b&b Zuid-Frankrijk

Iedereen kan zich de pittoreske wijngaarden, helderblauwe zeeën en zonovergoten natuurdomeinen van Zuid-Frankrijk wel voorstellen. Deze bestemming blijft dan ook één van de populairste vakantieplaatsen binnen Europa. 

Lees meer over b&b Zuid-Frankrijk

48 Natuurhuisjes

b&b Zuid-Frankrijk

Iedereen kan zich de pittoreske wijngaarden, helderblauwe zeeën en zonovergoten natuurdomeinen van Zuid-Frankrijk wel voorstellen. Deze bestemming blijft dan ook één van de populairste vakantieplaatsen binnen Europa. 

Om hier optimaal van te kunnen genieten, verkiezen talloze toeristen om hun weg te zoeken naar een knusse B&B in één van de verschillende regio’s die Zuid-Frankrijk te bieden heeft. Voor iedereen is er namelijk wat wils; vertoeven in de schaduw van een landelijke heuvel, uitwaaien aan één van de vele riviertjes, of een dorpje bezoeken waar de tijd schijnbaar heeft stilgestaan. 

Verschillende regio’s

Zuid-Frankrijk kan worden onderverdeeld in vier regio’s. Allen bevatten ze een groot aantal aan landelijke trekpleisters die een voor een een bezoekje waard zijn. Het grote voordeel aan een overnachting in een Bed and Breakfast is dat de eigenaars steeds een grote kennis hebben van de omgeving. Ze kunnen je hiermee enorm veel tijd besparen door precies aan te geven waar je de activiteiten vindt die je graag wil doen.

Nouvelle Aquitaine 

Toeristen die op zoek zijn naar een grote verscheidenheid aan activiteiten en bezienswaardigheden, zijn bij Nouvelle-Aquitaine op de juiste plek. Geniet van prachtige wandelingen langs de heuvels en bergen van de Pyreneeën, proef de heerlijke wijnen van de wijngaard van Bordeaux, of duik in één van de vele unieke natuurdomeinen die de regio rijk is. Ook voor dierenliefhebbers is er keuze genoeg. Meerdere natuurparken zijn namelijk populaire plekjes voor vogelspotters, zoals de reservaten van Marais d’Orx en Teich.

Occitanie

Aangrenzend aan Nouvelle Aquitaine vind je Occitanië. Bekend voor zijn middeleeuws karakter, bevat deze regio alle elementen voor een ontspannende reis binnen prachtige landschappen. De meest bekende trekpleister is het natuurgebied rond de Pont Du Gard, waar ook het prachtig Romeins aquaduct gelokaliseerd is. Andere noemenswaardige natuurplekken zijn het Nationaal Park van Haut-Languedoc en het Park van La Narbonnaise en Méditerranée, of zoek het avontuur op in één van de vele canyoning locaties uit de streek (Maureillas-las-Illias, Saint-Lary-Soulan...).

Provence-Alpes-Côte d’Azur

De streek van Provence-Alpes-Cote-d’Azur trekt jaarlijks enorm veel toeristen omwille van het heerlijke middellandse zeeklimaat. Zo kan je er genieten van verschillende watersportmogelijkheden in de Rhône, de grootste rivier uit de streek, of de vele zijrivieren zoals de Durance en Saône. Daarnaast staat de omgeving ook bekend voor haar prachtige lavendelvelden, die het landschap in een paarse zee veranderen.

Auvergne-Rhône-Alpes

Deze prachtige regio in het Noorden van Zuid-Frankrijk staat voornamelijk bekend voor zijn spectaculaire gebergtes waar tal van reizigers op avontuur komen. Buitenactiviteiten zoals kamperen, grotduiken, canyoning en rotsklimmen staan hierbij centraal. Lyon, Grenoble en Valence zijn hierbij de bekendste steden waarbij je kan proeven van de indrukwekkende natuur. Denk hierbij aan het Park van Vercors, het Park van Baronnies Provençales of het Park van le Pilat.

Welke regio is voor mij?

De grote variëteit binnen de regio Zuid-Frankrijk garandeert dat er voor elke natuurliefhebber enorm veel mogelijkheden zijn om er een heerlijke reis van te maken. Neem eens een kijkje tussen de aanbiedingen; je vindt er vast en zeker wat je zoekt!