden die bestaan uit bossen en graslanden. Centraal door de Midden-Bohemen stroomt de rivier de Moldau. Langs deze rivier is ook de stad Praag gebouwd. Vanuit uw vakantiewoning moet u zeker eens deze rivier bezoeken, maar dan ook in het gedeelte ten zuiden van de Tsjechische hoofdstad. De rivier kronkelt hier door een schitterend, met bos bedekt, heuvelachtig landschap. In het westen van Midden-Bohemen vindt u nog enkele uitgestrekte bosgebieden. Zo ligt er direct naast de stad Pribram een fraai natuurgebied met hoogopgaande naaldbossen, bosmeren en heidevelden.

De bossen van Midden-Bohemen herbergen veel soorten bosvogels. Er komen diverse soorten spechten voor, zoals de grijskopspecht, zwarte specht en middelste bonte specht. In open gebieden moet u goed de lucht in de gaten houden. U heeft namelijk een goede kans om direct in de buurt van uw vakantiehuis een rode of zwarte wouw te zien. Daarnaast kennen de natuurgebieden in Midden-Bohemen een rijke flora. U kunt er verschillende soorten orchideeën tegenkomen, zoals het bleek bosvogeltje. Ook de bijzonder fraaie Turkse lelie komt in het gebied voor.

Vakantiehuizen in Midden-Bohemen De vakantiewoningen in Midden-Bohemen zijn allemaal gesitueerd op bijzondere plaatsen in de natuur. Vanuit uw vakantiehuis kunt u dan ook makkelijk naar buiten en genieten van de mooie natuurgebieden van Midden-Bohemen. De eigenaren van de vakantiewoningen vertellen u graag over de omgeving en delen de mooiste plekjes in de buurt van uw vakantiehuis met u. Tenslotte is het goed mogelijk om vanuit uw vakantiehuis in Midden-Bohemen de stad Praag bezoeken.

Meer informatie over vakantiewoningen in Midden-Bohemen?
Heeft u een vraag over de natuur in Midden-Bohemen? Wilt u meer informatie over één van de vakantiehuizen die u op onze website tegenkomt? U kunt met al uw vragen over de natuur, regio’s en vakantiehuizen gerust contact met ons opnemen. Wij staan open voor al uw vragen en zullen deze ook zo snel mogelijk beantwoorden. Op die manier helpen wij u met het vinden van een leuk vakantiehuisje in Midden-Bohemen!