Agriturismo Spanje

Spanje is de ideale bestemming voor liefhebbers van kilometers lange stranden en zwoele temperaturen. Dit land kent een grote variatie aan klimaten, culturen en talen. In het noordwesten domineren regenachtige vissersdorpen de kust, terwijl aan de oost- en zuidkust van het land vooral grote steden met een fijn klimaat te vinden zijn. Tijdens jouw vakantie in Spanje kun je er voor kiezen om in een agriturismo te overnachten.

Lees meer over Agriturismo Spanje

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Agriturismo Spanje

Spanje is de ideale bestemming voor liefhebbers van kilometers lange stranden en zwoele temperaturen. Dit land kent een grote variatie aan klimaten, culturen en talen. In het noordwesten domineren regenachtige vissersdorpen de kust, terwijl aan de oost- en zuidkust van het land vooral grote steden met een fijn klimaat te vinden zijn. Tijdens jouw vakantie in Spanje kun je er voor kiezen om in een agriturismo te overnachten. Hierbij overnacht je bij de boer op het Spaanse platteland. Vaak zijn op de boerderij een of meerdere kamers ingericht voor gasten. Zo dompel je jezelf echt onder in de Spaanse cultuur!

Geniet van de prachtige Spaanse natuur

Spanje wordt voornamelijk gekenmerkt door de diverse plateaus, zoals de Pyreneeën en de Sierra Nevada. Niet alleen op het vaste land, maar ook op de bij Spanje horende eilanden, vind je een rijkdom aan flora en fauna. Een leven een aantal bijzondere diersoorten in Spanje. Vele van deze diersoorten hebben Afrikaanse invloeden en een gedeeltelijk Zuid-Europees karakter. Op veel plekken kun je de kameleon tegenkomen, maar ook de Egyptische mangoest leeft hier. Er zijn ook nog gebieden waar de bruine beer voorkomt, waaronder in Picos de Europa en Cordillera Cantábrica. In de Sierra Morena leven ook nog wolven. Ook langs de kust kun je een aantal dieren spotten! Zo zwemmen er in de Golf van Biskaje walvissen en dolfijnen en voor de Middellandse Zeekust kun je de zeer zeldzame monniksrob spotten. Vogelliefhebbers kunnen ook hun ogen uitkijken in Spanje. Zij kunnen bijvoorbeeld op zoek gaan naar de blauwe ekster. Dit is een vogelsoort die alleen in Portugal, Spanje en China voorkomt. Erg bijzonder dus als je deze te zien krijgt!

Ook de flora is erg divers. De Pyreneeën in het noorden van het land hebben er voor gezorgd dat Spanje relatief geïsoleerd ligt van de rest van Europa. Hierdoor komen er tot op de dag van vandaag nog endemische soorten voor. De flora is vooral te beschrijven als mediterraan. In de hooggebergten zijn naaldbossen te vinden, in het noorden zijn veel loofbossen en in de Pyreneeën kun je de Zilverspar zien. In Andalusië groeit de Spaanse spar.

Je kunt je hier prima vermaken

Tijdens een verblijf in een agriturismo kun je genieten van alle rust en ruimte die je op de boerderij vindt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om op de boerderij te blijven tijdens de vakantie, hier is namelijk vaak ook van alles te doen, maar het is ook leuk om de omgeving te verkennen. Met 12 nationale parken en bijna 700 beschermde gebieden ligt er vaak een prachtig natuurgebied in de buurt van jouw agriturismo. Maak heerlijk lange wandelingen of fietstochten en geniet van prachtige uitzichten over de verschillende landschappen. Weet je niet zeker wat er allemaal te doen is in de omgeving van jouw agriturismo dan zijn de eigenaren van de boerderij vaak erg behulpzaam. Zij kennen de omgeving vaak erg goed en kunnen jou de beste tips geven!

Bekijk op deze pagina alle agriturismo die wij in Spanje aanbieden!