Bungalow Belgie

Bungalow Belgie

Lees meer over Bungalow Belgie
Lees meer over:

Bungalow België

Bungalows winnen de laatste jaren sterk aan populariteit omwille van hun eenvoudig karakter en gezellige sfeer. Qua luxe en voorzieningen zijn geen twee bungalows volledig gelijk; sommigen zijn erg minimalistisch en beschikken enkel over bedden, een badkamer en een keuken. Anderen bieden alle mogelijke luxevoorzieningen, tot een zwembad of jacuzzi toe. De bungalows in België behoren voornamelijk tot die eerste categorie, en zijn daarom uitermate geschikt voor reizigers die op zoek zijn naar rust en natuur.

Groen in het land van Zwart-Geel-Rood

Over België liggen tal van fantastische plekjes verspreid waar je in een gezellige bungalow kan overnachten. Omdat de mooiste natuurdomeinen van België in de omgeving van de Ardennen liggen, vinden veel natuurliefhebbers daar hun weg naartoe. Aan de Oostelijke kant van het land vind je Luik. Dit gedeelte van de Ardennen gaat hier mooi over in Haspengouw, en wordt langs alle kanten omringd door hemelse natuur. Groene bossen, glooiende heuvels, bloemenperken, landbouwvelden en boomgaarden. Ook de Maas stroomt door deze contreien. In het hart van Haspengouw ligt het natuurpark van de valleien van de Burdinale en Mehaigne. Deze twee rivieren vloeien door het gebied en zorgen voor een grote diversiteit aan flora. Wandelaars en fietsers mogen zich verwachten aan een ongelofelijk fijne ervaring!

Durbuy in het zuidoosten van het land staat bekend als het grootste charmestadje van de Ardennen en natuurlijk omwille van de karakteristieke Falize rots die als een toren uit het landschap piekt. Verwacht je aan de typische Ardeense natuur van uitgestrekte groene bossen over de heuvels waartussen mooie rivieren kronkelen. De stad zelf is ook erg gezellig, en ademt een middeleeuws karakter uit.

Meer richting het Westen van het land, ten Oosten van Charleroi, vind je Namur. Deze stad is een pak groter dan Durbuy, en beschikt over tal van natuurlijke trekpleisters. Denk aan het provinciedomein van Chevetogne, waar je naast tal van activiteiten (zwemmen, kajakken, fietsen, minigolven, …) ook heerlijke wandelingen kan maken. Enkele toppers zijn de Fondry Des Chiens bij Nismes, waar je prachtige rotsformaties kan aanschouwen, en de wandeling van Spoorlijn 128, waar je over bruggen, onder tunnels en langs wilde riviertjes wandelt. Tenslotte is Namen ook erg populair bij dierenliefhebbers dankzij de grotten van Han. Naast de Ardennen vind je ook in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg prachtige plekjes. Overal zijn mooie natuurparken te vinden, maar de rode draad in het verhaal blijft de heerlijke overnachting in een bungalow.

Accommodatie

Overnachten in een bungalow is overnachten in een klein, eenvoudig huisje met alle comfort en gezelligheid die je je kan wensen. Bovendien is het fijn bivakkeren in een bungalow tijdens warme zomernachten én tijdens koude nachtvorst. Dankzij het gebrek aan meerdere verdiepingen blijft de temperatuur het ganse jaar door tamelijk stabiel, en is het dus het ideale vakantiehuisje!