Agriturismo Veneto

Vind jouw agriturismo midden in de natuur van Veneto op Natuurhuisje.be.

Lees meer over agriturismo's in Veneto

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Agriturismo Veneto

Tijdens je volgende vakantie naar Italië? Kies dan eens voor een ontspannen verblijf in een agriturismo in Veneto! Dit is een regio in het uiterste noordoosten van Italië. Het landschap hier bestaat uit bergen, laagvlakten of kust. Aan water is geen gebrek, je vindt er naast de Adriatische Zee ook het Gardameer en diverse lange rivieren, zoals de Po. De laagvlakte van Veneto is een belangrijk Italiaans landbouwgebied, waar voornamelijk druivenranken te vinden zijn waarvan wijn wordt gemaakt. In deze regio is van alles te beleven, de natuur is heel gevarieerd maar ook de cultuurliefhebbers komen absoluut aan hun trekken.

Ontdek de geweldige natuur in dit mooie gebied

Als je verblijft in deze regio heb je al snel door dat het er prachtig is. Een bezoekje aan een natuurpark mag dan natuurlijk niet ontbreken! Wat dacht je bijvoorbeeld van Parco regionale del Delta del Po? Hier kun je heerlijk wandelen door de prachtige natuur, terwijl je geniet van het mooie water, uitgestrekte vlaktes en moerasland. Het park zelf is nog niet heel bekend bij toeristen, waardoor het er meestal erg rustig is. Je kunt er dus volop genieten van rust en heerlijk ontspannen tijdens een fijne wandeling. Als dieren- en vogelliefhebber zit je hier ook goed, er valt namelijk van alles te spotten!

Zowel de Dolomieten als de Karnische Alpen spreiden zich uit over de regio Veneto. De Dolomieten is natuurlijk een ideale bergketen voor bergbeklimmers met haar steile rotswanden. Maar ook voor wandelaars en mountainbikers is er genoeg te beleven. De Karnische Alpen is vooral voor wandelaars een prachtig gebergte. De Alpen kennen eigenlijk niet de steile rotswanden zoals in de Dolomieten maar heeft duidelijk haar eigen charme. Naast de bergen zijn er ook onder andere laagvlaktes te vinden in deze regio. In deze laagvlaktes kun je naast de steden ook veel wijnbouw tegen komen. Ook heeft Veneto een kustlijn, met onder andere een aantal zandstranden maar ook lagunes.

Activiteiten in Veneto

De hoofdstad van Veneto is de bekende stad: Venetië. Venetië is natuurlijk een hele romantische stad. In Venetië kan de cultuurliefhebber zich helemaal uitleven. Zo kun je jezelf met een gondel door de stad laten varen. Maar er zijn ook een aantal basilieken die de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Daarnaast kun je het Canal Grande en het San Marcoplein bezoeken. Venetië staat natuurlijk ook bekend om haar carnaval. Tijdens de 12 daagse carnaval in Venetië worden vooral maskers gedragen.

Niet aan de kust, maar wat verder in het binnenland, bevindt zich de stad Verona. Komt deze naam je bekend voor? Dat kan kloppen! Het wereldberoemde Shakespeare-stuk ‘Romeo en Julia’ speelt zich namelijk af in deze stad. Het personage van Julia is gebaseerd op een vrouw die daadwerkelijk heeft bestaan. Haar voormalige huis, Casa di Giulietta, is vandaag de dag nog steeds een belangrijke bezienswaardigheid in de stad. Het bevindt zich in de oude binnenstad van Verona, die in 2000 werd opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De landelijke vakantiehuisjes in deze regio bieden een uitstekende uitvalsbasis om deze regio eens te verkennen.