B&B Drenthe

B&B Drenthe

Lees meer over B&B Drenthe
Lees meer over:

B&B Drenthe

Drenthe: een waar paradijs in Nederland als het op natuur aankomt. Ingeklemd tussen Duitsland en de provincies Friesland, Groningen en Overijssel, is deze provincie een heerlijke bestemming om een Bed and Breakfast te boeken. Bij Natuurhuisje hebben we alvast de mooiste Bed and Breakfasts in de regio voor je verzameld. In een B&B ervaar je het comfort van een hotel, maar dan nét iets gezelliger en persoonlijker. En met ontbijt!

De natuurpracht van Drenthe

De Bed and Breakfasts die worden aangeboden bij Natuurhuisje zijn allemaal gunstig gelegen ten opzichte van de verschillende Nationale Parken waarover Drenthe beschikt. Je vindt in Drenthe maar liefst drie Nationale Parken, allemaal uniek op hun eigen manier! Dit natuurschoon is dan ook voor velen een primaire reden om in deze provincie te verblijven. Het Drents-Friese Wold bestaat uit de boswachterijen van Appelscha en Smilde. Het Nationaal Park ligt op de grens van de provincies Friesland en Drenthe en is één van de grootste natuurgebieden van Nederland.

Het gebied behelst ongeveer 6000 hectare aan bos, heide, stuifzand en beekdalgraslandschap. Het natuurgebied Dwingelderveld heeft sinds 1991 de status van Nationaal Park. Dit Nationale Park vormt een natuurterrein, van ongeveer 3500 hectare, dat een mooi beeld geeft van het oude Drentse esdorpen landschap. Het bestaat uit heidegebieden, graslanden, akkers, open stuifzand en bossen. Met name de vochtige heidevelden met daarin voedselarme plassen hebben een grote natuurwaarde en is één van de weinige plekken in Europa waar je dit type habitat nog terug kunt vinden.

Het gebied van de Drentsche Aa bevindt zich in het midden en noorden van de provincie Drenthe. De Drentsche Aa is een verzamelnaam voor een aantal meanderende beken door het landbouwlandschap. Naast een groot aantal bijzondere vogelsoorten is het gebied van de Drentsche Aa ook uitermate geschikt voor verschillende plantensoorten. Langs de verschillende beken groeien bijzondere soorten orchideeën.

Trek er lekker op uit tijdens de vakantie

Houd je wel van historische verschijnselen, dan mag een bezoekje aan de Drentse hunebedden echt niet missen! In de provincie vind je zo’n 52 hunebedden, gemaakt van keien. Deze eeuwenoude bouwwerken dienden als prehistorische grafkamers in de periode 3350-3050 voor Christus. Het is erg fascinerend om zo dichtbij zúlke oude bouwwerken te zijn! De hunebedden zijn erg typerend voor Drenthe, en ze zijn één van de redenen waarom mensen zo graag naar Drenthe op vakantie willen. Er zijn enkel twee andere hunebedden in het land, namelijk één in Groningen en de andere in Delfzijl. Een uitstapje naar de hunebedden is erg leuk voor een dagje afwisseling na al de wandelingen in de natuur!

In de 19e eeuw zijn er in Drenthe veel kanalen aangelegd, omdat de riviertjes en beekjes te smal waren voor de vaart en voor de afvoer van turf. Tegenwoordig worden deze kanalen voornamelijk gebruikt om in te vissen en om over te varen met kano’s en boten. Op stap met de kinderen? Breng dan eens een bezoek aan een schaapskooi of beklim de uitkijktorens in één van de drie nationale parken. Bekijk op deze pagina de mooiste B&B in Drenthe!