Agriturismo Umbrie

Agriturismo Umbrie

Lees meer over agriturismo Umbrie
Lees meer over:

Agriturismo Umbrie

Agriturismo wordt steeds populairder in Italië. Agriturismo is een overnachtingsmogelijkheid bij de boer. Het woord ‘agriturismo’ is dan ook een samenstelling van ‘agriculture’ wat agricultuur betekend en ‘turismo’ wat staat voor toerisme. Wanneer je verblijft in een agriturismo sta je dicht bij de natuur. Je ontdekt op een leuke manier het plattelandsleven en ziet hoe boeren hun producten zoals fruit, wijn, graan, olijfolie en groenten kweken en verbouwen.

Verken het gevarieerde landschap van Umbrië

De natuur in Umbrië is heel gevarieerd. In Umbrië liggen er verschillende natuurreservaten. Het enige nationale park is het nationaal park Monti Sibillini. Tijdens een verblijf in een agriturismo moet je zeker eens een kijkje nemen in dit bijzondere nationale park. Monti Sibillini is een bergachtig gebied in de Apennijnen. Hier vind je woeste bergen, diepe kloven en rotspartijen. Ook zijn er bloemrijke graslanden en bosgebieden aanwezig. Tijdens een wandeling zie je de mooiste vergezichten en fraaie bloemsoorten. In het nationale park groeien namelijk orchideeën, de turkse lelie, edelweiss en berendruif.

Nationaal park Monti Sibillini ligt in het zuidoosten van Umbrië. Dit is niet de enig plek waar u fraaie berglandscahppen tegenkomt. Langs de hele oostkant van Umbrië vindt u namelijk de Apennijnen, en kunt u vanuit uw vakantiehuis heerlijk wandelen in fraaie natuurgebieden. Er komen hier in de bergen soorten voor als gems en steenarend. Het westelijke gedeelte van Umbrië is vlakker, maar ook hier zijn er schitterende natuurgebieden aanwezig. In het noordwesten van Umbrië ligt het Lago Trasimeno, een schitterend meer dat prachtig tussen de heuvels gesitueerd is. Typisch voor het westelijke gedeelte van Umbrië is de maquis, een mediterrane vegetatie die vooral bestaat uit grassen en laagblijvende struiken en bomen. Je kunt onder andere steenbokken tegen komen en de zeldzame wolf die er voor komt.

Activiteiten in Umbrië

Vanwege het gevarieerde landschap zijn hier veel leuke activiteiten te ondernemen. Verblijf je in de buurt van Nationaal park Monti Sibilini, dan kun je hier natuurlijk heerlijk wandelen. In dit gebied lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Door de biologische rijkdom en de aanwezigheid van middeleeuwse historische centra is Monti Sibilini een interessant gebied. De Piano Grande is een hoogvlakte van 23 km2. Hier bevinden zich de hoogste bergen van het gebied, waaronder de berg Vettore met een hoogte van 2476 meter. Wandel je naar de toppen dan kun je genieten van uitzichten waarbij je tot wel 70 kilometer ver kunt kijken. Hierbij zult u in de lente versteld staan van de gekleurde velden waar onder andere klaprozen en korenbloemen bloeien. Daarnaast is dit gebied uitermate prettig om te wandelen.

Zo kun je wandelen langs rotswanden, door kloven, over plateaus en langs prachtige kalksteenmassieven. De drietoppentour is een ontzettend mooie route die je langs drie toppen brengt. Naast de mooie landschappen beschikt het gebied ook over uitzonderlijke geschiedenis en cultuur. Het park is rijk aan belangrijke architectonische ruïnes als abdijen, kloosters, kerken en kastelen. Tijdens een verblijf in een agriturismo kun je rekenen op een kleinschalige accommodatie, vooral bij de agriturismos die je hier bij Natuurhuisje vindt!