Agriturismo Emilia Romagna

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Agriturismo Emilia-Romagna

Ontdek de Italiaanse charme en rijkdommen van de noordelijke regio Emilia Romagna. De streek staat bekend om zijn landbouwgronden en beroemde exportproducten, waaronder parmaham, Parmezaanse kaas en de Lambrusco wijnen, maar herbergt tevens zoveel meer. Hier vind je agriturismo die prachtig gesitueerd zijn in de bijzondere natuur. In deze regio vind je namelijk de noordelijke Apennijnen en aan de oostkant grenst de Adriatische Zee. In de Apennijnen vind je nationaal park Foreste Casentiensi. Tenslotte liggen de agriturismo in Emilia-Romagna niet ver weg van Milaan of San Marino, zodat er ook op cultureel vlak van alles te beleven valt.

Natuur in Emilia-Romagna

Emilia-Romagna is een diverse regio. Langs de kust van de Adriatische Zee vind je vakantiehuizen die in een fraai landschap staan. Langs de kustlijn vind je stranden, maar ook bosgebieden, moerassen en meren. De moerasgebieden zijn populaire vogelgebieden. Hier broeden er veel meeuwen en sterns en kun je vele soorten steltlopers aantreffen, waaronder de steltkluut. Een verblijf in een agriturismo aan de kustlijn van Emilia-Romagna is een ideale plek om helemaal tot rust te komen, zowel op het strand als in één van de nabijgelegen natuurgebieden.

Er zijn diverse natuurparken in Emilia Romagna waarin je de rust en ruimte van de regio op kunt zoeken. Natuurpark van Carné is een van deze parken en vormt met de vele grotten en kloofdalen een ruig contrast met de zonnebloemvelden, terwijl je bij hoogParmadal en Cedradal een natuurpark met honderd meren en een rijke flora en fauna vindt. Hier leven onder andere wolven, otters, vossen en wilde zwijnen.

In het zuidoosten van Emilia-Romagna staan de agriturismo in een totaal ander soort landschap. Hier ligt namelijk het noordelijke gedeelte van de Apennijnen. In dit gebied ligt ook het nationaal park Foreste Casentiensi, een park met een omvang van meer dan 36000 hectare. Het landschap kenmerkt zich door smalle valleien, steile bergen, rotswanden en dichte bossen. Daarbij stromen er woeste beekjes door het landschap en zijn er verschillende bijzondere watervallen aanwezig. Tijdens een wandeling vanuit jouw vakantiehuis kun je gemakkelijk een van de grote zoogdiersoorten tegenkomen die in het nationaal park leven. Je hebt een grote kans om een ree of damhert te zien. De kans op het zien van een wolf is een stuk kleiner. Daarnaast leven er in de noordelijke Apennijnen roofvogelsoorten als de imposante steenarend.

Activiteiten in Emilia-Romagna

Emilia Romagna bestaat deels uit vlaktes, deels uit glooiende heuvels die over gaan in bergen. Dankzij de vlakke delen is het een fijne regio om te fietsen en daarnaast zijn er een tal van wandelpaden die je langs de hoogtepunten uit de streek leiden. Het Nationaal Park van de bossen van Casenta, Monte Falterona en Campigna is een prachtig gebied inclusief karakteristieke dorpjes en plekken waar historische grootheden zoals Dante en Ariosto hebben geleefd. Wie Emilia Romagna bezoek, ontkomt niet aan de culinaire ontdekkingstocht! Wissel de rust uit de natuurparken in voor culinaire hoogtepunten in sfeervolle dorpjes en proef de specialiteiten, waaronder parmaham en Parmezaanse kaas! Bekijk hier de selectie aan agriturismo in Emilia Romagna en ontdek deze prachtige regio zelf!

Inloggen