Bed en breakfast Noord-Holland

Overnacht tijdens jouw vakantie eens lekker in een Bed & Breakfast in Noord-Holland. Deze provincie biedt genoeg rust, ruimte en ontspanning om helemaal bij te komen. Naast de grote steden en drukke snelwegen waar deze provincie om bekend staat, is er namelijk ook genoeg prachtige natuur met diverse landschappen waar je van kunt genieten. Tijdens jouw vakantie in een B&B kun je genieten van alle rust en ruimte.

Lees meer over bed en breakfast Noord-Holland
Lees meer over:

B&B Noord-Holland

Overnacht tijdens jouw vakantie eens lekker in een Bed & Breakfast in Noord-Holland. Deze provincie biedt genoeg rust, ruimte en ontspanning om helemaal bij te komen. Naast de grote steden en drukke snelwegen waar deze provincie om bekend staat, is er namelijk ook genoeg prachtige natuur met diverse landschappen waar je van kunt genieten. Tijdens jouw vakantie in een B&B kun je genieten van alle rust en ruimte. Een bijkomend voordeel is dat je na een ontspannen overnachting ook nog eens kunt genieten van een overheerlijk ontbijt de ochtend erna. Elke Bed & Breakfast is uniek, wat voor een bijzondere overnachting zorgt!

De natuur in Noord-Holland

Deze provincie wordt gezien als een drukke provincie, maar buiten de drukke gebieden vind je uitgestrekte polders en aantrekkelijke duinen met prachtige stranden. Ook zijn er enkele grote en kleine waterwegen die de provincie doorkruisen. Door heel Noord-Holland zijn verschillende natuurgebieden te vinden. Soms op plekken waar je het niet snel zou verwachten. Zo heb je bijvoorbeeld de Lange Bretten, een groene wildernis vol bijzondere planten en vogels langs het westelijke havengebied van Amsterdam. Verder kent deze provincie ook nog twee nationale parken. De eerste is het Nationaal Park Duinen van Texel. Dit gebied ligt verspreid over de hele westzijde van Texel, het enige Waddeneiland wat bij Noord-Holland hoort. Hier zijn maar liefst 400 verschillende dieren waargenomen, waaronder de lepelaar, bonte strandloper, gewone zeehond, grijze zeehond en met een beetje geluk kun je zelfs de witsnuitdolfijn spotten!

Het andere nationale park in Noord-Holland is het Nationaal park Zuid-Kenmerland. Dit is een afwisselend duingebied met een grote en indrukwekkende variatie aan flora en fauna. Het park is ruim 2500 hectare groot en is onderverdeeld in vijf verschillende natuurgebieden: het Koningin Wilhelminaduin, de Kennemerduinen, Duin en Kruidberg, Caprera en Schapenduinen en Duinterrein Velsen. In deze gebieden vind je onder andere stuivende duinen, strand en vochtige duinvalleien. In de vochtige duinvalleien groeien verschillende zeldzame plantensoorten, twee daarvan zijn de slanke duingentiaan en de honingorchis. Het gebied wordt begraasd door runderen waardoor de natuur niet dicht groeit en deze bijzondere planten kunnen blijven groeien. In en rondom de branding vind je verschillende soorten vogels, zoals de drieteenstrandloper en steltlopers.

Je kunt je hier prima vermaken

Tijdens jouw vakantie in een B&B in Noord-Holland kun je je heerlijk vermaken. De provincie is rijk aan diverse bossen waar je heerlijk kunt wandelen. Kies bijvoorbeeld voor een wandeling van een uur waarbij je langs dikke beuken, eiken, rododendrons en waterpartijen komt. Tijdens jouw wandel- of fietstocht is het natuurlijk leuk om af en toe even een rustpauze in te lassen. Het is dan leuk om op zoek te gaan naar lokale streekproducten om te proven. Noord-Holland staat het meest bekend om zijn Zaanse mayonaise, Zaanse mosterd en Beemsterkaas. Er is zelfs een speciale fietsroute van 32 kilmeter lang die je langs kaasmakerijen, stolpboerderijen, forten en boomgaarden leidt. Hierbij ontdek je hoe de lokale producten gemaakt worden en natuurlijk kun je ze zelf ook proeven.

Bekijk op deze pagina alle Bed & Breakfasts die wij in Noord-Holland aanbieden.