B&B Veluwe

Heb jij al wel eens verbleven in een Bed and Breakfast op de Veluwe? In dit prachtige natuurgebied heeft de natuur de volledige vrijheid. Het is ook mogelijk om de Nederlandse Big Five te bewonderen. Hieronder vallen edelherten, wilde zwijnen, reeën, dassen en vossen. Maar niet alleen de Nederlandse Big Five is onderdeel van dit uitgestrekte gebied, ook Schotse hooglanders, bevers en veel verschillende soorten vogels, insecten en reptielen hebben hun thuis gevonden in dit gebied.

Lees meer over b&b's op de Veluwe
Lees meer over:

Bed and Breakfast Veluwe

Heb jij altijd al eens willen verblijven in de pure natuur van de Veluwe? Dan hebben wij hier de mooiste Bed and Breakfasts voor je uitgezocht! Je verblijft hier letterlijk middenin de natuur, in de leukste accommodatie die je je maar kunt bedenken, namelijk in een B&B!

Het Nationaal Park de Hoge Veluwe is een prachtig natuurgebied waar je erg veel afwisselende natuur kunt vinden. Het is zelfs zo afwisselend, dat je om de tien minuten wel het gevoel hebt in een ander land of in een ander gebied te zijn! In dit uitgestrekte natuurgebied vind je onder andere de Nederlandse Big Five, maar ook Schotse Hooglanders, bevers en vele soorten vogels, insecten en reptielen. Je kunt dit gebied op vele soorten manier verkennen, namelijk wandelend, fietsend maar ook met een bosrit te paard of op de mountainbike. Voor ieder wat wils dus!

Flora en fauna op de Veluwe

De natuur op de Veluwe is erg afwisselend, maar telkens zo mooi en puur! Je vindt hier landschappen afwisselend van bossen, zandverstuivingen, korstmos steppe en heidevelden. In het natuurschoon in centraal Nederland genaamd de Veluwe vind je eigenlijk uit twee verschillende Nationale Parken. Eén daarvan is het Nationaal Park de Veluwezoom. Dit is een Nationaal Park van 500 hectare en wordt beheerd door Natuurmonumenten. De landschappen hier bestaan uit stuwwallen die ontstaan zijn tijdens de ijstijd. Dit landschap kun je uitstekend bewonderen vanaf de Posbank, wat een uitzichtpunt is in het park. Voor dierenliefhebbers is dit een paradijs, want je vindt hier dieren zoals vele vogelsoorten en reptielen. Daarnaast kun je Schotse hooglanders en IJslandse pony’s bewonderen in dit gebied. Je kunt je hier wagen aan een lange wandeling, fietstocht, ruitertocht, of mountainbiketocht.

Het andere Nationaal Park op de Veluwe is de Hoge Veluwe. Dit gebied is één van de hoogtepunten in de Nederlandse natuur. Hier komen auto’s er dan ook niet in, waardoor je je waant in een waar natuurparadijs waar je je helemaal kunt opladen. Ook hier kun je je wagen aan een heerlijke wandeling, maar je kunt hier ook uitstekend paardrijden en zelfs segway rijden! Tevens kun je hier ook fietsen, op je eigen fiets of op één van de ‘witte fietsen’ die je gratis kunt huren binnen de parkgrenzen. Ga ook eens naar een van de wildobservatiepunten, waar je met een beetje geluk een ree, edelhert of wild zwijn zult spotten!

Buiten de officiële Nationale Parken valt er ook nog genoeg natuurschoon te bewonderen. Neem bijvoorbeeld het Kroondomein Het Loo. Dit gebied bestaat uit ruim 10.000 hectare landgoed en is daarmee het grootste landgoed van heel Nederland! Het landgoed is uitgestrekt ten noordwesten van Apeldoorn. Het landschap van dit landgoed bestaat vooral uit bossen, namelijk voor 80%. De overige 20% wordt opgemaakt uit heidevelden en akkerlanden. De tuinen op het landgoed bestaat uit prachtige tuinen die een waar plezier zijn voor het oog. Neem bijvoorbeeld het Paleis Het Loo en de bijbehorende tuinen, dit is een voormalig koninklijk paleis dat toegankelijk is voor publiek.

Ga opzoek naar ‘the big five’

Iedereen kent natuurlijk ‘the big five’, maar wist je de Veluwe zijn eigen big five heeft? Okee, natuurlijk bestaat die niet uit leeuwen en neushoorns (gelukkig maar!), maar toch zijn het een paar indrukwekkende dieren, die je absoluut gespot wilt hebben tijdens je verblijf in een B&B op de Veluwe. De big five bestaat uit: het wilde zwijn, het edelhert, de vos, de ree én natuurlijk de Schotse Hooglander.

Wanneer je op eigen houtje de Veluwe gaat ontdekken is de kans natuurlijk niet heel groot dat je deze 5 dieren allemaal tegenkomt. Laat je daarom dus eerst goed informeren door de boswachter of trek er extra vroeg in de ochtend op uit en wees zo stil mogelijk! Op die manier is de kans het grootst dat je 1 van deze bijzondere dieren kunt spotten en dat je ze natuurlijk niet meteen wegjaagt. Wil je foto’s gaan maken, vergeet dan je telelens niet, want wanneer je te dichtbij komt, maken ze zich snel uit de voeten. Nog een voordeel van een vroeg bezoekje aan de Veluwe, is dat je bij mooi weer natuurlijk kunt genieten van een prachtige zonsopgang. Wat is er mooier dan het spotten van onze wilde dieren tijdens de prachtige verschijning van de zon die opkomt? Ook ’s avonds heb je grote kans om de wilde dieren te spotten en bijkomend voordeel van ’s avonds op de Veluwe verblijven is het feit dat je kunt genieten van een prachtige sterrenhemel.

De Veluwe als een vakantiebestemming is voor jong en oud een ware droom. Zowel volwassenen als kinderen zullen zich hier heerlijk kunnen vermaken in de natuur, door de vele mogelijke activiteiten. Waar volwassenen lange fietstochten kunnen maken of mountainbiketochten, kunnen kinderen boomhutten bouwen en spelen in de natuur. Met het hele gezin kunnen jullie paardrijden of heerlijk fietsen!

Het Nederlandse weer

Het weer in Nederland kan erg onvoorspelbaar zijn. Over het algemeen zijn de winters en zomers relatief mild en is er gedurende het hele jaar kans op neerslag. Nederlandse zomers zijn meestal erg onvoorspelbaar en wisselvallig. Tijdens de zomer kan er een zeer grillig verloop zijn van temperaturen en weerbeeld, zo kan een warme en zonnige juni opgevolgd worden door een natte en grijze juli. Ook kan er zo ineens een hittegolf over het land trekken die opgevolgd wordt door flink wat regenbuien. Ook de winters zijn onvoorspelbaar. In januari kan het ’s nachts tien graden vriezen, maar de temperatuur kan overdag ook weer oplopen tot ruim boven de 10 graden.

Het maakt ook niet uit of je nu naar de Veluwe wilt in de zomer of in de winter. ’s Winters is het prima vertoeven op de Veluwe, want ook dan kun je de natuur in. Het landschap zal het uiteraard anders uitzien dan in de zomer, maar zeker niet minder mooi. Ook in de winter kun je je hart ophalen in de natuur en weer volledig opladen. In de zomer staat natuurlijk alles in bloei en zijn de dieren volop te zien, wat de Veluwe een heerlijke bestemming maakt voor een geslaagde zomervakantie.