Boerderijvakantie Ardennen

Boerderijvakantie Ardennen

Lees meer over Boerderijvakantie Ardennen
Lees meer over:

Boerderijvakantie Ardennen

Niet elke boerderijvakantie garandeert het contact met boerderijdieren, maar allen garanderen ze echter wel een heerlijk ontspannende en gezellige vakantie! Net daarom wint agrotoerisme al jaren aan populariteit, en zeker omwille van het reisverbod kiezen tal van Belgen en Nederlanders voor een boerderijvakantie in de Ardennen. De voornaamste bestemmingen zijn Durbuy, Namen en Luik, waar niet alleen enorm knusse boerderijtjes te vinden zijn, maar ook prachtige natuur.

Boerderijen in de Ardennen

De Ardennen bestaat uit welgeteld 12 natuurparken verspreid over het gebied; afhankelijk van je voorkeur kan je terechtkomen in ongetemde bossen, uitgestrekte vlaktes, glooiende heuvels of vervaarlijke rotsen. Voor zij die zich graag rond het water begeven, zijn natuurpark Twee Ourthes en natuurpark Haute-Sûre zeker aan te raden. Je kan hier met een roeiboot of kajak het water op, tussen de bossen en hellingen, of je kan de bossen en velden te voet of met de fiets verkennen. Erg fijn voor dierenliefhebbers is ook de herintroductie van de bever, die sinds enkele jaren terug in ons land te vinden is en regelmatig te zien is aan de oevers van deze gebieden. Ook vogelspotters vinden vaak hun weg naar de Ardennen terug door de terugkeer van de rode wouw, een prachtige roofvogel!

Op het drielandenpunt tussen België, Duitsland en Luxemburg vind je het natuurpark Our, waar naar verluid sommigen van de mooiste wandelingen van het land gemaakt kunnen worden. De indrukwekkende flora van verschillende bloemensoorten draagt hier zeker toe bij. Hetzelfde kan gezegd worden van natuurpark Haute-Sûre in het zuiden van België. De zwarte ooievaar verkiest de omgeving namelijk als haar natuurlijke habitat, hoogstwaarschijnlijk door de overvloed aan voedsel en de indrukwekkende bossen waarin ze zich nestelen. Niet voor niets dus dat de ooievaar het embleem van het park is!

Binnen de hierboven genoemde parken alsook de rest van de natuurdomeinen uit de Ardennen, vind je her en der verspreid heerlijke boerderijen waar je kan overnachten. Het is een hele opgave om een plek te vinden die niet op wandelafstand van prachtige natuur is. Net daarom ook vinden natuurliefhebbers, wandelaars, hikers en fietsers al decennia lang hun weg terug naar de Ardennen. Kunnen overnachten in een authentieke boerderij, met of zonder dieren, maakt het plaatje compleet!

Accommodatie

De meerderheid van de accommodaties vind je in de streken van Durbuy, Namen en Luik. Verwacht je zeker niet aan hypermoderne boerderijen, integendeel; de huisjes ademen stuk voor stuk authenticiteit en karakter uit! Los van het rustieke uiterlijk mag je uiteraard rekenen op de nodige voorzieningen. Sommige huisjes hebben zelfs een zwembad ter beschikking! Hoe dan ook vind je, afhankelijk van je reisgezelschap, vast en zeker het huisje dat je zoekt!