Berghut Oostenrijk

Berghut Oostenrijk

Lees meer over Berghut Oostenrijk
Lees meer over:

Berghut Oostenrijk

Een berghut is een unieke manier van overnachten! Een berghut is een eenvoudig onderkomen in de bergen. Je vindt deze hutten vaak op prachtige locaties weg van de massa. De afgelegen ligging, vaak op grote hoogte, maakt deze vorm van accommodatie erg uniek. Huur bijvoorbeeld een berghut in Oostenrijk! Dit is een land dat natuurlijk welbekend is onder de wintersporters in Europa. Toch wordt dit prachtige land ook steeds populairder als vakantiebestemming in de zomer of in het voorjaar wanneer er geen sneeuw ligt. Dit heeft zo zijn redenen!

De natuur in een berghut Oostenrijk

De Alpen bedekken de gehele westelijke uitloper van Oostenrijk. Vanuit jouw vakantiehuis in Vorarlberg, Tirol of Salzburg kun je schitterende wandelingen maken. In de bergen kun je allerlei soorten wandelingen maken; van vrijwel vlak over een breed pad tot alpiene routes voor ervaren alpinisten. Het landschap boven de boomgrens is uniek. Sneeuwvelden, alpenweiden, rotsachtige hellingen en kale vlaktes vormen een biotoop voor specifieke soorten planten en dieren. De gems en steenbok bijvoorbeeld, zijn typische bewoners van de berggebieden in Oostenrijk.

Oostenrijk is rijk aan een brede variatie van flora en fauna. Vooral wanneer het wintersportseizoen is afgelopen, komt de natuur in Oostenrijk weer op gang en zal je kunnen genieten van de mooiste vergezichten. Langzamerhand zal je de witte landschappen zien veranderen in een groene, levendige omgeving waarin je naar hartenlust kunt wandelen en fietsen. Rond deze periode kun je ook vele soorten vogels spotten, die allemaal terugkomen om te broeden. Voor plantenliefhebbers is deze periode ook zeer geschikt, want je vindt hier talloze plantensoorten. Haal je hart op in één van de prachtige bossen die Oostenrijk heeft, waarbij je met een beetje geluk wilde dieren tegenkomt. Dieren die leven in Oostenrijk zijn de marmotten, berkraaien, hazen, marters, fazanten, vossen en reeën.

Er is genoeg te doen voor iedereen

Natuurlijk zijn er wandelaars of fietsers die twee weken lang langs verschillende hutten trekken, maar de berghutten zijn ook ideaal om langer te verblijven. Een berghut vind je vaak in bosrijke gebieden waardoor deze accommodaties erg in trek zijn. Maak een fietstocht door de natuur of ga wandelen door het immens grote bos dat naast jouw berghut ligt. De meeste berghutten zijn gelegen bij natuurgebieden, of zelfs in een natuurgebied! Veel natuurgebieden hebben wandel- of fietsroutes die je gemakkelijk tijdens je vakantie kunt bewandelen of fietsen. Maar je kunt natuurlijk ook tips vragen aan de eigenaar van de berghut! Zij kennen de omgeving vaak iets beter en kunnen je goede tips geven.

Of je nu een doorgewinterde of een beginnende wintersporter bent, of een zonliefhebber die graag wandelingen door de bergen maakt; Oostenrijk is voor een breed publiek een geschikte vakantiebestemming. Dit komt door de vele hoogteverschillen in het land, wat de klimaten divers maakt. Hierdoor is het land zowel geschikt voor een vakantie in de winter als in de zomer. ’s Winters kun je hier natuurlijk uitstekend skiën en snowboarden, terwijl je in de zomer kunt genieten van talloze wandel- en fietsroutes. Bekijk op deze pagina de mooiste berghutten in Oostenrijk!