B&B Zuid-Holland

B&B Zuid-Holland

Lees meer over B&B Zuid-Holland
Lees meer over:

B&B Zuid-Holland

B&B’s zijn de perfecte uitvalsbasis om de stad te ontdekken, maar ook om uitstapjes in de omgeving en wandelingen door het landschap te maken. Een verblijf in een Bed and Breakfast combineert de faciliteiten van een hotel met de gastvrijheid van de gastheer en/of gastvrouw ter plaatse. Je zult tijdens je vakantie genieten van een heerlijk natuurhuisje in de prachtige omgeving van de Nederlandse provincie Zuid-Holland.

Ontdek de mooie plekken in Zuid-Holland

Je zult ontdekken dat Zuid-Holland heel wat mooie plekken te bieden. Het noordwesten van Zuid-Holland wordt gekenmerkt door kilometerslange, kleurrijke bloembollenvelden waar onder andere tulpen, krokussen, narcissen en hyacinten worden geteeld. Een van de grote highlights van Zuid-Holland is dan ook wel de Keukenhof, de grootste tulpentuin ter wereld met ruim zeven miljoen bloembollen. Zeker een aanrader om te bezoeken tijdens je vakantie in Zuid-Holland.

Daarnaast kent deze provincie vele waterrijke natuurgebieden, waar veel vogelsoorten voorkomen. Zo vind je laagveenmoerassen waar de otter zich huisvest, je vindt er bloemrijke graslanden met weidevogels zoals de grutto en op natuureiland Tiengemeten vind je de zeearend en de bever. Andere vogels die je tijdens je vakantie in een Bed and Breakfast tegen kunt komen zijn de Canadese gans, grauwe gans, knobbelzwaan, wilde eend en ekster. Ook reeën, hazen, fazanten en konijnen worden regelmatig gespot! Vanwege de vele waterwegen en uitgestrekte poldergebieden kent de provincie Zuid-Holland een groot netwerk van wandel-, fiets- en vaarroutes. Ideaal voor de actieve natuurliefhebber! In het Hollands Plassengebied, rondom Leiderdorp en de Kagerplassen, kunnen liefhebbers van watersport hun hart ophalen.

Voor de vogelspotliefhebbers is het heerlijk om vogels te spotten in de Reeuwijkse plassen. Het is hier zowel in de winter als in de zomer een paradijs voor vogels, een deel van dit gebied is daarom aangewezen als Natura 2000 gebied. Of wanneer je even lekker wilt uitwaaien, dan ben je aan het goede adres bij Nationaal park Hollandse Duinen. Dit is een prachtig kunstlandschap waar landgoederen, duinen, zeedorpen en steden elkaar afwisselen.

De leukste activiteiten

De provincie Zuid-Holland is vanwege haar vele steden en dorpen veruit het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Buiten de vele verstedelijkte gebieden bestaat het landschap rondom elk vakantiehuis voornamelijk uit vlak polderlandschap, afgewisseld met waterpartijen zoals plassen, kanalen en kabbelende riviertjes. Vooral de Duin- en Bollenstreek is prachtig om te aanschouwen vanwege de weidse vergezichten over kleurrijke velden. Vanwege de vele waterwegen en uitgestrekte poldergebieden kent de provincie Zuid-Holland een groot netwerk van wandel-, fiets- en vaarroutes. Ideaal voor de actieve natuurliefhebber!

In het Hollands Plassengebied, rondom Leiderdorp en de Kagerplassen, kunnen liefhebbers van watersport hun hart ophalen. Wie op zoek is naar vertier of een avondje uit kan terecht in één van de grotere steden. Rotterdam, Den Haag, Delft, Leiden of Dordrecht zijn relatief snel te bereiken vanuit elk vakantiehuisje. Je vindt hier volop vermaak op het gebied van winkelen, uitgaan, theaterbezoek of uit eten gaan. En wat te denken van het typisch Nederlandse molenlandschap bij Kinderdijk? Dit is ook zeker een bezoekje waard. Bekijk op deze pagina de mooiste Bed & Breakfasts in Zuid-Holland.