b&b Toscane

Toscane is een populaire vakantiebestemming, maar desondanks zijn er nog veel onontdekte, landelijke plekjes te vinden in deze regio. Te midden van het glooiende heuvellandschap kun je, vaak al vanaf het terras van jouw vakantiehuis, genieten van prachtige vergezichten en lieflijke dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Samen met het aangename klimaat maakt dit Toscane een zeer prettige vakantiebestemming voor jong en oud.

Lees meer over b&b Toscane
Lees meer over:

B&B Toscane

Toscane is een populaire vakantiebestemming, maar desondanks zijn er nog veel onontdekte, landelijke plekjes te vinden in deze regio. Te midden van het glooiende heuvellandschap kun je, vaak al vanaf het terras van jouw vakantiehuis, genieten van prachtige vergezichten en lieflijke dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Samen met het aangename klimaat maakt dit Toscane een zeer prettige vakantiebestemming voor jong en oud.

Je kan er natuurlijk voor kiezen om in een hotel te verblijven tijdens een vakantie naar Toscane, maar je kunt hier ook veel knusse Bed and Breakfasts vinden waar je heerlijk kan ontspannen. Bed and Breakfasts in Toscane zijn vaak de perfecte uitvalsbasis om de stad te ontdekken, maar ook om uitstapjes in de omgeving en wandelingen door het landschap te maken. Een verblijf in een Bed and Breakfast combineert de faciliteiten van een hotel met de gastvrijheid van de gastheer en/of gastvrouw ter plaatse.

Geniet van de prachtige natuur in Toscane

In Toscane vind je zo’n 120 natuurreservaten. Als liefhebber van natuur zit jij hier dus helemaal op je plek! De vegetatie in Toscane is zeer gevarieerd, van de alpiene flora hoog in de Apennijnen tot de subtropische plantengroei op de eilandenarchipel en in de zuidelijke kustgebieden. In het Toscaanse landschap kom je vooral drie boomsoorten tegen; de wingerd, de olijfboom en de cipres. In de Maremma en langs de kust overheerst de groene maquis, ook wel macchia genoemd, met onder andere de jeneverbes, citrus roos, kurkeik, steeneik, haagdoorn, muisdoorn, mirte, brem, affodil, dopheide, steekbrem, laurierbomen, rozemarijn en de gele papaver. Aan de kust vind je tevens uitgestrekte dennenbossen, met vooral parasoldennen en zeedennen.

Qua dieren is het ook zeker niet saai in Toscane. In de Apennijnen, dichtbij Umbrië, leven namelijk een aantal wolven! Op het eilandje Montecristo, dat bij Toscane hoort, leven dan weer veel wilde geiten. Vogelaars zullen al helemaal gelukkig zijn in Toscane, want Toscane ligt op de route van een grote vogeltrek, waardoor er ontzettend veel verschillende vogels in de regio rondvliegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de patrijs en de fazant? Deze vogels leven hier volop. De meeste vogels zal je kunnen spotten tussen november en maart wanneer de vogeltrek plaatsvindt. Vogels als ijsvogels, nachtegaal, ekster, zwaluw lijster, uil wouw, buizerd, valk en koningsarend kun je dan allemaal zien in Toscane! Wil je flamingo’s zien? Dan kan dat in de lagune van Orbetello. Op sommige plaatsen komen ook landschildpadden voor en rondom Montecristo zijn monniksrobben te vinden.

Eén van de bekende beschermde natuurgebieden in Toscane is Parco della Maremma. Dit park varieert in hoogte omdat zij gedeeltelijk aan de kust ligt en gedeeltelijk tot het laaggebergte hoort. Daarnaast wordt het park voor een gedeelte bedekt met bos. Parco della Maremma staat bekend om zijn zwijnen, met wat geluk kom je een groepje zwijnen tegen. Natuurlijk zijn er ook verschillende andere soorten zoogdieren aan te treffen, zoals damherten, reeën, dassen, vossen, stekelvarkens, steenmarters, wezels, de wilde, de otter, het kleine Maremmapaard en het massieve Maremmarund. Ook leven hier een redelijk aantal vogelsoorten. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan Monte Amiata, de enige vulkaan van heel Toscane. Dit Park is zeker een bezoekje waard dus!

Onderneem de leukste activiteiten

Toscane is zo’n regio waar iedereen naar hartenlust vakantie kan vieren. Natuur wordt er gecombineerd met cultuur, waardoor je hier een scala aan mogelijke uitstapjes en activiteiten vindt. Je raakt er niet uitgekeken! Wanneer je naar Toscane gaat, mag je een bezoek aan de steden Pisa of Florence niet vergeten. Bekijk de Toren van Pisa of de bouwwerken van kunstenaar Michelangelo. Voor prachtige uitzichten breng je een bezoek aan het hooggelegen stadje Cortona. De middeleeuwse stad Lucca heeft verrassende kerken en pleinen en beschikt over geheel intacte stadsmuren.

Voor de fotografen is het stadje Pitigliano een aanrader, dit stadje is gelegen op een blok tufsteen. Het plaatsje Siena heeft volgens velen het mooiste plein van de wereld, het Piazza del Campo. Dit middeleeuwse stadje heeft verder een prachtige Duomo, dit wordt gezien als het hoogtepunt van Italiaanse gotiek. Het stadje Volterra is een afgelegen stad waar je nog een Etruskische poort, een mooi stadspaleis en een Romeins theater kunt ontdekken. Een aantal van de mooist gelegen kloosters ter wereld, onder andere de abdijen van Sant’Antimo en San Galgano, staan in de regio Toscane.

Vanwege de vele natuurreservaten en natuurgebieden in het gebied, zijn er vele fiets-, wandel- en ruiterpaden. Wil je op een actieve manier je vakantie doorbrengen? Tennis, golf, paardrijden en fietsen zijn enkele van de populaire sporten in Toscane. Doe je het toch liever iets rustiger aan, boek dan een vistochtje, bekijk het spectaculaire landschap vanuit een heteluchtballon of ga wandelen in de heuvels. Toscane heeft ook heetwaterbronnen en wellnesscentra waar u na een dagje vol actie kunt relaxen. Ook heerlijk zwemmen en relaxen bij jouw eigen vakantiehuisje mag natuurlijk niet ontbreken.

Geniet van de zon

De zomers in Toscane zijn vaak heet en droog en in de wintermaanden kan het weer nog al eens onvoorspelbaar zijn. Echter is vaak in de lente de temperatuur al prima en het gemiddelde ligt dan rond de 20°C. De beschutte ligging achter Corsica en de warme stroming in de Thyreense zee beïnvloeden het klimaat van Toscane. Over het algemeen is het weer heel aangenaam in Toscane. In juli en augustus is de gemiddelde temperatuur 29°C, in december en januari ligt de gemiddelde temperatuur rond de 10°C.

Na de winter kunnen we allemaal niet wachten op de zomer, maar in België kan dat af en toe nog best lang duren. Kies dus eens voor één van onze B&Bs in Toscane in bijvoorbeeld Mei, op die manier kun je al heel wat eerder genieten van het warme zonnetje. Je huid heeft al een tijdje geen zon gevoeld en gezien, dus zorg er wel voor dat je je goed insmeert en zeker de eerste dagen mag je daarvoor best een hoge factor gebruiken. Ga niet meteen uren liggen zonnebaden, maar begin eerst eens met een uurtje en bouw het zo geleidelijk op.