b&b Groningen

Voor wie graag weg blijft van het massatoerisme en wilt kunnen genieten van de rust en de natuur, is een Bed and Breakfast in Groningen echt een goed idee. Groningen trekt nog niet zo veel toeristen, waardoor je hier nog een echt rustige vakantie kunt beleven. Wat dit echt compleet zal maken, is een verblijf in een Bed and Breakfast. In een B&B in Groningen die je boekt bij Natuurhuisje kun je rekenen op een kleinschalig verblijf, waar een knusse, gezellige, persoonlijke en comfortabele sfeer hangt. Alle accommodaties van Natuurhuisje in Groningen zijn gelegen middenin de mooiste plekjes in de natuur, dus je kunt vanuit je vakantiehuisje zó de mooiste plekjes gaan verkennen!

Lees meer over b&b Groningen
Lees meer over:

Bed and breakfast Groningen

Voor wie graag weg blijft van het massatoerisme en wilt kunnen genieten van de rust en de natuur, is een Bed and Breakfast in Groningen echt een goed idee. Groningen ligt in het uiterste noorden van Nederland en trekt nog niet zo veel toeristen, waardoor je hier nog een echt rustige vakantie kunt beleven. Wat dit echt compleet zal maken, is een verblijf in een Bed and Breakfast. In een B&B in Groningen die je boekt bij Natuurhuisje kun je rekenen op een kleinschalig verblijf, waar een knusse, gezellige, persoonlijke en comfortabele sfeer hangt. Alle accommodaties van Natuurhuisje in Groningen zijn gelegen middenin de mooiste plekjes in de natuur, dus je kunt vanuit je vakantiehuisje zó de mooiste plekjes gaan verkennen!

De natuur in Groningen

Groningen is de meest noordelijke provincie van Nederland en bevindt zich aan de Waddenzee. Echte stranden vind je er niet, maar aan natuurschoon is geen enkel gebrek. Zo is er het Nationaal Park Lauwersmeer, maar ook het Eemsgebied en het Westerkwartier zijn een bezoek meer dan waard. Groningen is tevens dé provincie om de Waddenzee eens van een andere kant te bekijken. Het gebied, dat is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst, biedt vele gezichten. In en rondom het water leven tal van plant- en diersoorten, waaronder zeehonden en kolonies ganzen en andere overwinteraars. De beste manier om de Waddenzee te beleven, is natuurlijk door er midden in te staan. Een wadlooptocht is dan ook een must tijdens jouw verblijf in Groningen. Je loopt er bijvoorbeeld richting de bij de provincie horende onbewoonde Waddeneilanden Rottumeroog, Rottumerplaat en Zuiderduintjes, mits het getij dit toelaat.

Er valt natuurlijk nog meer te verkennen in de buitenlucht van Groningen. Het is bijvoorbeeld in de Westerwolde erg lekker vertoeven. Dit is een van de vele natuurgebieden die Groningen rijk is, en je kunt er heerlijk wandelen! De Westerwolde bestaat uit 2.200 hectare aan bos en andere natuurgebieden. Na een lange wandeling kun je hier natuurlijk ook heerlijk picknicken of recreëren! Ten oosten van de stad Groningen kun je ook je hart ophalen in de natuur, bijvoorbeeld in ’t Roegwold. Dit prachtige natuurgebied is rijk aan zandkoppen, grassen, struwelen en lage plassen.

Rondom de stad Groningen valt ook het een en ander te ontdekken in de natuur. Neem bijvoorbeeld het Hoornse Meer en het Paterwoldse Meer ten oosten van de hoofdstad van Groningen. Hier is het in zowel de zomer als de winter heerlijk vertoeven aan het water, en de recreatiemogelijkheden zijn eindeloos. Vogelliefhebbers zullen zich hier zeker thuis voelen, want bijzondere vogels zoals grote zaagbekken, nonnetjes, brilduikers en grote zilverreigers leven hier! Aan de andere kant van Groningen vind je het Beijumerbos. Hier kun je prachtig lange wandelingen en fietstochten maken. Het landschap bestaat uit gevarieerde bossen, afgewisseld met kanalen en graslanden. Ook hier vind je veel flora en fauna, met planten zoals de basterdklaver, aarvederkruid en penningkruid, en met dieren zoals de havik, de grote bonte specht en de boompieper.

Activiteiten

In Groningen vind je een ruime variatie aan natuur, dus aan recreatiemogelijkheden geen gebrek in deze provincie! Vanuit je B&B zit je dan ook gauw op de allermooiste plekjes in de natuur om deze volop te gaan verkennen. Houd je van mooie, lange wandelingen? Ga dan eens naar een van de bossen die Groningen rijk is. Neem bijvoorbeeld de Westerwolde: dit is een bos met in totaal 2.200 hectare oppervlakte aan bos en natuurgebieden. Hier kun je dan ook naar hartenlust wandelen en recreëren. Ten oosten van de stad Groningen vind je tevens ’t Roegwold. Ook dit is een mooi natuurgebied met veel oude natuur, maar ook steeds meer nieuwe natuur. Hier vind je onder andere lage plassen, hoger gelegen zandkoppen, grassen en struwelen.

Heb je altijd al wel eens willen wadlopen? Dan kan je dit prima ondernemen tijdens een vakantie in Groningen! Doordat Groningen in het uiterste noordelijke puntje van Nederland ligt, zit je binnen no time op een van de prachtige Waddeneilanden. Deze eilanden bestaan uit Texel, Terschelling, Vlieland, Schiermonnikoog en Ameland. Je kunt dit gebied natuurlijk het beste verkennen met een wadlooptocht! Dit doe je het beste onder begeleiding, zodat je zo veel mogelijk te weten komt over de flora en fauna in het gebied. Zo kom je meer te weten over bijvoorbeeld de grote hoeveelheid vogelsoorten, en wie weet spot je wel zeehonden die uitrusten op de zandbanken!

Voor wat culturele afwisseling in Groningen kun je natuurlijk de gelijknamige hoofdstad bezoeken, maar je kunt ook wat andere dingen doen! In de stad Groningen kun je in iedere geval het historische stadscentrum, musea, winkels en prachtige stadstuinen. Ook mag een bezoekje aan de Martinitoren niet ontbreken! Buiten de Groningse hoofdstad kun je bijvoorbeeld een typisch Nederlandse molen bezoeken, in Delfzijl of Winschoten bijvoorbeeld.

Het onvoorspelbare Nederlandse weer

Het weer in Nederland kan erg onvoorspelbaar zijn. Over het algemeen zijn de winters en zomers relatief mild en is er gedurende het hele jaar kans op neerslag. Nederlandse zomers zijn meestal erg onvoorspelbaar en wisselvallig. Tijdens de zomer kan er een zeer grillig verloop zijn van temperaturen en weerbeeld, zo kan een warme en zonnige juni opgevolgd worden door een natte en grijze juli. Ook kan er zo ineens een hittegolf over het land trekken die opgevolgd wordt door flink wat regenbuien. Ook de winters zijn onvoorspelbaar. In januari kan het ’s nachts tien graden vriezen, maar de temperatuur kan overdag ook weer oplopen tot ruim boven de 10 graden. Er valt de laatste jaren vaak onvoldoende sneeuw om een wit landschap te krijgen en ook is het vaak niet koud genoeg om te kunnen schaatsen.

In het voorjaar begint de natuur weer op te leven. De bomen krijgen bladeren, de vogels gaan weer zingen en bloemen beginnen te bloeien. Het voorjaar is dus een ideale periode om de prachtige natuur eens goed waar te nemen. Maar ook de zomer, herfst en winter zijn geschikt om op vakantie te gaan! In de herfst zijn de temperaturen vaak nog aangenaam, en dit is dan ook een fijn seizoen om op vakantie te gaan!