Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Bed en breakfast Noord-Holland

Bed en breakfast Noord-Holland

Lees meer over bed en breakfast Noord-Holland
Lees meer over:

B&B Noord-Holland

Ga eens lekker naar Noord-Holland, of het nu voor een weekendje in een Bed & Breakfast is of langer, er is genoeg tijd om een keer wat anders te zien dan de grote steden en juist de rust en ontspanning te vinden in het prachtige aanbod van natuur wat Noord-Holland te bieden heeft. Noord-Holland wordt al snel gezien als een provincie met drukke steden, snelwegen en files. Maar daarbuiten vind je uitgestrekte polders en prachtige stranden en aantrekkelijke duinen in onder andere Zandvoort en Bergen aan Zee. Daarnaast zijn er ook enkele grote en kleine waterwegen die de provincie doorkruisen.

De mooie natuurparken

In Noord-Holland zijn twee grote nationale parken te vinden. De eerste is het Nationaal Park Duinen van Texel die verspreid ligt over de hele westzijde van Texel. Texel is namelijk het enige Waddeneiland wat bij Noord-Holland hoort. In dit park zijn veel wandelroutes en ook enkele fietsroutes doorkruisen de natuur hier. Op Texel zijn maar liefst 400 verschillende dieren waargenomen, oftewel, een eiland met een rijke fauna. Zo vind je hier bijvoorbeeld veel soorten vogels zoals de lepelaar, de rosse grutto en de bonte strandloper. De meest waargenomen zoogdieren zijn de gewone zeehond, maar ook de grijze zeehond en met een beetje geluk kun je zelfs de witsnuitdolfijn spotten!

Het tweede nationale park is Nationaal Park Zuid-Kennemerland, de brede duinstrook van Zandvoort tot in IJmuiden en Velsen. Hier is ook een bezoekerscentrum waar je meer over het park te weten kunt komen. De medewerkers hier helpen je graag met jouw vragen om je een geslaagde dag te geven, of je nu gaat wandelen, fietsen of iets anders. In het park zijn enkele zeldzame plantensoorten te vinden door de aanwezige kalk in de bodem. Ook vind je hier struiken met bessen die allerlei zangvogels aantrekken. In dit park zijn ruim 100 vogels waar te nemen, maar ook eekhoorns, egels en konijnen.

Avontuurlijke activiteiten in Noord-Holland

Niets is fijner dan een frisse neus halen tijdens het wandelen of tijdens het fietsen. Het maakt niet uit waar, er is altijd wel een leuke route aanwezig. Noord-Holland is een perfect gebied om op de fiets of wandelend de natuur te bewonderen. Zo brengt De Pontjesroute je langs wuivend riet, veenweidegebieden, polderdorpen en een meer vol bootjes en rust. Deze fietstocht is 48 kilometer lang en je start in Castricum. Een andere leuke route om te fietsen is de West-Friese Landroute van 42 kilometer. Hier beleef je de rust van het West-Friese land langs het uitgestrekte IJsselmeer en het groene binnenland.

Heb je een natuurhuisje in de buurt van Den Helder, dan word je beloond met een verrassende en veelzijdige wandelroute van 9,5, 14 of 15,5 kilometer lang. Van slingerpaadjes door de duinen tot aan de kaarsrechte dijk langs de Waddenzee. Verderop ligt Fort Kijkduin waar je het museum en zeeaquarium kunt bezoeken. Geniet onderweg van de klotsende zee en de krijsende meeuwen. Van B&Bs aan het water tot aan B&Bs in de weilanden, het is allemaal mogelijk bij Natuurhuisje!