B&B Nord Pas de Calais

B&B Nord Pas de Calais

Lees meer over B&B Nord Pas de Calais
Lees meer over:

B&B Nord-Pas-de-Calais

Ben je op zoek naar een Bed & Breakfast in Nord-Pas de Calais? Dan ben je hier aan het juiste adres. Nord-Pas de Calais is de meest noordelijke regio van Frankrijk en bestaat uit twee verschillende departementen: Nord en Pas-de-Calais. Hoewel het landschap niet te vergelijken is met zuid Frankrijk en er geen bergen in deze regio zijn, is het er verre van saai te noemen. De flora en fauna in de regio zijn vergelijkbaar met de flora en fauna van de lage landen.

Verken de diverse landschappen

De hoge kalkkliffen aan de kust doen denken aan de kust van Engeland en de grotten en uitsparingen die zijn ontstaan door watererosie zijn ideale broedplaatsen voor tal van zeevogels, waaronder de Noordelijke stormvogel en visdieven. Tijdens vloed komt de zee tot aan de kalkrotsen, die steil uit de zee omhoog komen. Met eb ligt er voor de rotsen een lang strand. Op het strand kun je tijdens eb veel zeedieren vinden. Doordat het verschil tussen eb en vloed erg groot is blijven er vele poeltjes op het strand staan.

De meeste natuurhuisjes in Nord-Pas de Calais zijn gelegen in de buurt van vier verschillende regionale parken. Ten zuidoosten van Lille ligt het regionaal park Avesnois. Het landschap is erg afwisselend, met zowel bossen als graslanden. Ook vind je er vennen en beken. Daarnaast komen er in het park oude boomgaarden voor, die nu een belangrijke functie hebben voor de inheemse flora en fauna. Zo broeden hier steenuilen en groeien er orchideeën.

Dichter bij de kust vind je natuurhuisjes bij het regionaal park Kapen en moerassen van Opaal. Hier ligt een indrukwekkend landschap. Beboste heuvels, rivieren, moerassen en kastelen maken dit gebied een prachtige vakantiebestemming. In de dichte vegetatie zingt het blauwborstje en de bruine kiekendief jaagt hier op muizen en reptielen. Bijzonder hier is de muskusboktor die zelfs na zijn dood een aangenaam parfum verspreid. Ook de bijzondere doodshoofdvlinder komt hier voor.

Onderneem een van de vele activiteiten

Nord-Pas de Calais leent zich uitermate voor het maken van wandelingen. De regio is er rijk aan groen en het gecultiveerde landschap is erg mooi. Je kunt hier gemakkelijk uren wandelen of fietsen. Vaak zijn er in onze vakantiehuizen in Nord-Pas de Calais wandel en of fietsroutes aanwezig die je kunt gebruiken. Of de eigenaar van de vakantiewoning vertelt er zelf meer over en wijst je naar de lokale toeristeninformatie. Vrijwel ieder toeristisch dorpje heeft wel een toeristeninformatie waar je terecht kunt met vragen over wandelingen in de natuur van deze onontdekte Franse regio.

De belangrijkste en meest noemenswaardige natuurlijke hoogtepunten aan de kust van Nord-Pas de Calais zijn Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez. De eerste, Cap Gris-Nez, is bekend vanwege haar korte afstand tot het Verenigd Koninkrijk. Vanaf deze kaap, die zo’n 50 meter boven de zeespiegel uit stijgt, kun je namelijk de beroemde krijtrotsen van Dover zien! Iets noordelijker bevindt zich Cap Blanc-Nez, die 134 meter boven de zeespiegel uit stijgt. Op deze pagina hebben we de mooiste B&Bs in Nord-Pas de Calais geselecteerd!