Boomhut Nederland

Veel mensen denken bij een boomhut aan hun kindertijd. Als klein kind verzamelde je boomstronken en oude planken waarmee je een eigen hutje in de bomen bouwde. Het liefst zo hoog mogelijk van de grond natuurlijk. Deze kinderdroom wordt nu werkelijkheid, alleen dan wel in de vorm van een luxe variant. Een boomhut in Nederland als vakantieplek!

Lees meer over boomhutten in Nederland
Lees meer over:

Boomhut Nederland

Veel mensen denken bij een boomhut aan hun kindertijd. Als klein kind verzamelde je boomstronken en oude planken waarmee je een eigen hutje in de bomen bouwde. Het liefst zo hoog mogelijk van de grond natuurlijk. Deze kinderdroom wordt nu werkelijkheid, alleen dan wel in de vorm van een luxe variant. Een boomhut in Nederland als vakantieplek! Als je dus eens op zoek bent naar iets anders dan een standaard vakantiehuisje, is een boomhut echt perfect voor jou.

Geniet van de natuur in Nederland

Qua natuur valt er nog van alles te ontdekken bij onze noorderburen. Wanneer je kiest voor een vakantie in een boomhut, is dat dan ook een prima uitvalsbasis om die natuurgebieden te gaan ontdekken. Nederland barst namelijk van de natuurgebieden. Er zijn maar liefst 20 nationale parken. Deze parken geven samen een beeld van de Nederlandse natuur, want je vindt er duinen, bossen, heide, laagveen en vennen. Er is veel te doen in deze parken. Je kunt er bijvoorbeeld wandelen, fietsen, ontspannen of een weekje overnachten. Ook zijn er in sommige parken zelfs vaarroutes, super leuk om bijvoorbeeld een bootje of kano te huren. Ga de wilde dieren van Nederland spotten in deze parken en laat je verrassen door deze diersoorten. Het kan tijdens jouw overnachting in een boomhut in Nederland.

Heb jij er wel eens aan gedacht om te kiezen voor een vakantie in Utrecht? Ook daar kun je namelijk terecht voor prachtige natuurgebieden en bossen. Zo kun je ervoor kiezen om het Utrechtpad te gaan volgen. Dit is een schitterende wandelroute waarbij je langs bossen, landgoederen en stuifduinen komt. Ook in Limburg kun je je hart ophalen als natuurliefhebber. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan Beegderheide? Een prachtig bos met grote heidelandschappen, waar je gerust kunt wandelen zonder iemand tegen te komen. Hier geniet je dus optimaal van de natuur in alle rust en stilte. Houd je meer van het strand? Dan kun je gerust eens kiezen voor een verblijf in Zuid-Holland of Zeeland.

Ga er op uit

Wandelen en fietsen zijn populaire activiteiten voor natuurvakanties in Nederland. Gelukkig zorgen de vele kilometers aan wandelpaden en fietsroutes ervoor dat je op een actieve manier het landschap binnen eigen landsgrenzen kunt ontdekken. Ze zorgen ervoor dat je de hoogtepunten van een provincie niet hoeft te missen. Boek een natuurhuisje op een centrale locatie in het land óf ontdek de natuur aan de hand van een langdurige wandeling zoals door een deel van het Pieterpad, Kustpad, Pelgrimspad of Trekvogelpad te belopen.

Maar je kunt op veel meer manieren de natuurparken ontdekken. Wat denk je van met een bootje varen door de Biesbos, kanoën over het Veerse Meer, een parachutesprong voor de waaghalzen in Texel of mountainbiken in Limburg? Wie weet spot je nog één van de vele dieren die wonen in een van de natuurparken. Zo heb je kans om het edelhert, het wilde zwijn, het ree, de das, de vos of één van de vele vogelsoorten te spotten. Hier bij Natuurhuisje hebben we boomhutten op de mooiste plekjes in Nederland!