B&B Zweden

B&B Zweden

Lees meer over B&B Zweden
Lees meer over:

B&B Zweden

Slaap in een B&B en geniet van het comfort van een hotel en de gastvrijheid van de particuliere eigenaren. Laat je helemaal in de watten leggen en geniet van het prachtige Zweden. Dit land biedt veel prachtige natuur en indrukwekkende uitzichten. Ga een wandeling maken of ga langlaufen. Ga op pad en ervaar natuurwonderen als de middernachtzon en het noorderlicht. In de avond rust je uit, warm je je op voor de open haard en geniet je samen met je partner, familie, vrienden of collega’s van een heerlijke avond.

Zweden heeft ontzettend mooie natuur

Naast de 96.000 meren die Zweden telt, zijn er ook grote oppervlakten aan ongerept natuurgebied, met name in het midden en noorden van het land en in het berggebied aan de grens met Noorwegen. In het noorden zal je vooral naaldbossen vinden en in het uiterste noorden gaan de bossen over in toendra met schaarse boomgroei. Richting het zuiden vind je juist weer gemengd loofbos met beuken, eiken, berken et cetera.

De natuur hier is vergelijkbaar met dat van West- en Midden-Europa. Zweden staat niet alleen bekend om zijn diverse boomsoorten, maar ook bloemliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Op het zonnige eiland Visby staat het soms tot in de winter toe vol met rozen, wat een uniek plaatje oplevert. Daarnaast wordt deze stad omringt met een stadsmuur van 3.5 kilometer lang. Ideaal voor een fijne wandeling en om de stad te verkennen!

In Zweden zijn ook veel grote diersoorten te vinden, het land heeft zijn eigen ‘big five’ en met een beetje geluk spot jij ze allemaal tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Zweden. In de Zweedse bossen en berglandschappen leeft een grote populatie wilde dieren, waaronder wolven, beren, lynxen, elanden en veelvraten. Het is mogelijk om wolven te spotten in het noorden van Zweden, maar deze dieren weten zich goed te camoufleren en zijn vaak alleen snacht’s te zien. Het zou natuurlijk geweldig zijn om tijdens je reis in Zweden het gehuil van een wolf te horen! De natuur in Zweden wordt beschermd door middel van natuurreservaten en nationale parken, het land ligt er vol mee.

Ga er een actief dagje op uit

Kungsleden (letterlijk vertaald ‘koningstrail’), is de langste wandelroute in Zweden. Een onvergetelijke wandeltocht die je door de het Scandinavische berggebied leidt. De totale lengte van deze route is meer dan 400 kilometer, maar het is leuk om een stuk van deze route of van de vele anderen af te leggen tijdens je verblijf in Zweden. Naast wandelen zijn er nog veel meer manieren om van de natuur te genieten, bijvoorbeeld door een hondensledetocht te boeken in de winter.

Op diverse locaties bevinden zich husky boerderijen met getrainde en verzorgde husky’s. Tevens is er een gids die je zal begeleiden en de mooiste plekken zal laten zien. Natuurlijk biedt dit prachtige Scandinavische land nog veel meer mogelijkheden om je dag sportief door te brengen, zo kun je bijvoorbeeld ook kanoën, mountainbiken, langlaufen of vissen! Ontdek het prachtige Zweedse landschap zelf en boek hier bij Natuurhuisje een Bed & Breakfast in Zweden.