Bungalow aan zee

Bungalow aan zee

Lees meer over bungalow aan zee
Lees meer over:

Bungalow aan zee

Ben je op zoek naar die perfecte accommodatie voor een vakantie aan zee? Kies dan eens voor een bungalow aan zee! Door heel Europa hebben wij de mooiste bungalows aan zee voor je uitgezocht, allemaal even comfortabel en rustig gelegen middenin de natuur. Wie dus het massatoerisme wilt ontsnappen de aankomende vakantie, zit in een bungalow aan zee van Natuurhuisje gegarandeerd goed. Van België tot Kroatië en van Spanje tot Italië, overal in Europa kom je wel mooie stranden tegen!

Om optimaal van het strandleven te kunnen genieten, is het natuurlijk geweldig om dichtbij het strand te verblijven. Je kunt dan lopend het strand opzoeken! Dit klinkt voor vele mensen waarschijnlijk als muziek in de oren, vooral in de zomervakantie wanneer je een frisse duik in de zee goed kunt gebruiken. Wij hebben dit ook helemaal begrepen, en daarom hebben wij de mooiste bungalows voor je uitgezocht door heel Europa, vlakbij zee!

De natuur aan zee

Voor natuur hoef je volgens ons niet naar een ander continent maar kun je zelfs in eigen land nog genoeg onontdekte plekjes vinden. Doordat er een groot scala is aan verschillende habitattypen vind je er ook veel verschillende soorten dieren en planten. Ieder habitattype herbergt andere soorten die aangepast zijn aan de leefomstandigheden van het gebied. In Europa kan je zowel op het gebied van planten, vogels, insecten, zoogdieren en reptielen je hart ophalen. Elk land heeft zo zijn eigen flora en fauna, en doordat al onze vakantiehuisjes in de natuur gelegen zijn, zal je altijd wel een aantal dieren tegenkomen! Op veel stranden kun je ook met een gids of boswachter op pad gaan. Hij of zij kan je dan alle plekjes tonen die echt de moeite waard zijn om te bekijken, en je alles vertellen over de unieke fauna en flora van het gebied.

De kustlijn van België is niet lang - 66 kilometer - en daarom is het heel geschikt om diverse badplaatsen te gaan verkennen tijdens jouw weekendje weg. Nieuwpoort, De Haan, Knokke, Blankenberge en Oostende zijn veruit de bekendste badplaatsen van het land. Aan de zee kun je bijvoorbeeld ook bruinvissen en zeehonden tegenkomen. Verblijf je in de Nederlandse provincie zeeland, dan is de beste plek om hen te aanschouwen ongetwijfeld het Nationaal park Oosterschelde.

Dankzij de combinatie aan zoet en zout water, én de afwisseling van eb en vloed, leven hier letterlijk duizenden soorten vogels, vissen, zoogdieren en planten. De zeehonden kom je het snelst tegen op de Roggenplaat, waar ze bij laag water heerlijk zonnen. De bruinvissen zie je dan weer boven water komen langs de kust. De vele waterpartijen vormen de leefomgeving van allerlei soorten dieren: garnalen, oesters, krabben, kreeften en verschillende andere soorten vissen. Als er geen sprake is van eb en vloed bewegingen in het water, dan kom je vooral dieren tegen die behoefte hebben aan rustiger water, zoals de verschillende soorten steurgarnalen.

Wat gaan jullie allemaal doen op vakantie?

Terwijl je verblijft aan de zee is het natuurlijk logisch dat jullie dagelijks naar het water zullen gaan. Aan het water kun je je namelijk volop vermaken. Zowel jong als oud kunnen hier lekker bezig zijn of gewoon lekker ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan zwemmen, snorkelen, maar ook varen of kanoën. Toch is het leuk om daarnaast ook wat andere activiteiten in te plannen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een citytrip of een bezoekje aan een leuk park?

Wandelen en fietsen aan zee

Waar je ook bent, je kunt altijd wel ergens kiezen voor mooie fiets- of wandelroutes aan zee. In eigen land fiets je daarbij heerlijk door de duinen, terwijl je in zonnige landen vaak lekker over de boulevard kunt fietsen of wandelen. Het is wel belangrijk om rekening te houden met hoogteverschillen, want in een land als Kroatië bijvoorbeeld is het in sommige plaatsen bijna niet te doen met de fiets! In dat geval kun je dus beter voor een fijne wandeling kiezen.

Ook in Engeland kun je heerlijk wandelen langs de prachtige kliffen en genieten van spectaculaire uitzichten. Nu we het toch over mooie kliffen hebben, wat dacht je van de mooie krijtrotsen in Frankrijk? De Krijtrotsen van Étretat welteverstaan. Je vindt dit prachtige fenomeen in Normandië en ook daar kun je perfect terecht voor het maken van spectaculaire wandelingen. Zoals je ziet kun je eigenlijk door heel Europa wel terecht voor een heerlijke wandelvakantie. Houd je toch meer van fietsen en wil je wel graag naar heuvelachtige gebieden? Dan kun je natuurlijk altijd voor een elektrische fiets kiezen!

Het weer aan zee

In de Benelux, het noorden van Frankrijk en gedeeltes van Duitsland kan het weer nog al eens wisselvallig zijn. Zeker in België en Nederland kan het weer erg onvoorspelbaar zijn en na een aantal dagen zon kan het zo maar ineens regenen. Het is dus handig als je ook voordat je in de zomer op vakantie gaat, te kijken wat voor weer het wordt op je bestemming. Waar je ook heen gaat, zorg ervoor dat je goed voorbereid bent op de zon. Zorg dat je genoeg zonnebrand inpakt en dat je genoeg water bij je hebt.

Je kunt zowel in de winter als in de zomer op vakantie naar de zee. In de zomer kun je uiteraard van alles genieten wat het strand te bieden heeft. Denk aan lekker zwemmen, surfen, kitesurfen of lekker op de bananenboot. De kinderen zullen heerlijk zandkastelen kunnen bouwen en kunnen pootje baden, terwijl jij ligt te zonnen. Maar ook in de winter zijn er genoeg redenen om lekker op vakantie naar de zee te gaan. In België zul je wellicht niet de zwembroek aan kunnen trekken, maar je kunt wel heerlijke strandwandelingen maken om lekker uit te waaien. In één van de vele strandtenten kun je dan bijkomen met een kopje thee of koffie en een heerlijke lunch, genietend van het uitzicht. In Zuid-Europa zijn de temperaturen in de winter vaak warmer dan in België, hier kun je tijdens een vakantie aan zee heerlijk genieten van de winterzon.