Bed and Breakfast Luik

Als je op zoek bent naar een bed and breakfast in eigen land waar je in de omgeving actief kan genieten van de natuur en tegelijkertijd ook tot rust kan komen, dan is de provincie Luik, met haar gelijk genaamde hoofdstad, een bestemming die zonder twijfel aan te bevelen is. In deze provincie vind je de prachtige landschappen van de Ardennen en kleine rustige dorpjes. Uitgestrekte bossen om uren te wandelen tot hoogtepunten met een groots uitzicht, trekken menig natuurliefhebber naar deze provincie.

Lees meer over b&b's in Luik

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer information

Bed and breakfast Luik

Als je op zoek bent naar een bed and breakfast in eigen land waar je in de omgeving actief kan genieten van de natuur en tegelijkertijd ook tot rust kan komen, dan is de provincie Luik, met haar gelijk genaamde hoofdstad, een bestemming die zonder twijfel aan te bevelen is. In deze provincie vind je de prachtige landschappen van de Ardennen en kleine rustige dorpjes. Uitgestrekte bossen om uren te wandelen tot hoogtepunten met een groots uitzicht, trekken menig natuurliefhebber naar deze provincie.

Overnachten in een Bed and breakfast

Het leuke aan een Bed and Breakfast is dat je even helemaal loskomt van het massatoerisme en tot rust kan komen in een kleinschalige en persoonlijke accommodatie. Het grote voordeel van een verblijf in een Bed and Breakfast is dat de eigenaren bekend zijn in de omgeving en je veel goede tips kunnen geven over plekken die je echt moet hebben gezien. Natuurlijk is het tweede grote voordeel dat je niet alleen kan genieten van een ontspannen overnachting, maar ook nog kan genieten van een overheerlijk ontbijt de ochtend erna.

Geniet van het prachtige natuurschoon

Het grootste gedeelte van de provincie Luik is onderdeel van het bosrijke middelgebergte de Ardennen. Door de dichte bebossing is het een aantrekkelijke plek voor allerlei wilde dieren zoals wilde zwijnen, herten, roofvogels en lynxen. Provincie Luik is de enige provincie waar de lynx te vinden is, maar dit schuwe zoogdier laat zich niet snel zien aan de mensenwereld. Heb jij er altijd al willen zien? Dan heb je een dosis geluk en tijd nodig, maar het is de moeite waard. Sinds kort zijn er zelfs wolven waargenomen in Luik. In de hoofdstad Luik vind je het laaggebergte van de Ardennen. De stad wordt omgeven door heuvels waarin de Maas en andere waterlopen dalen hebben uitgeslepen. Op vele van deze heuvels zijn bekende bezienswaardigheden te zien zoals het citadel van Luik en de Sint-Maartensbasiliek.

Nationaal park de Hoge Venen

Dit prachtige natuurpark is het oudste van België. In de winter is dit een ideale plek om te skiën, snowboarden of om een lekkere sneeuwwandeling te maken. In het park zijn diverse zeldzame plant- en diersoorten te vinden. Het Belgische gedeelte van het natuurpark heeft een oppervlakte van maar liefst 700 m2 met een schitterende variatie aan natuur. Zo zijn er uitgestrekte unieke veengebieden en ook vele stromende rivieren en kabbelende beekjes die het gebied doorkruisen. In dit bijzonder gebied kun je diverse vogels spotten, zoals de grauwe klauwier, de klapekster en dieper in het bos de ruigpootuil en notenkraker.

De grotten

Een uitzonderlijk stukje natuurschoon in Luik is te vinden in de adembenemende grotten die zorgen voor onvergetelijke ervaringen voor de bezoekers. Ontdek de natuurlijk schatten zoals de stalagmieten en de stalactieten die de natuur zelf gevormd heeft door vele jaren heen. De grotten zullen je verbazen met hun kleuren en vormen en rijke geschiedenis. In de grotten van Remouchamps kun je zelfs een ondergrondse boottocht maken waarbij de spectaculaire zalen en gangen een magisch decor vormen. Je kan hier bijna niet weggaan, zonder beïnvloed te zijn door de natuurlijke schoonheid en kwetsbaarheid van deze omgeving.

Laat je verrassen door de vele activiteiten

De regio van Luik wemelt van de idyllische streken waar je heerlijke wandelingen kunt maken door prachtige natuurgebieden en kleine dorpjes. Onderweg kun je ergens genieten van echte Belgische frieten om vervolgens je wandeltocht weer te vervolgen. Ook in Natuurpark Hoge Venen zijn diverse wandelroutes uitgestippeld voor een dagje uit.

Fietsen of mountainbiken

Geniet van ontspannende momenten in de openlucht op een van de vele fietsroutes in Luik. Je kan natuurlijk ook zelf een route uitkiezen die vlak langs je vakantiehuisje loopt. Doorkruis het platteland en bossen, passeer rivieren en indrukwekkende kastelen en maak een stop in de pittoreske dorpjes en gastvrije steden. Ook mountainbikers kunnen hier terecht voor prachtige bospaadjes met pittige beklimmingen en snelle afdalingen.

Skiën

In de wintermaanden zijn er in de provincie Luik diverse skigebieden te vinden. Naast skiën zijn langlaufen en rodelen ook mogelijk op een van de vele locaties. Zodra de eerste sneeuwvlokken vallen, worden de skilatten tevoorschijn gehaald en haasten de wintersportliefhebbers zich naar de piste. Een van de bekendste skigebieden is Valle de Wanne. Dit gebied is ook zeer geschikt voor families en materiaalverhuur is hier mogelijk. Maar ook als je zelf geen wintersporter bent, zorgt dit pak sneeuw voor een prachtig vergezicht en een totaal ander beeld van de groene omgeving.

De provincie Luik, met haar variërende landschap en prachtige dorpen en steden, reflecteren de geschiedenis en de gastvrijheid van België. De onschatbare natuurlijke rijkdommen maken het een favoriete vakantiebestemming voor veel natuurliefhebbers. Of je nu in de winter of in de zomer komt, je zult nooit verveeld raken in deze omgeving. Maar ook in je vakantiehuisje tot rust komen is hier geen enkel probleem, in de rustige omgeving kun je ongestoord je ding doen.

De weersverwachting in Luik

De provincie Luik ligt voor het grootste deel in de Ardennen. Luik heeft een zeeklimaat met warme zomers en relatief zachte winters ten aanzien van de rest van België. Door de hogere ligging van de regio is de temperatuur lager en de hoeveelheid neerslag hoger, dan in de lagere delen van België. De gemiddelde jaartemperatuur in Luik ligt rond de zeven graden Celsius maar kan per deel van de regio enkele graden schelen. In de winterperiode is er zeker in de hoger gelegen delen van de provincie een grote kans op sneeuw of natte sneeuw. De temperatuur kan in deze periode tot ver onder het vriespunt uitkomen. Temperaturen tussen de twee en de zes graden onder nul zijn in deze periode normaal maar uitschieters tot min twintig zijn er zeker geen uitzondering.

Zowel de wintermaanden als de zomermaanden zijn nat. April is de droogste maand, maar heeft alsnog gemiddeld 90 mm neerslag. Over het algemeen hebben de lager gelegen delen in de provincie iets meer zonne-uren dan de hoger gelegen delen. Dit heeft voornamelijk te maken met de mist die in de hoger gelegen delen met regelmaat voorkomt.