B&B Duitsland

Voor een gezellige Bed and Breakfast in Duitsland zit je bij Natuurhuisje aan het goede adres. Het leuke aan een Bed and Breakfast is dat in deze accommodaties een knusse en persoonlijke sfeer hangt, waardoor jij je meteen thuis gaat voelen. Over het algemeen verblijf je in het huis van de eigenaar. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat op het erf van de verhuurder een apart gebouw staat voor de gasten.

Lees meer over b&b's in Duitsland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

B&B Duitsland

Duitsland is een zeer veelzijdig land met een mooie afwisseling van verschillende soorten natuur. Je hoeft dus niet ver van huis te gaan om een prachtig stukje buitenland te zien en met ons ruime aanbod van B&Bs in Duitsland is er altijd een huisje in de natuur dat perfect bij jouw reis past.

Bed and Breakfast

Een erg leuke accommodatievorm is een Bed and Breakfast. Hier vind je er velen van in Duitsland, en dit is een erg gezellige, persoonlijke en kleinschalige manier van verblijven. Dit komt doordat een B&B vaak gelegen in op het erf van de eigenaren, of zelfs direct bij hun in huis. Daarom kun je altijd persoonlijk terecht bij hen met vragen over de omgeving. En zoals de naam al doet vermoeden zit er een ontbijt bij inbegrepen! Zo kun jij écht tot rust komen en je focussen op wat echt belangrijk is: genieten! Vanuit je Bed and Breakfast in Duitsland zit je tevens zo in de mooiste natuurgebieden, maar meestal vind je in je achtertuin al een natuurgebied!

Ontdek de unieke Duitse landschappen

Voor een mooie vakantie in Duitsland hoef je helemaal niet ver Duitsland in te trekken. Niet ver van de grens vind je gebieden als de Eifel, de Moezel en het Sauerland. Deze gebieden liggen op slechts op enkele uren rijden en er is genoeg te beleven. Langs de Moezel, de rivier die door Duitsland, Luxemburg en Frankrijk loopt, kun je langs het water verschillende bezienswaardigheden gaan bezoeken en genieten van de mooie natuur. Het Zwarte Woud ligt tegen de grens van Frankrijk en is de ideale plek om de natuur in te trekken. In dit dichtbeboste gebied vind je verschillende diersoorten die leven in een gebied wat afgewisseld wordt door grote meren en hoge bergen.

In het oosten van Duitsland, op de grens met Tsjechië en Polen, is ook voldoende te beleven om een volledige vakantie mee te vullen. Zo vind je hier bijvoorbeeld het Elbsandsteingebergte, met zijn steenformaties. In het midden van het land vind je de deelstaat Thüringen, deze regio staat onder andere bekend door haar enorme natuur rijkdommen. In het noorden vind je uitlopers van de Harz, het meest noordelijke middelgebergte van Duitsland. In de uitgestrekte wouden van dit middelgebergte komen nog veel zoogdieren voor, zo kun je er wilde zwijnen en vossen aantreffen, maar het is ook nog mogelijk om een lynx waar te nemen. In het zuiden van Thüringen vind je het Thüringer woud, dit is een van de grootste bosgebieden van Duitsland. Je kunt hier prachtige wandelingen maken en er zijn veel vogelsoorten waar te nemen. Soorten die je hier kunt aantreffen zijn onder andere de kuifmees, zwarte specht en grijskopspecht. Ook voor de liefhebber van flora valt er nog veel te ontdekken in dit relatief onherbergzame woud.

Er is altijd wel iets te doen in Duitsland

Duitsland is een land waar je geen moment stil hoeft te zitten. Voor de actieve vakantieganger heeft Duitsland alles te bieden. Je kunt hier dan ook naar hartenlust fietsen, wandelen en mountainbiken. Onze vakantiehuisjes liggen dichtbij de natuur waardoor je voor een mooie tocht alleen maar de deur uit hoeft te stappen. In de winter is Duitsland ook een perfect land voor de wintersporter. In het land liggen grote skigebieden zoals Garmisch-Partenkirchen, Winterberg en Oberstdorf. Wie in de zomer graag actief wil zijn kan in bijna alle heuvelachtige gebieden van Duitsland wel een rodelbaan vinden. De activiteiten in de natuur kun je prima afwisselen met uitstapjes naar pittoreske dorpjes of gezellige steden, die altijd wel in de buurt te vinden zijn.

Bezoek ook eens Eibsee, een prachtig berglandschap waar je doorheen kunt varen en langs de paden kunt wandelen. Niet heel ver daarnaast heb je ook het Nationaal Park Berchtesgaden. Het hoogste punt in het nationale park is een van de toppen van de Watzmann, het centrale massief van de Berchtesgaden Alpen. In het park zijn veel paden en loopbruggen (samen zo'n 260 km), wat een verscheidenheid aan bergtochten mogelijk maakt. Hier en daar mag worden gefietst, gevaren en gezwommen!

Duitsland is een land met een rijke historie. Deze historie zie je terug in de vele eeuwenoude kastelen en ruïnes die het land rijk is. Slot Neuschwanstein in Beieren is waarschijnlijk het bekendste kasteel dat je in Duitsland kunt bezoeken. Dit kasteel uit de 19e eeuw was voor Walt Disney de inspiratiebron voor het kasteel in Disneyland. Het kasteel is te bezoeken en in de omgeving vind je nog genoeg andere bezienswaardigheden. Naast de kastelen tussen de bergen van Duitsland zijn ook de pittoreske dorpjes een lust voor het oog. Vaak verscholen tussen de natuur vind je gezellige dorpjes waar vaak meer te beleven is dan gedacht.

Wat je van het weer kunt verwachten

Duitsland kent, net als wij, een gematigd zeeklimaat. Dit klimaat wordt beïnvloed door de gematigde westenwinden van de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Er komen in Duitsland dus relatief milde winters en de zomers hebben geen extreme temperaturen. Daarnaast kun je het hele jaar door te maken krijgen met neerslag. Maar wat voor temperaturen mag je verwachten?

De zomers

In juli is de gemiddelde temperatuur 22°C, in de lager gelegen gebieden in het zuiden en in het oosten is de gemiddelde temperatuur iets hoger, namelijk 23°C. De stad met de hoogste temperaturen het hele jaar door is Keulen, daarnaast is de omgeving van Stuttgart en Düsseldorf ook gemiddeld warmer dan de rest van het land. In de nacht is het zo’n 12°C tot 14°C.

De winters

Aan de grens met Oostenrijk, in het zuiden van Duitsland heerst een hooggebergteklimaat en dat klimaat valt onder het poolklimaat. Er zijn zeer lage temperaturen (altijd onder de 0°C) en er valt veel neerslag (vooral sneeuw). In het zuiden is de gemiddelde temperatuur in januari -6°C, in het oosten is de gemiddelde temperatuur -3,5°C en in het westen is het gemiddeld -0,5°C. De koudste gebieden in Duitsland zijn Zugspitze, Harz, Nurberg en Feldberg. Er ligt ruim 90 dagen per jaar sneeuw op het Sauerland, Thüringer Wald en Schwazwald.