B&B Zuid-Limburg

B&B Zuid-Limburg

Lees meer over b&b Zuid-Limburg
Lees meer over:

B&B in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg is misschien wel de mooiste regio in heel Nederland, en vanuit een B&B kun je de omgeving uitstekend verkennen. In een B&B in Zuid-Limburg ervaar je de gastvrijheid van de eigenaren van de accommodatie, waardoor je een erg persoonlijk en intiem verblijf zult hebben. Dit prachtige gebied staat bekend om de vele kastelen en vakwerkboerderijen. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens wandelingen door de prachtige natuurgebieden. Ontdek de Zuid-Limburgse groene landschappen, bosgebieden en het Drielandenpunt en beleef een onvergetelijke vakantie!

De natuur in

In Zuid-Limburg zijn veel verschillende groene hotspots te vinden. Deze hotspots zijn stuk voor stuk bijzondere plekjes in de natuur van Zuid-Limburg. In de Maasvallei stroomt de levende Maas tussen grindbanken en wilde bloemen. Het heuvelachtige Ravensbosch is een onbekend bos dat vanuit alle windrichtingen bezocht kan worden. Wanneer je uitkijkt over het landschap van de Eyser Heuvelrug kun je genieten van een gebied dat oogt alsof je in Toscane bent. Het rivierpark Maasvallei is een prachtig natuurgebied op de grens bij België en Nederland, waar zowel Belgisch Limburg als Nederlands Limburg samenkomen. Zoals de naam al aangeeft strekt dit gebied uit langs de Maas.

Van Maastricht tot Kessenich wordt maar liefst 40 km lang de grens gevormd door de Maas! Het is dan ook niet zo gek dat je hier urenlang kan fietsen en wandelen. Het drielandenpunt is een prachtig gebied dat te vinden in Vaals en staat garant voor urenlang wandelplezier. Ook leiden er diverse fietsroutes van en naar dit punt en kun je zelfs dwars door het bos fietsen of wandelen! Dankzij de prachtige locatie waar Nederland, België en Duitsland samenkomen kun je genieten van prachtige uitzichten. Het ene moment loop of fiets je dwars door het bos, terwijl je het andere moment op een hoge berg staat en uitkijkt over de prachtige landschappen.

Actief bezig zijn in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg heeft genoeg te bieden voor iedereen die het rustig aan wilt doen tijdens zijn vakantie, zo zijn er veel wandel- en fietsroutes en zijn er genoeg faciliteiten om je terug te trekken. Maar ook sportievelingen en actievelingen kunnen tijdens een vakantie in Zuid-Limburg hun hart ophalen. Bezoek de mergelgrotten en waan je in een stille en donkere wereld. Zuid-Limburg heeft een karakteristiek mergellandschap dat de regio uniek maakt. In deze grotten kun je lasergamen, grotbiken, worden er spooktochten georganiseerd en ’s winters heb je hier zelfs kerstmarkten in de grotten!

Blijf je liever boven de grond? Dan zijn er ook genoeg mogelijkheden om actief bezig te zijn. Ga bijvoorbeeld tokkelen van de Wilhelminatoren. Of breng een bezoek aan een van de klimparken. Hier kunnen jong en oud klimmen en klauteren naar hartenlust. Wanneer je met een grote groep op vakantie gaat, dan is capture the flag paintball erg leuk! Of ga juist de hoogte in en kies voor een ballonluchtvaart, of voor een tocht in een zweefvliegtuig. Ben jij benieuwd naar het glooiende landschap in Zuid-Limburg en wil jij dit gebied het liefste verder verkennen? Dit kan perfect vanuit een Bed & Breakfast in Zuid-Limburg.