B&B Auvergne

B&B Auvergne

Lees meer over B&B Auvergne
Lees meer over:

B&B Auvergne

Een Bed & Breakfast in een voormalig vulkanisch gebied, wakker worden met uitzicht op de groene heuvels én dichtbij huis? Dat kan wanneer je kiest voor een B&B in de Auvergne! Een gebied in het midden van Frankrijk met een prachtig heuvelachtig landschap. De Auvergne bestaat uit de vier departementen Allier, Cantal, Haute-Loire en Puy-de-Dôme. Hoewel Auvergne een grote regio is, woont er slechts 2,5% van de totale Franse bevolking. Dit betekent dat er genoeg ruimte is om de natuur haar vrije gang te laten gaan en dat hoeft geen twee keer gezegd te worden!

Elk departement heeft zijn eigen bijzondere landschappen

Elk van de departementen van de Auvergne heeft zijn eigen bijzondere kenmerken. Houd jij van wilde natuur en unieke vogels, dan is Allier de beste keus voor jou. Dit departement heeft ruim 250 verschillende vogelsoorten die je kunt zien en horen wanneer je van een wijntje zit te genieten in de tuin van jouw vakantiehuis in Allier. Mooie locaties om te wandelen in dit gebied zijn Mandailles-Saint-Julien en Le Claux. Mandailles-Saint-Julien is een gemeente met veel bergen, watervallen en vulkanen. Waar je ook bent in deze gemeente zul je versteld staan van de prachtige natuur!

Het Parc Régional des Volcans d’Auvergne is een enorm gebied dat uit bijzondere landschappen en al even bijzonder flora en fauna bestaat. Het bestaat uit diverse landschappen die worden gekenmerkt door de diverse vulkanen die het park rijk is. De Vallei van de Chaudefour, gelegen in het hart van het massief van Sancy, is een prachtige glaciale vallei met een flora die typerend is voor de Alpen. De Chastreix-Sancy en de Godivelle Sagnes kenmerken zich door ruige pieken of door afgeronde rotsen met bergweiden en plateaus met veenvlaktes. Deze moerassen op 1.200 meter hoogte zijn in het verleden ontgonnen en zo zijn turfgaten ontstaan die zich nu gevuld hebben met water en bergmeertjes zijn geworden. Aan de rand van het park wisselen kliffen, droge graslanden, heide en bossen zich af.

Je kunt heerlijk wandelen in Auvergne

Allier kent een rijke geschiedenis van hertogen en adellijken. Het is dus ook niet gek dat Allier bestaat uit meer dan 500 kastelen! De mooiste plekken om te bezoeken zijn Sioule en het kasteel van La Palice. De Sioule is een meanderende rivier door het groene landschap en is geschikt voor wandelingen en visserij. Le Claux is een gemeente in Cantal en is vooral geschikt voor de actieve vakantieganger en voor gezinnen met kinderen.

Er zijn veel activiteiten in deze gemeente, zoals paragliden, skiën en wandelen. Vanaf een van de bergen die deze gemeente telt, kun je veilig paragliden. Het departement Haute-Loire is te omschrijven als een stukje middeleeuwen in de Franse natuur. In Haute-Loire zijn er voldoende kastelen en forten te bezichtigen om zo de interessante geschiedenis van dit departement te leren kennen. De mooiste plekken om te bezoeken in het departement Puy-de-Dôme zijn Clermont-Ferrand en Mont-Dore. Er valt dus genoeg te ontdekken! Hier bij Natuurhuisje bieden we B&Bs aan op de mooiste plekjes in Auvergne!