B&B Elzas

B&B Elzas

Lees meer over B&B Elzas
Lees meer over:

B&B Elzas

Elzas is een regio in het noorden van Frankrijk en grenst aan onder andere aan Lotharingen. De hoofdstad van Elzas is Straatsburg, in het Frans Strasbourg, heeft bijna 300.000 inwoners en is een belangrijke stad voor Europa. Zo is er onder andere de raad van Europa gevestigd. Elzas is een regio waar veel te ontdekken valt. Door de afwisseling van bergen, mooie karakteristieke dorpjes en grote bossen, is de regio heel interessant voor de wandelaar. Vanuit je Bed and Breakfast in Elzas zit je tevens zo in de mooiste natuurgebieden, maar meestal vind je in je achtertuin al een natuurgebied!

De natuur in Elzas

De natuur lijkt heel erg op buurregio Lotharingen. Zo delen ze onder andere ook het regionale natuurpark Noordelijke Vogezen. Het park is beroemd om zijn afgeronde bergtoppen, ‘ballons’ genoemd. Op deze toppen liggen bergweides (hautes chaumes) die met beuken- en dennenbossen, veengronden en mysterieuze meren en rivieren een betoverend en afwisselend landschap vormen. Je kunt hier onder andere heerlijke wandelingen en fietstochten maken. Daarnaast kun je er als natuurliefhebber je hart ophalen. Vooral voor diegene die van zoogdieren houden is er veel te zien in de Noordelijke Vogezen.

Zo kun je er de Lynx nog tegen komen maar ook Edelherten en Wilde Zwijnen. Het Regionaal Natuurpark Vogezen is een toevluchtsoord voor vele zeldzame diersoorten en een leefomgeving met unieke flora. Door de zuurhoudende, ondoordringbare gesteentes en bekkens en meren die door de gletsjers zijn achtergelaten, zijn er veengronden ontstaan met dier- en plantensoorten typerend voor de poolstreken. Op de bergweiden bloeit het bergviooltje wat net als het wildemanskruid een overblijfsel is uit de ijstijd.

De natuur beperkt zich niet tot de natuurparken in Elzas. Overal in de omgeving kun je genieten van het prachtige, soms glooiende landschap. Daarnaast is het mooi meegenomen dat Elzas in Noord-Frankrijk is gelegen zodat ook een kort verblijf aantrekkelijk is in Elzas.

Onderneem leuke activiteiten

Naast wandelen en fietsen in de prachtige natuur, kun je ook de vele leuke dorpjes verkennen. Op de oostelijke hellingen van de Vogezen liggen de meest pittoreske dorpen in het wijnland van de Elzas. De glooiende heuvels rondom hebben kamachtige wijngaarden met witte Riesling en Gewürztraminer-druiven. Ga de dorpen in om een aantal van 's werelds meest geliefde wijnen te proeven en loop langs prachtige vakwerkhuizen en door kronkelige steegjes. De route over de bergkammen van het Vogezische massief is zeker een aanrader.

Tijdens het volgen van deze route zie je prachtige panorama’s. Onderweg kun je stoppen om te wandelen tussen de bossen en meren met als beloning een schitterend uitzicht op de vlakte van de Elzas. Er is altijd wel iets leuks te doen in de buurt van jouw Bed & Breakfast en als je eventjes geen inspiratie hebt dan kun je in de B&B zelf vaak ook informatie vinden over activiteiten in de omgeving. Een voordeel van overnachten in een B&B is dat de eigenaren vaak ook aanwezig zijn. Ook aan hun kun je dus tips vragen! Hier bij Natuurhuisje bieden wij een aantal prachtige Bed & Breakfasts aan in Elzas.