Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

In het westen van Tsjechië vindt u de regio Pilsen. De gelijknamige hoofdstad van de regio is één van de grootste Tsjechische steden, en zeker een bezoek waard vanuit uw vakantiewoning. In de stad zijn vele bezienswaardigheden, waaronder enkele bijzondere oude gebouwen. U kunt bijvoorbeeld de Bartholomeüskathedraal of de Grote Synagoge bezichtigen. De regio Pilsen kent veel mooie natuurgebieden, waaronder bijvoorbeeld ongerepte bossen en mooie heuvellandschappen. De vakantiehuizen op natuurhuisje.be zijn allemaal prachtig gesitueerd, en vormen een prima uitvalsbasis om zowel de natuurgebieden als de stad Pilsen te bezoeken.

Natuur in Pilsen

In het zuiden van de regio Pilsen ligt een gedeelte van het nationaal park Sumava, wat binnen het Bohmere Woud valt. In dit bergachtige gebied vindt u schitterende onaangetaste en wijd uitgestrekte bossen. De bossen worden afgewisseld met graslanden en beken. Daarnaast zijn er enkele meren en gedeeltes met veen in het nationaal park. Op de toppen van de bergen zijn de bossen minder dicht, en vindt u ook graslanden en rotsachtige stukken. Vanuit uw vakantiewoning moet u zeker het nationaal park eens bezoeken. Een wandeling in deze ongerepte schoonheid zal u zeker niet snel vergeten. Ook op andere plekken in de regio Pilsen vindt u interessante natuurgebieden. De heuvelbossen langs de rivier Berounka bijvoorbeeld, zijn zeer de moeite waard om vanuit uw vakantiehuis te bezoeken.

In het ongerepte Bohemer Woud leven veel soorten planten en dieren. Zo komt de bijvoorbeeld de Europese lynx in het gebied voor. In de bossen leven tal van andere bijzondere dieren, waaronder de auerhoen, dwerguil en zwarte specht. Wanneer u vanuit uw vakantiehuis meer open gebieden bezoekt maakt u kans op het zien van grauwe klauwier, roodmus of grauwe gors. Ook komen er in de regio Pilsen veel vlinders voor, waaronder de grote ijsvogelvlinder en de grote weerschijnvlinder.

Vakantiehuizen in Pilsen
Kijkt u gerust eens op onze website rond om te zien welke vakantiewoningen wij u allemaal in Pilsen kunnen aanbieden. In Pilsen kunnen wij u namelijk zowel luxere als eenvoudigere vakantiehuizen aanbieden, zodat u helemaal zelf kunt bepalen hoe u uw vakantie gaat doorbrengen. Vanuit de vakantiewoningen kunt u makkelijk de natuur in en genieten van de schitterende landschappin in bijvoorbeeld het nationaal park Sumava. Ook kunt u vanuit uw vakantiehuis de grote en oude stad Pilsen bezoeken.

Meer weten over vakantiehuizen in Pilsen?
Heeft u een specifieke vraag over de natuur in Pilsen, of wilt u meer informatie over de vakantiehuizen in deze regio? U kunt gerust contact met ons opnemen. Wij staan altijd voor u klaar en helpen u snel met het beantwoorden van uw vraag. Op die manier kunnen wij u zo goed als mogelijk van dienst zijn met het vinden van een vakantiewoning in Pilsen!