b&b Vlaams-Brabant

De regio Vlaams-Brabant is een rustige regio gelegen in het centrum van België. Naast genieten van de natuur, behoort een uitstapje naar de hoofdstad Brussel ook tot de mogelijkheden. De natuur in deze regio van België wordt grofweg gevormd door de zogenaamde Groene Gordel en het Pajottenland. Vlaams-Brabant is een groene provincie die jou als natuurliefhebber een hoop te bieden heeft. Wanneer je zelf de natuur van Vlaams-Brabant eens goed wilt verkennen kun je dat het beste doen door een vakantiehuis in de natuur te huren. Bij onze vakantiewoningen in Vlaams-Brabant is het vaak mogelijk om direct vanuit het huisje te beginnen aan een uitgestippelde wandelroute. Overigens zijn er in veel huisjes wandel- en fietsroutes aanwezig, waar jij als sportliefhebber zeker aan je trekken komt.

Lees meer over b&b Vlaams-Brabant
Lees meer over:

B&b Vlaams-Brabant

De regio Vlaams-Brabant is een rustige regio gelegen in het centrum van België. Naast genieten van de natuur, behoort een uitstapje naar de hoofdstad Brussel ook tot de mogelijkheden. De natuur in deze regio van België wordt grofweg gevormd door de zogenaamde Groene Gordel en het Pajottenland. Vlaams-Brabant is een groene provincie die jou als natuurliefhebber een hoop te bieden heeft.

Wanneer je zelf de natuur van Vlaams-Brabant eens goed wilt verkennen kun je dat het beste doen door een B&B in de natuur te huren. Bij onze Bed & Breakfasts in Vlaams-Brabant is het vaak mogelijk om direct vanuit het huisje te beginnen aan een uitgestippelde wandelroute. Overigens zijn er in veel huisjes wandel- en fietsroutes aanwezig, waar jij als sportliefhebber zeker aan je trekken komt. Een bijkomend voordeel van overnachten in een Bed & Breakfast is dat je de volgende ochtend kunt genieten van een heerlijk ontbijt.

De natuur in Vlaams Brabant

De natuur in deze regio van België wordt grofweg gevormd door de zogenaamde Groene Gordel en het Pajottenland. Vlaams-Brabant is een groene provincie die jou als natuurliefhebber een hoop te bieden heeft. De Groene Gordel is een zone rond Brussel en is verdeeld in drie kleinere regio’s, namelijk Pajottenland, de Brabantse Kouters en het Dijleland. De Groene Gordel wordt zo genoemd vanwege het groene karakter van het gebied. Er zijn diverse habitattypen terug te vinden in dit gebied, zoals polderrlandschap, heideterreinen en naaldbossen. De omgeving leent zich uitermate voor het maken van een fietstocht of een lange wandelroute.

Er zijn veel verschillende bossen in Vlaams Brabant. Het Zoniënwoud is met zijn 4.421 ha het grootste bos van België. Sommige beuken hier zijn wel ouder dan 200 jaar. De loofbomen in dit bos komen uit de Oostenrijkse tijd (1714-1795) en groeien hier dus al een paar honderd jaar. Het grootste gemende loofbos in Vlaanderen wordt gevormd door het Egenhovenbos, het Meerdaalwoud en het Heverleebos.

Wandel hier heerlijk langs meer dan 1000 oude eiken. Je vind in deze bossen de oudste reeënpopulatie en tijdens een wandeling of fietstocht hier kom je misschien wel een aantal reeën tegen. Het Hallerbos is een bos met een grote variatie aan wilde dieren en boomsoorten. Als de boshyacinten bloeien is het bos bezaaid met een schitterend blauw bloementapijt, een prachtig gezicht! Een relatief jong reservaat is het Walenbos. In dit bos vind je het grootste elzenbroekbos van Vlaanderen. De hellingen zijn begroeid met berk, eik, hazelaar, lijsterbes, esdoorn en sporkehout.

Ga heerlijk wandelen en fietsen

Wanneer je zelf de natuur van Vlaams-Brabant eens goed wilt verkennen kun je dat het beste doen door een vakantiehuis in de natuur te huren. Bij onze vakantiewoningen in Vlaams-Brabant is het vaak mogelijk om direct vanuit het huisje te beginnen aan een uitgestippelde wandelroute. Overigens zijn er in veel huisjes wandel- en fietsroutes aanwezig, waar jij als sportliefhebber zeker aan je trekken komt. Maar natuurlijk kan je ook gewoon op eigen houtje op pad! Zolang je niet gemakkelijk kunt verdwalen in een natuurgebied, bos of landschap, kun je prima zelf de uitdaging aangaan om een wandeling of fietstocht te maken door de natuur. Als je van wandelen houdt, dan is het te voet verkennen van een natuurgebied bij jou in de buurt een echte must! Hetzelfde geldt natuurlijk voor fietsen. Je komt gegarandeerd helemaal tot rust met een fietstocht of wandeling terwijl je ook nog eens gezond bezig bent!

Ga wandelen in Pajottenland

Zoals gezegd is Pajottenland een onderdeel van de Groene Gordel. Het landschap in het Pajottenland wordt gekenmerkt door een licht golvend landschap met een landelijk karakter. Een bekend wandelnetwerk dat door het Pajottenland loopt is het Dender-Lombeek netwerk. Maar er zijn veel wandelroutes in deze streek. Net als fiets en mountainbike routes waar je eens lekker je gedachten kunt verzetten. Wanneer je zelf een mountainbike route wilt afleggen dan is een vakantiehuis Pajottenland misschien iets voor jou! Tijdens mountainbike routes door het Pajottenland heb je een goede kans om oog in oog met een ree te komen, een haas zien wegvluchten of misschien zelfs een das waar te nemen.

Ga een stuk fietsen tijdens de vakantie

De uitgestrekte bossen wissel je af met kleine charmante dorpjes waar je even een adempauze kunt nemen en genieten van een lekker streekgerecht of biertje. Misschien snappen andere mensen het niet, maar jij weet dat fietsen écht heel ontspannend is op vakantie. Het is echt niet alleen maar fysieke inspanning, maar ook vooral ontspanning! Je kunt ervoor kiezen om ter plaatse een fiets te huren, want dit kan op vele plaatsen. Natuurlijk kun je ook achterop de auto je eigen fiets meenemen, of zelfs vanuit huis op de fiets vertrekken! Dan wordt het een echte fietsvakantie, waarvoor België uitstekend geschikt zijn.

Bereid je voor op het weer

In België kun je het hele jaar door heerlijk vertoeven in een van onze natuurhuisje. Er is geen beste reisperiode, dit is namelijk afhankelijk van je reisdoel en je verwachtingen. Het is wel altijd een goed idee om van te voren te weten wat voor weer het wordt, zodat je weet wat je kan verwachten tijdens je vakantie. In het voorjaar begint de natuur in België op te leven. De bomen krijgen bladeren, de vogels gaan weer zingen en bloemen beginnen te bloeien. Het voorjaar is dus een ideale periode om de prachtige natuur in België eens goed waar te nemen. Maar ook de zomer, herfst en winter zijn geschikt om op vakantie te gaan in eigen land! In de herfst zijn de temperaturen vaak nog aangenaam en je kunt genieten van de veranderingen die plaatsvinden in de natuur.

In de zomer kun je genieten van de heerlijke zomerzon. Normaal gesproken komt het kwik in de zomermaanden nauwelijks boven de vijfentwintig graden, maar op heldere zomerdagen kan de temperatuur oplopen tot boven de dertig graden Celsius. Op deze dagen is het verstandig om jezelf goed in te smeren, en als je iets actiefs gaat doen, zorg dan zeker voor genoeg water.